Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro07.06.2023 00:14

Deși examenele naționale care bat la ușă, SLI Dâmbovița e mai hotărât ca niciodată


A A

Greva din învățământ continuă

Greva din învățământ continuă

*„La nivelul județului Dâmbovița, 57% din totalul membrilor de sindicat continuă greva, ceea ce înseamnă 2610 de persoane, din cei 4600 de membri de sindicat” *„Este o stare de tensiune, unii colegi au ieșit din grevă motivând, pe bună dreptate, aspecte de natură financiară, credite la bănci, etc”

 

Greva generală din sistemul de învățământ a intrat în cea de-a treia săptămână, fiind cel mai mare protest din ultimii 18 ani. Sindicatele din Educație susțin că vor să continue greva până când le vor fi rezolvate solicitările de natură salarială. Starea de tensiune este una maximă și în rândul greviștilor, pentru că pe perioada grevei oamenii nu primesc salariu, în condițiile în care mulți dintre ei nu au altă sursă de venit.

Nu este liniște nici la Ministerul Educației pentru că pe 6 iunie era programat să înceapă înscrierile la Evaluarea Națională 2023 pentru elevii de clasa a VIII-a, iar în 12 iunie ar trebui să înceapă prima probă din cadrul competențelor de la BAC 2023. Președintele SLI Dâmbovița, prof. Marius Popescu ne-a declarat ieri că „la nivelul județului Dâmbovița, 57% din totalul membrilor de sindicat  continuă greva, ceea ce înseamnă 2610 de persoane, din cei 4600 de membri de sindicat”.

Potrivit liderului de sindicat din învățământul dâmbovițean, situația celor care renunță la grevă trebuie gestionată de  conducerea fiecărei școli. Acesta ne-a declarat ieri că nu știe când se va relua activitatea educațională și că totul depinde de negocierile de la nivel național.

„Nu știu când se va relua activitatea. Va fi un colegiu al liderilor în câteva ore (n.n. ieri)  unde se vor lua decizii la nivel național pentru că greva a fost declanșată de federațiile din învățământul preuniversitar la care suntem și noi afiliați, la una dintre ele. Este o stare de tensiune, unii colegi au ieșit din grevă motivând, pe bună dreptate, aspecte de natură financiară, credite la bănci, etc.”, ne-a declarat ieri președintele Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Dâmbovița, prof. Marius Popescu.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

AUR Dâmbovița și-a intensificat acțiunile politice
„Reforma fiscal-bugetară, crucială pentru stabilitatea financiară a țării”
Legea plăcilor comemorative, trecută prin „furcile caudine” legislative
„Ziua Victoriei Revoluției de la 1848 și a Democrației Românești”
„Noi facem coaliție doar cu românii”
PSD Dâmbovița a sunat adunarea pentru alegerile din 2024
Secretarul general adjunct al NATO, în vizită „surpriză” la Automecanica și Mija
Achiziție de trenuri pe bază de hidrogen pe ruta București - Târgoviște
Conducere nouă la AUR Dâmbovița
CJD scoate „la bătaie” 9 posturi pentru tineri


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Handbal european

DAN LUCA


Scriu acest editorial și pentru a saluta revenirea pe prima scenă a echipei de handbal masculin de la “U” Cluj. Bravo jucătorilor și conducătorilor! Am avut onoarea, acum mai bine de 30 de ani, să împart vestiarul cu marile glorii ale handbalului clujean, iar acea perioadă a devenit un reper al vieții mele.

Chiar dacă România are 4... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter
Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale