09.04.2020 18:43

Geopolitica... coronavirusului (I)

 

George Coandă


 

Un anunț profund îngrijorător transmis de Organizația Mondială a Sănătății: noul SARS/coronavirus și-a modificat formula patogenă. Este extrem de versatil. Își poate schimba de mai multe ori patogenia. Și atacă dezlănțuit. Nu mai există nicio vârstă pe care s-o atace mai puțin, cei mai expuși fiind bătrânii, a căror imunitate nu-i mai poate apăra. Străpunge orice imunitate.

 

Omenirea întreagă se află, repet, am mai spus – este ca o constatare a unui disperat clopot de veghe – într-un apocaliptic război mondial bacteriologic. Și ceva neliniștitor mă face să cred, apropo de mutațiile formulei patogene a coronavirusului, că cineva se joacă deliberat cu soarta acestei umanități de pe o planetă măruntă pierdută într-o galaxie, la rândul ei pierdută în infinitul Universului. Chiar dacă am mai spus-o, mă repet și, astfel, risc. Dar riscul acesta mi-l asum. Pe proprie răspundere. Cineva a pus la cale evadarea acestui virus, e drept, dintr-un laborator chinezesc, și acum îl manevrează genetic într-un anumit interes geopolitic/geoeconomic.

 

Pentru că este la bună vedere cum statele, și mai ales cele mari și puternice, își modifică direcțiile managementului existențial al binomului internațional geopolitic-geoeconomic cu reacții firești în schimbarea de paradigmă a civilizațiilor la nivel planetar. Vom asista, deci, la o metamorfozare a geocivilizației lumii.

 

Unii analiști geopolitici deja speculează că viteza și agresivitatea cu care se desfășoară concurența pe piața economică globală între China comunistă și republica ultra-capitalistă a Statelor Unite ale Americii ar sta, ocult, în spatele acestei ciume moderne / pandemia noului coronavirus.Cum apocalipticul virus, ăsta cu patogenie corespunzătoare – reiterez, ca și cum ar fi manevrat premeditat ca să... globalizeze pandemia până în cel mai tainic loc al planetei – a fost detonat în China, Tribunalul Penal Internațional de la Haga, nu-i așa, ar fi obligat să condamne, fără drept de apel, Beijingul. 

 

 Dar o poate face? Chiar China a fost prima victimă a ciumei COVID-19. Nu cumva, pentru Beijing, nu este o pierdere prea mare de vieți omenești la aproape 1 miliard și jumătate de locuitori al Chinei, astfel mascându-și jocul geopolitic/geoeconomic? Perspectiva pentru Statele Unite este sumbră: vor fi cele mai decimate de pandemie. În rest, putem vorbi de „victime colaterale”, Europa fiind una dintre cele mai nimicitor lovite. Dacă este să ne ducă gândul la o globală „crimă împotriva umanității”, de ce trebuia să se ajungă la așa ceva?

(partea a II-a aici)