Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.10.2015 00:19

Pamflet


A A

Comedie în interes național

Comedie în interes național

TEODOR VASILIU


Ieri, o știre menită să stârnească râsul a trecut ca fulgerul prin redacțiile de presă, anunțând o lovitură de teatru… de revistă pe scena politică. Cică doi actori de comedie au devenit capete de afiș în spectacolul de interes național al UNPR. Prima reacție a fost să mă înscriu și eu, dacă tot e comedie, că m-am săturat să plâng cu politicienii ăștia de până acu’ și m-am gândit că n-ar fi rău să râd cu Stela și Arșinel.

Numai că, din câte aveam să aflu, don’ general Oprea, criticat că are mai multe stele pe umeri decât poate duce, n-a mai luat-o și pe Stela, ci doar pe Arșinel, care înțeleg că va face cuplete la UNPR cu Vasile Muraru, târgoveț de-al nostru. Vă spun drept că asta mi-a dat serios de gândit, de m-a pufnit râsu’. E cum spuneam ieri, cu politicienii ăștia care strică prietenii de-o viață. Cum să-i desparți pe Stela și Arșinel? Măcar în cazul cuplului Vasile Muraru - Nae Lăzărescu, numai moartea a reușit să-i despartă. Mi-e teamă că-n celebrul cuplu Stela și Arșinel, a fost de-ajuns interesul național ca s-o ia-n politică pe căi diferite.

Mie mi se par foarte amuzante achizițiile astea artistice copleșitoare cu care se împăunează politicienii, mai ales că le cunosc bine dragostea pentru cultură. Cei mai mulți dintre aleși nu intră prin sălile de teatru decât dacă-s cu secții de votare amenajate sau dacă organizează p-acolo ședințe partidul lor. Cel puțin prin Dâmbovița, așa e de când a dat-o politica în râpa democrației și mă stric de râs când îi aud pe unii care se dau mari iubitori de cultură că n-o servesc p-asta locală fiindcă-s sătui de aia din București. Comedie mare și cu racolările astea politice de artiști, care încă mai cred la bătrânețe că intrarea în vreun partid le mărește pensia.

Mă gândesc cu groază că dacă arta supraviețuirii în funcții este trecerea la unpr, ne vom trezi cu toți directorii de teatru din București că se vor încolona în interes național în spatele generalului Oprea, ceea ce mie mi-ar plăcea nespus. Și totuși spun. Spun că asta ar însemna o tragi-comedie pe care mă pregătesc deja să o fluier la scenă deschisă. Dar ca s-o spun p-aia dreaptă, mai primesc și artiștii ăștia ce merită de la clasa politică, fiindcă știu destule nume mari care s-au făcut de… comedie, servind pe bani niște interese politice mizerabile și amuzându-se copios văzând cum politicienii „reformează” cultura românească.

Și ca să mă întorc de unde-am plecat și să nu mi-o ia gândul pe miriște, mă-ntreb ca prostu-n târg doar ce le-o fi trebuit actorilor de comedie Arșinel și Muraru, atât de iubiți în România, să facă pasul de pe scena teatrului de comedie pe cea a politicii de tot râsul.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Hai să ne băsim!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale