Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



30.10.2015 00:19

Pamflet


A A

Ce de bile în Parlament…

Ce de bile în Parlament…

ALINA MAVRODIN VASILIU


Te apucă amocul când constați ce de bile fac legea prin Parlament și cum sare câte una la microfon ca să dea lecții de „morală și onestitate” celor despre care zice că-s ca ea. Și ei dau din bile că-i așa! „Dacă-i circ, să fie până la capăt”, zise bila, îmbrăcată jumi-juma în alb-negru, ușor obosită, dar mulțumită de rezultatul jocului cu bile albe și negre amestecate într-o neștire prin urnele care gemeau și ele de bile. Imaginile din timpul votului, pardon, al jocului, zis și democratic, ne-au umplut televizoarele și cu alte bile.

Cu unele pletoase ori chelioase, coafate ori frezate, rânjind larg spre camerele TV ori vorbind cu mâna la gură în fața lor despre chestiuni „de interes național”. Pe-astea nu trebuie să le afle și bilele noastre! Discursul moralizator rostit de bila platinată a fost cam așa: „Dragi colegi escroci ca mine, șmecheri ca mine, traficanți de influență ca mine, mituitori de voturi ca mine, ipocriți ca mine, tupeiști ca mine, vă rog azi să fiți onești ca mine și să nu votați arestarea mea că vă ia mama dracului, vreau să zic că mă apucă o criză de conștiință și vă denunț la DNA de-o să intrați la pușcărie toți, odată cu mine. Băgați-vă mintea-n bile și aveți grijă cum le manipulați când votați!”. Vă dați dvs. seama ce emoție a trezit în bilele din Casa Poporului și ce revelații a produs discursul rostit teatral de bila pe care fostul președinte visa s-o lase în locul lui la Cotroceni? În paranteză fie spus, eu cred că bila lui a avut o mare contribuție la ce a debitat bila ei în Parlament, pentru că ambele au transmis, de fapt, aceleași mesaje pe canale diferite.

Adică au făcut un fel de apel comun la trezirea sentimentului de „onoare și onestitate” către o clasă politică putred de coruptă, ale cărei bile par să confirme, prin tot ce fac, că se tem de ce ar putea denunța la DNA bila platinată. „Am și eu o memorie, știu lucruri despre oamenii care veneau în biroul meu… Dacă vorbesc intră toți în arest”. Vai, ce bilă sensibilă! Asta-i tăinuire de escroci sau șantaj? Sau și una și alta? Ați văzut cu câtă grație ne-a lăsat pe toți să credem ca ea știe ce hoții s-au făcut în România, dar fiind mai „onestă” decât alții nu spune nimic procurorilor. Încă nu! De ce n-o face deocamdată? Tot ea ne-a lămurit. Fiindcă procurorii, cică, fac parte dintr-un „sistem” care vrea să scape țara de hoți, dar nu de toți, ci mai pe alese… Și bila ei, care s-a simțit confortabil între ale lor, se consideră acum vizată de „sistem”. Din tot biliardul ăsta de declarații, aparent fără noimă, în care dai într-o bilă și lovești mai multe, ceva-ceva a mai defectat și pe la masa presei. Cică un rege al asfaltului, de la care procurorii zic că bila blondă ar fi luat mită vreo 4 milioane de dolari, făcea concediile pe coastă lu’ azor, cu procurori din DNA și din DIICOT. Trebuie să recunoașteți că asta-i tare de bilă! Apoi, în „onestitatea” ei proverbială, a mai spus că n-a luat „nici un leu și nici un euro” de la asfaltangiul cu pricina, acuzațiile procurorilor fiind că ea ar fi luat mita în dolari, nu în lei sau euro.

Asta numa’ o bilă ca a lu’ Traian putea să inventeze, după modelul de „succesuri” din campania electorală, când a jurat cu mâna pe Biblie că nu a lovit copilul nici cu pumnul, nici cu palma în plex, el dându-i, de fapt, doar un dos de palmă peste ochi, așa cum a văzut toată lumea. Tre’ să ai o bilă de mare borfaș ca să zici chestii de-astea în doi peri în fața națiunii. Ca să le faci… nu mai spun ce fel de bilă îți trebuie! Ideea este că de bilele lor a depins, și încă depinde, soarta a milioane de români care au aflat de la microfonul din Casa Poporului că bilele din partide sunt toate la fel. Din păcate, nici una nu s-a ridicat pe două picioare ca să meargă la microfon și să-i dea una peste bilă celei care a lansat o asemenea acuzație monstruoasă. Deci… a rămas ca ea?

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național
Hai să ne băsim!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale