Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.08.2016 00:19

Pamflet


A A

Fariseii... disidenți

Fariseii... disidenți

GEORGE COANDĂ


Uluitor, ba chiar senzațional, și pentru românii creduli, de bună seamă, incredibil: idolatrizații Mircea Dinescu și Andrei Pleșu, ținându-le companie un fel de femeie komisar, în serviciul „tribunalului poporului”, și am numit faimosul Consiliu Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS), pe numele ei de sacâz Nagâț – aflăm asta de la televizor – au fost deconspirați ca agenți ai unor oficine secrete (de spionaj) străine.

Și nu de un oarecine, ci de un om perfect informat, atâta vreme cât a fost un redutabil ofițer de informații. De fapt, ceva îmi spunea, și nu numai mie, dar și românilor patrioți, că domnii Mircea Dinescu și Andrei Pleșu au pe Necuratu’ în ei, că sunt - și o spun fără menajamente - spirite malefice și că „minima moralia” este adevărata lor natură umană. Întotdeauna i-am suspectat de nesinceritate și de o disidență anticomunistă fariseică. Și i-am mai suspectat încă de ceva mult mai grav, odios chiar, de antiromânism. Pe când Mircea Dinescu, cândva șef al organizației UTC pe Uniunea Scriitorilor din România și absolvent al mult hulitei Academii „Ștefan Gheorghiu” (și tot din fariseism își ascunde sub preș acest amănunt biografic) a fost, zice-se, agent acoperit al serviciului secret comunist maghiar AVO, și nu numai. Iar Andrei Pleșu, la rându-i, a fost o vreme secretar al Organizației PCR la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, e drept, „ostracizat” pe chestie de „meditație transcendentală” la muzeul din Tețcani, unde n-a zăbovit prea mult timp, pentru că, având binecuvântarea C.C. , de bună seamă, și cu știința lui Nicolae Ceaușescu, a plecat în Occident ca să-și facă studiile doctorale, atunci despre ce vorbim?

Vorbim despre trădare, și de țară, și de sine. Că trădarea asta dublă s-a produs la Mircea Dinescu, un etern „șmecheraș de Slobozia”, „îmburghezit de revoluție”, prin iuțeală de mână și nebăgare de seamă, moșier pe post de hangiu, ajuns la pensie la bucătărie, nu mă miră, însă că l-a apucat și pe subtilul (absconsul metaforic) Andrei Pleșu, omul care afișează, ca și tristul său amic de filosofări „în doi peri” Gabriel Liiceanu, un aer de guru mizantrop, gândul mă duce că, măcinat de anumite frustrări, dar și dintr-o vanitate egolatră și arivistă, a fost împins de un demon lăuntric, sperând să-i fie așezată pe frunte (de către cine?), cu avantajele de rigoare, cununița de luptător anticeaușist, la o lamentabilă și lașă atitudine de hainie. După cum se vede, nu sunt sfârtecați de remușcări. Și asta pentru că le lipsește ceva esențial: conștiința (N.B. A, da, pe poetul „Corigent la cele sfinte” și care s-a dedat la „O lecție cu Marx”, l-a dat de gol și Larry L. Watts în celebrul op „Ferește-mă, Doamne, de prieteni”). Despre femeia komisar Nagâț, de la CNSAS, nu am mare lucru a spune. Este din plevușcă. Ușor de corupt și de a fi trădător. Și de-a o face manipulator de opinie publică, atunci când trebuie ca cineva să fie acuzat de „poliție politică”… deconspirând dosare malformate. Tustrei, dacă mai au un dram de bun simț, ar fi cinstit să solicite CNSAS să le elibereze certificate de „poliție antiromânească”, așezându-se, apoi, singuri, la stâlpul infamiei. (P.S. Acesta este un pamflet. Iar deconspirarea publică a unui domn general nu este altceva decât o… manipulare securistă. Până la proba contrarie, personajele amintite sunt… o ficțiune.)



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național
Hai să ne băsim!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

La limita guvernării europene

A trecut neobservată o remarcă a comisarului european Vìra Jourová, care zicea la începutul anului că Uniunea Europeană este „la limită” în ceea ce privește gestionarea sa. "Există deja o organizare a Comisiei Europene în vicepreședinți executivi, vicepreședinți și comisari obișnuiți. Aș spune că suntem la limita a ceea ce este fezabil din punct de vedere managerial”, a... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale