Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.06.2015 00:19

Pamflet


A A

Herr Klaus "se scufundaseu" după nea Traian?

Herr Klaus

ALINA MAVRODIN VASILIU


Pas cu pas, Herr Klaus Werner pare s-o ia pe urmele predecesorului său. Eu tot mai sper că nu. Și mulți români speră. Că speranța moare ultima. Dar unele declarații publice încep să sune la Cotroceni la fel de rău ca alea din vremea lui nea Traian. Pe fond… cum ar zice-o juriștii.

Că altfel, nea Traian avea un stil oratoric șmecheresc inconfundabil și o ușurință în exprimarea aberațiilor cu care smardoia democrația la care Herr Klaus Werner n-ar putea ajunge nici de-ar prinde rădăcini în deal la Cotroceni. Speranța milioanelor de români, mai ales a celor din Diaspora, o fi fost aceea că vom avea parte, cum se spune, de „alt om – alt caracter”.

Multora însă începe să le fie tot mai frică de potriveala altor proverbe în acest caz, ceea ce nu ne dorim niciunii dintre noi să se întâmple. Da’ parcă mai e după cum ne dorim noi în țara asta, uite-o-n UE, nu-i ca-n UE? Aud și eu, ca orice jurnalist care stau printre oameni și nu zac prin turnurile de fildeș în care se baricadează politrucii de ambe „sexe” doctrinare, că au ajuns iar la modă niște proverbe vechi, mai ceva ca-n bancurile cu olteni din vremea dictaturii ceaușiste. Cică „am scăpat de dracu’ și-am dat de tac’su” sau „am dat dn lac în puț”. Unii votanți, dezamăgiți din cale-afară, adaptează câte un proverb vechi la vremuri noi și iese că „am schimbat hoțu’ cu prostu’ ”.

Zice lumea, ei da, las-o să zică, așa-i în democrație, cică! Românașii au supraviețuit făcând haz de necaz și n-or muri taman acu’ de inimă rea fiindcă a decretat Herr Klaus, rar și răspicat, că ziua de miercuri a fost „o zi tristă pentru democrație”. Atât? Un doliu național, un steag în bernă înfipt în dosul pupitrului prezidențial nu trebuia? Păi așa se cuvenea să fie recuzita, când pe scenă se făceau declarații triste cum că nu votează aleșii neamului după cum vrea câte-o augustă persoană cu limba de blană? Sau câte un bou solemn cu limba de lemn! Pe mine m-a pufnit râsul miercuri seară văzându- i pe unii atât de încurcați, încercând să dea un sens la nonsensul celor întâmplate. Bietul Herr Werner, cel puțin, își căuta livid ciorna de pe care urma să citească și, ascultându-l cu atenție, mă gândeam că i-au scris-o niște oameni răi tocmai ca să-l facă de tot râsu’-plânsu’.

Până la urmă, a renunțat la ea și bine a făcut! Da-n final, ce-a ieșit e de o nouă carte. Propun și un titlu: „Pas cu pas înapoi spre dictatură”. Dacă doriți să revedeți... ca pe momentele vesele de Revelion, n-aveți decât să căutați pe internet „discursurile libere” ale unor fețe triste, cu mucii-n batiste, din cauză că majoritatea din Casa Poporului dă pas cu pas semne că nu vrea să ia peste gură lecții de dictatură. Dar dintre toate bocitoarele care jelesc democrația de trei zile-ncoace, cel mai sinistru a grăit tot mortu’ după ea, îngropat strategic în vechile zdrențe din dealul Cotrocenilor. Am auzit cu toții din gura lui niște vorbe ca venite din altă lume, dintr-una împușcată în cap la Târgoviște în decembrie ’89. Ceva de vise rele! Apoi, trezindu-mă din coșmar și văzând că mortu-i viu și vorbește cu steaguri în spate, mi-am zis că Herr Klaus „se scufundaseu” după Băsescu.

P.S. Dragi liber-schimbiști triști, nu uitați „fragmentu’ ” ăla antologic de miercuri seară al lui Herr Werner, ca să i-l puneți motto la cartea „Pas cu pas înapoi spre dictatură”: „Probabil nici nu l-aș fi suspendat din funcție și cu siguranță, împreună cu reprezentanții Justiției, s-ar fi găsit modalități de judecare cu mare celeritate”. Am încheiat citatul! Să trăiți bine, mult iubiți și stimați urmași liberali ai Brătienilor!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale