Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.08.2016 00:19

Editorial


A A

O fantezie: proiectul de țară

O fantezie: proiectul de țară

GEORGE COANDĂ


Vorbă multă sărăcia omului, spune o înțeleaptă gândire aforistică din străbuni. Ceea ce se aplică, forever, pentru toată „clasa politică” românească. O „clasă” împărțită, i se potrivește mai bine categorisirea de risipită, pentru că e risipită în fapte inutile… risipitoare de țară, o „clasă” care nu e în stare să-și vadă chiar de soarta ei. Dar’ mite să mai fie-n stare să gândească măcar un proiect de țară. Zice-se că președintele Iohannis, pe mâna premierului Cioloș, ar fi pus de un astfel de proiect. Însă, după cum merg până acum lucrurile, națiunea română, tot dorindu-și să vadă și să simtă proiectul, a rămas cu ochii-n soare.

Or, o țară cu adevărat civilizată, stat cu adevărat de drept, pe bune democratică, beneficiază, la nivel de decizie guvernamental și parlamentar, de un proiect – plan de evoluție/progres nu de azi pe mâine, ci cu bătaie lungă, în perspectivă. Cu alte cuvinte, România este văduvită premeditat/ criminal de viitor. Mi s-a spus de către unii „învățați” după ureche, oportuniști de felul lor, că „dom’le lasă-te de bancul acesta cu planificarea, e de sorginte comunistă, vrei să facem stânga-mprejur la economia de stat?”. Și eu le spun, măi băieții tatii, puneți mâna pe carte, ia mai duceți-vă voi ăștia cu mintea pusă pe bigudiuri, că tot nu ne mai pune nimeni piedică la frontieră, prin Germania, prin Marea Britanie, prin Suedia sau Olanda și prin Japonia – ca să dau câteva exemple strălucite și demne de a fi luate ca exemplu – și să vedeți ditamai proiecte de țară/planificare economico-socială pe care capitaliștii ăia aflați pe buza prăpastiei, cum erau văzuți odinioară pe la noi, le execută la milimetru și centimă și treaba funcționează, într-adevăr, în parametrii „lucrului bine făcut”.

Că pe la noi lucru acesta a fost, mai an, un slogan de campanie, iar acum e-o gogoașă dezumflată. În zilele următoare, cu osebire-n toamnă, fiți pe pace, toate partidele înscrise în cursa electorală parlamentară ne vor oferi proiecte de țară care mai de care mai seducătoare. Oricum, fantezii trecătoare.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale