Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.10.2021 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (I)

Impactul pandemiei asupra asociațiilor europene (I)

Săptămâna aceasta au fost prezentate la Bruxelles rezultatele sondajului de opinie referitor la activitatea federații europene. Organizat de EURACTIV, publicul țintă a fost conglomeratul de 3.000 de entități asociative prezente în capitala comunitară. Este prima analiză cantitativă și calitativă a activității de lobby european de la începerea pandemiei.

În media 8 persoane lucrează în fiecare birou european, ceea ce creează o piață de aproximativ 25.000 experți focalizați în interacțiunea cu instituțiile europene, dar și cu principalele capitale UE. Obiectivul acestora este clar: acces la factorii de decizie, impact asupra legislației și comunicarea permanentă cu organizațiile naționale sau corporațiile pe care le reprezintă la Bruxelles.

Desigur, criza pandemică a afectat puternic bugetele asociațiilor, două din trei organizații avânt veniturile reduse în ultimele 18 luni. Se vorbește tot mai mult, în acest context, de diversificarea surselor de venit. Alături de tradiționala cotizație anuală, se caută elemente de monetizare a raportelor științifice produse, a programelor de formare profesională sau chiar a organizării unor evenimente noi, de impact, în diverse sectoare precum cel al energiei, sănătății sau tehnologie.

(va urma)

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Încrederea într-un Guvern (II)
Încrederea într-un Guvern (I)
Un moment de răscruce politică
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (II)
Narațiunea politică a următorilor trei ani europeni (I)
O trăim și pe-asta: bulgarii ne aprind becurile (!?)
Taxa pe lux...
Al cincilea val letal...
Inconștiență sau iresponsabilitate?
Acum ori niciodată…
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale