Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



22.04.2014 08:09

În Dâmbovița,


A A

Număr important de profesori fără bani de navetă

Număr important de profesori fără bani de navetă
Decontarea navetei dascălilor e stipulată în lege... degeaba?!

❚ Includerea decontării navetei în bugetul învățământului s-a dovedit la fel de neinspirată ca și fosta procedură de decont care se realiza din bugetul primăriilor ❚ Conform liderului SLÎ Dâmbovița, prof. Emil Poamă, noua procedură spune ca decontarea să fie făcută din economiile realizate la nivelul școlilor, în condițiile în care, în Dâmbovița, peste jumătate din școli au pornit anul cu deficit bugetar ❚ Cum practic s-a căzut din lac în puț, iar problema a rămas tot în aer, sindicatul a făcut demersuri în scris către Guvern, la Ministerele Finanțelor și al Educației, chiar la premier, următorul pas fiind o plângere în instanță

 

VIRGIL VOINESCU


 

Numărul cadrelor didactice care nu și-au primit banii de navetă continuă să fie mare în județul Dâmbovița. Potrivit liderului Sindicatului Liber Învățământ (SLÎ) Dâmbovița, prof. Emil Poamă, includerea decontării în bugetul învățământului s-a dovedit la fel de neinspirată ca și decontul navetei care anterior se realiza din bugetul primăriilor.

„Din păcate, prin Legea bugetului pe 2014, s-a stabilit cu totul și cu totul altceva: ca decontarea navetei cadrelor didactice prin Anexa 5 să se facă în același cuantum și în aceleași criterii ca a elevilor. Este total greșit”, a precizat Emil Poamă.

Noua procedură stabilită prin lege este ambiguă și nu rezolvă problema navetei.

„Se spune în Legea bugetului ca decontarea să fie făcută din economiile realizate la nivelul unității școlare. Or, din datele pe care le avem la dispoziție, în Dâmbovița peste jumătate din școli au pornit anul cu deficit bugetar”, a arătat liderul sindical dâmbovițean.

Deficitul pe bugetul școlilor este dat de introducerea cheltuielilor pe elev care s-a bazat din start pe o formulă de calcul eronată, după cum susține prof. Poamă, lucru care ar putea crea greutăți și la plata salariilor.

„Ce să mai vorbim de decontarea navetei?!”, se întreabă sindicalistul.

 

Bucureștiul, „bombardat” cu plângeri

În aceste condiții, sindicatul a făcut mai multe demersuri în scris către Guvern, la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Educației, premierului Victor Ponta, următorul pas fiind o plângere în instanță.

„Legea nr. 1, care prevedea decontarea navetei profesorilor, pentru care s-au trimis noi instrucțiuni, este încă în vigoare. Nu a fost abrogată. Este deci cu totul nejustificată intervenția prin Legea bugetului privind noul calcul al navetei”, a concluzionat prof. Emil Poamă.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale