Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.02.2017 00:21

Tribuna parlamentarului. Astăzi, senatorul Adrian Țuțuianu


A A

"Mai multe minciuni, un singur obiectiv: înlăturarea guvernului legitim"


❚ „Am fost acuzați că am inițiat un proiect de amnistie. Fals! (…) Am fost acuzați că n-am vorbit în campania electorală despre modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală. Fals! (…)Am fost acuzați că am încercat, prin Ordonanța 13, să-i facem scăpați pe cei învinuiți de acte de corupție. Fals! (…) Am fost acuzați că am intenționat desființarea DNA. Fals! (…) S-a reclamat faptul că guvernul și-a arogat o putere de legiferare care nu îi este atribuită de Constituție. Fals!”, a punctat de la tribuna Parlamentului senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu

declarație politică

„Stimați colegi,

Doamnelor și domnilor,

Asistăm, zilele acestea, la producerea unei rupturi fără precedent în societatea românească. Orchestrată cinic, întreținută atent, derulată pas cu pas… Cei care aruncă minciuni uriașe și manipulări grosolane, în spațiul public, doar pentru a răsturna rezultatul votului de la 11 decembrie 2016, nu se gândesc o secundă la pericolele uriașe la care expun țara. Și, câtă vreme procedează astfel, de ce am avea pretenția de la aceștia să își dorească găsirea soluțiilor pentru ieșirea din haosul pe care l-au creat? Vă aduc, acum, în atenție câteva dintre minciunile sfruntate, folosite iresponsabil pentru menținerea stării de tensiune, într-o necesară recapitulare:

- Am fost acuzați că am inițiat un proiect de amnistie. Fals! N-a fost niciodată vorba despre asta;

- Am fost acuzați că n-am vorbit în campania electorală despre modificări ale Codului penal și Codului de procedură penală. Fals! Cei care au citit Programul PSD au aflat, din capitolul „Justiție”, că ne propunem, modernizarea legislației privind sistemului judiciar, astfel încât acesta să fie asemănător cu cele din statele membre ale UE, împiedicând astfel apariția exceselor sau abuzurilor. Și, foarte important, am precizat că vom aplica de îndată deciziile CCR care nu au fost preluate în legislația românească. Știm, probabil, cu toții – deși nu toți vrem să recunoaștem – că sunt decizii ale Curții Constituționale care nu au fost puse în aplicare. Una dintre acestea – Decizia nr. 405/15 iunie 2016 – privește abuzul în serviciu. Din luna august 2016, fapta de abuz în serviciu a fost dezincriminată, ceea ce produce efecte pentru toți cei care au dosare, pe principiul aplicării legii penale mai favorabile. Ori este prea puțin important? Și poate că nu trebuie să uităm faptul că abuzul în serviciu, neglijența în serviciu sunt infracțiuni de tip comunist și că statele europene, în cvasitotalitatea lor, nu au în Codurile penale o astfel de infracțiune. Și ar mai fi ceva ce nu trebuie scăpat din vedere: nu doar Comisia de la Veneția, ci și CEDO are mai multe decizii prin care a precizat că abuzul în serviciu trebuie gestionat cu prudență și că trebuie să fie clară și predictibilă, ca normă juridică.

- Am fost acuzați că am încercat, prin Ordonanța 13, să-i facem scăpați pe cei învinuiți de acte de corupție. Fals! Abuzul în serviciu nu este faptă de corupție;

- Am fost acuzați că am încercat, tot prin Ordonanța 13, să-i facem scăpați pe hoți. Fals! Există Legea contenciosului administrativ care prevede că orice persoană vătămată într-un drept al său sau interes legitim are dreptul să se adreseze instanței de contencios administrativ pentru anularea actului sau pentru obligarea autorității la emiterea unui act și repararea pagubei produse. Apoi, în Codul Muncii există răspunderea disciplinară. Codul penal reglementează infracțiunile de furt, furt calificat, înșelăciune etc.

- Am fost acuzați că am intenționat desființarea DNA. Fals! N-a fost niciodată vorba despre asta, deși se încearcă acum interpretarea pe mai multe voci a ariei victimizării și repetarea până la obsesie a unei teorii mincinoase; și dacă tot se erijează în cavaleri ai dreptății cei care instigă astfel ar trebui să nu ascundă un fapt îngrijorător: un număr mare de dosare returnate Direcției Naționale Anticorupție din cauza modului în care au fost instrumentate, metodele folosite în unele cazuri putându-se încadra în categoria abuzurilor.

- Am fost acuzați că Guvernul a emis seara deja celebra ordonanță de urgență, inoculându-se ideea că am fi dorit astfel să o „ferim” de opinia publică. Fals! Nimeni nu poate crede că inițiativele Executivului pot trece neobservate și nimeni nu și-a propus să le ascundă! Și dacă unii confundă Parlamentul cu un hotel în care pot dormi liniștiți pe timpul dezbaterilor, alții înțeleg că trebuie să lucreze într-un ritm alert pentru a pune în practică obiectivele propuse;

- S-a reclamat faptul că guvernul și-a arogat o putere de legiferare care nu îi este atribuită de Constituție. Fals! Potrivit Constituției României, Guvernul adoptă hotărâri și ordonanțe. Așa cum s-a precizat și în recentul răspuns al Curții Constituționale, este dreptul guvernului să aprecieze urgența și conținutul ordonanței.

- Și, nu în ultimul rând, manipularea preferată de adversari și repetată până la obsesie: PSD e un partid de corupți. Doar că cine spune asta, uită în mod deliberat de corupții proprii, mergând, probabil, pe ideea că ai lor corupți sunt mai „buni” decât corupții PSD.

Stimați colegi,

Șirul minciunilor sfruntate poate continua, din păcate. M-am oprit numai la câteva dintre falsele teorii prin care se încearcă, din răsputeri, intoxicarea opiniei publice și crearea unui climat tensionat, pentru că unii cred că dacă dezbină, pot stăpâni.

Vă mulțumesc!”

senator Adrian Țuțuianu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale