Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.04.2020 18:43

Editorial


A A

Geopolitica... coronavirusului (I)

 

George Coandă


 

Un anunț profund îngrijorător transmis de Organizația Mondială a Sănătății: noul SARS/coronavirus și-a modificat formula patogenă. Este extrem de versatil. Își poate schimba de mai multe ori patogenia. Și atacă dezlănțuit. Nu mai există nicio vârstă pe care s-o atace mai puțin, cei mai expuși fiind bătrânii, a căror imunitate nu-i mai poate apăra. Străpunge orice imunitate.

 

Omenirea întreagă se află, repet, am mai spus – este ca o constatare a unui disperat clopot de veghe – într-un apocaliptic război mondial bacteriologic. Și ceva neliniștitor mă face să cred, apropo de mutațiile formulei patogene a coronavirusului, că cineva se joacă deliberat cu soarta acestei umanități de pe o planetă măruntă pierdută într-o galaxie, la rândul ei pierdută în infinitul Universului. Chiar dacă am mai spus-o, mă repet și, astfel, risc. Dar riscul acesta mi-l asum. Pe proprie răspundere. Cineva a pus la cale evadarea acestui virus, e drept, dintr-un laborator chinezesc, și acum îl manevrează genetic într-un anumit interes geopolitic/geoeconomic.

 

Pentru că este la bună vedere cum statele, și mai ales cele mari și puternice, își modifică direcțiile managementului existențial al binomului internațional geopolitic-geoeconomic cu reacții firești în schimbarea de paradigmă a civilizațiilor la nivel planetar. Vom asista, deci, la o metamorfozare a geocivilizației lumii.

 

Unii analiști geopolitici deja speculează că viteza și agresivitatea cu care se desfășoară concurența pe piața economică globală între China comunistă și republica ultra-capitalistă a Statelor Unite ale Americii ar sta, ocult, în spatele acestei ciume moderne / pandemia noului coronavirus.Cum apocalipticul virus, ăsta cu patogenie corespunzătoare – reiterez, ca și cum ar fi manevrat premeditat ca să... globalizeze pandemia până în cel mai tainic loc al planetei – a fost detonat în China, Tribunalul Penal Internațional de la Haga, nu-i așa, ar fi obligat să condamne, fără drept de apel, Beijingul. 

 

 Dar o poate face? Chiar China a fost prima victimă a ciumei COVID-19. Nu cumva, pentru Beijing, nu este o pierdere prea mare de vieți omenești la aproape 1 miliard și jumătate de locuitori al Chinei, astfel mascându-și jocul geopolitic/geoeconomic? Perspectiva pentru Statele Unite este sumbră: vor fi cele mai decimate de pandemie. În rest, putem vorbi de „victime colaterale”, Europa fiind una dintre cele mai nimicitor lovite. Dacă este să ne ducă gândul la o globală „crimă împotriva umanității”, de ce trebuia să se ajungă la așa ceva?

(partea a II-a aici)

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale