Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.04.2024 00:18

Editorial * Jurnal de război


A A

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)

GEORGE COANDĂ


2024. 13 aprilie. O zi care ar putea rămâne o dată fatidică în istoria niciodată liniștită a umanității. Iranul ayatollahilort fundamentaliști a atacat cu o ploaie de drone și de rachete Israelul. A fost, se poate spune fără nicio urmă de glumă, un atac dinainte anunțat. De multă vreme, Teheranul, însă, nu a avut la îndemână un „casus belli”, fie și jucat la cacialma. Și după o vreme, datorită unei „erori de calcul”, sau nu, a israelienilor care au lovit consulatul Teheranului de la Damasc, trimițându-i în raiul lui Allah pe doi generali ai Gărzilor Revoluționare iraniene și pe alți cinci ofițeri de sub același drapel, ayatollahi, susținuți de o uriașă furie populară, insidios declanșată, au amenințat, prin retorsiune, cu aruncarea Țării Sfinte în focul iadului/jahannam islamic. Și ce era așteptat, deci, să se întâmple, invocându-se „legitima apărare”, s-a întâmplat. Teheranul a atacat în forță și Tzahalul a ripostat, tot în forță, și a trimis la fier vechi, Iron Domul funcțional cu o vigilență impresionantă, și din cele 300 de drone și rachete lansate în sistem menghină și dinspre nord (Hezbollah), și dinspre sud (Houthi din Yemen), și dinspre est (din Iran) doar o dronă a lovit la întâmplare rănind o copilă… de beduin, o mahomedană. Pe scurt, atacul a eșuat. Dar o mână de ajutor au dat-o și aliații Israelului, Statele Unite, Marea Britanie și Franța, care și-au avut portavioanele în apele israeliene și avioanele înălțate lovind, la rându-le, roiurile de drone „Shahed” și rachete „Sejil” și „Kheibar”. Este clar că Israelul a obținut o victorie, așa cum Joe Biden l-a asigurat pe Netanyahu felicitându-l. Dar este o victorie în apărare și nu în ofensivă. Căci, după atacul Teheranului, Israelul nu poate intra într-un stand-by ca și cum după asta nu s-ar mai întâmpla nimic și pacea se va așterne, țarul năuc vrea mai mult: un război mondial. În fond, de câteva decenii suntem prinși în hora letală a unui astfel de război. Președintele Iranului, evident mohorât de insucces a dat de veste că rachetele și dronele au făcut prăpăd în Israel. A cam zis-o cu un nod în gât. De la Tel-Aviv a venit decizia Consiliului de război ca retaliere, Tzahal va ataca Iranul apărând astfel Țara Sfântă. Nu s-a spus când va fi să fie, dar se va întâmpla fără să se tragă prea mult de timp, Israelul fiind „gata pentru orice scenariu”.

(Va urma)

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale