Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.06.2016 00:25

Agricultorii au pierdut, în câteva ore, toată munca de peste an


A A

Grindină distrugătoare la Lungulețu

Grindină distrugătoare la Lungulețu
Oamenii privesc neputincioși ce a mai rămas din munca lor

❚ Pentru a înființa culturi, foarte mulți țărani s-au împrumutat la bănci, iar acum nu sunt siguri că vor putea restitui banii. De vreun câștig nici nu-și mai pun problema! ❚ Oamenii spun că grindina de anul acesta a fost fără precedent ❚ „Din păcate, veniturile nu ne permit să asigurăm culturile și în astfel de situații avem foarte mult de suferit”, se plâng legumicultorii

CORVIN DUMITRICĂ

 


 

Zeci de hectare de culturi cu ceapă, varză, pepeni și cartofi din comuna Lungulețu au fost distruse în totalitate de grindina care s-a abătut asupra comunei. Legumicultorii se uită cu durere la rămășițele culturilor de pe ogoare și spun că anul acesta a fost mai dezastruos ca niciodată. Pentru a înființa culturi, foarte mulți țărani au făcut împrumuturi în bănci, iar acum nu mai pot recupera nimic din ceea ce au cultivat.

„Efectiv am îngropat banii în pământ”

● „Într-o jumătate de oră am rămas fără culturi. Am investit degeaba. Suntem împrumutați la bănci, nu avem de unde să mai plătim ratele. Suntem terminați.” ● „Nu mai recuperăm nimic. Am investit foarte mulți bani și muncă, iar grindina ne-a distrus tot. În toată comuna sunt zeci de hectare distruse aproape în totalitate. Cultivarea legumelor este principala noastră sursă de venit. Nu știu ce o să ne mai facem. Efectiv am îngropat banii în pământ.” ● „Au mai fost calamități, dar ca acum niciodată. Aveam culturi foarte frumoase și speram ca anul acesta să reușim să câștigăm și noi ceva bani, dar s-a distrus tot. Așa grindină nu am văzut niciodată.” ● „Am făcut împrumut la bancă de 6.000 de lei ca să pot să lucrez pământul. Toți banii i-am cheltuit pe o singură suprafață de teren. Nu cred că mai recuperez nici jumătate din ce am investit. Din păcate, veniturile nu ne permit să asigurăm culturile și în astfel de situații avem foarte mult de suferit.”

La orizont: scumpirea produselor și invazia importurilor

Oamenii spun că au mai fost calamități și în anii trecuți, însă grindina de anul acesta a fost una fără precedent, iar culturile au fost compromise aproape în totalitate. Pentru că recolta nu va mai fi la fel de bună ca în anii anteriori, legumicultorii nu exclud o scumpire a produselor și invadarea piețelor cu produse din import.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Calea Luminii va fi aprinsă și în acest an înainte de Paște
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale