Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



23.11.2015 00:19

Pamflet


A A

Dezertări misterioase

Dezertări misterioase

GEORGE COANDĂ


Că în fabuloasa viață politică băștinașo-mioritică se petrec uneori – de rămâi ca la dentist, ba și cu ochii-n soare -, întâmplări misterioase, le dă românilor neliniștitoare bătăi de cap. Iar unele dintre aceste întâmplări te duc cu gândul la vorba aia plină de tâlc strămoșesc, cânt te perpelești ca să afli cam pe unde au dat bir cu fugiții unele personaje de care, la un moment dat, locuitorii patriei și-au aninat speranța.

Adică, pe șleau spus, au dispărut ca măgarii în ceață. Păi, oameni buni, prieteni și fârtați, pe unde or fi bravii bărbați de stat care, cu ceva ani în urmă, au dat rost și fulminant succes USL, alcătuirii ăleia politice de a săltat șaua puterii cu peste 70 la sută din voturile electoratului? Apoi, unul dintre ctitori, omul cu vorbe spornice la purtător, dumnealui istoricul de carieră Crin Antonescu, l-a tras la remorcă, din cetatea de pe Cibin, pe Klaus Werner Iohannis în PNL-ul reșapat cu pedeliști penali. Și după ce remorcatul l-a trimis nemțește pe tușă, văzurăm cum s-a dat la fund, încât neamul habar nu are pe unde hălăduiește și ce mai gândește. Dacă o mai fi având vreun gând, măcar de remușcare pe ce făcu, să ne spună și nouă, gestul lui oricum aduce, curat-murdar, a trădare de sine și a românilor care văzură în el o speranță. Acum pierdută. Pe urmă o luă pe… urma lui celălalt ctitor, un primministru, și cu carismă, și cu succese la activul guvernării.

Cică, l-a băgat în spaimă strada, el dând-o pe cotite cum că nu se bate cu oamenii. Dar dacă demisia, din punct de vedere moral a fost o victorie, din punct de vedere politic a fost o dezertare. Și a lăsat drumul mare, pe care merge falnic călare Klaus Werner Iohannis, purtând în șa „guvernul meu” dictat cu skepsis viclean de la Bruxelles. Și, la rându-i, dus a fost în ceață! Probabil să stea la taifas de taină cu prietenul Crin Antonescu. Mă, băieții moșului și copii ai durerii, pe unde v-ați luat picioarele la spate și ne-ați lăsat de izbeliște și la cheremul sibianului cu aere de ofițer prusac? Spuneți voi poporului român ce păcate aveți pe suflete sau ce Dumnezeu a fost în tărtăcuțele voastre, că noi nu știm să vă fi greșit cu ceva? Hai, dați cărțile și tainele pe față dacă vreți să ne mai amintim de voi! De ce dispărurăți ca urecheatul în ceață?



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național
Hai să ne băsim!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale