Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro31.01.2018 00:16

Din ciclul prezidențial „Țopăiala fiscală” ❚ Președintele Camerei de Comerț Dâmbovița se declară îngrijorat de…


A A

"Fiscalitatea bramburită"


❚ „Oamenii aceștia care cine știe pe unde au lucrat vin și ne țin nouă lecții despre fiscalitate, azi spun o vorbă, mâine alta și înnebunește toată societatea, și persoane fizice, și persoane juridice, și ne bagă pe toți în ceață, pentru că sunt absolut lipsiți de profesionalism” ❚ „Ei nu înțeleg, indiferent de la ce partid, de la ce Guvern, din 1990 până astăzi, nici un regim nu a înțeles că economicul trebuie să fie bine pus la punct, nu lătrătura și politica”

VIOLETA STANCIU


Interviu cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Gelu Rusescu

- Ce mai face CCIA Dâmbovița, reprezentanta mediului de afaceri din județ?

- Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița este o organizație de drept privat. Noi nu suntem bugetari plătiți de statul român sau de autoritățile publice locale. Deci suntem o organizație de drept privat, a negustorilor. Noi respectăm legile statului și plătim biruri, așa cum fac toate societățile comerciale.

- Care sunt serviciile pe care le faceți pentru agenții economici?

- Obiectul de activitate este ca tot ce facem noi să vină în sprijinul societăților comerciale, adică le ajutăm cu consultanță juridică de toate tipurile (înființare, desființare, modificare, tot ce trebuie... de la persoane fizice... la societăți pe acțiuni) și le reprezentăm la Registrul Comerțului, care este obligat să ne primească, prin lege, pentru că noi suntem reprezentanții mediului de afaceri. Acest lucru este prevăzut în Legea Registrului Comerțului și Legea Camerelor de Comerț. De asemenea organizăm pentru societățile comerciale arbitaj comercial, care se referă numai la litigii comerciale între comercianți persoane fizice și juridice.

- Aveți astfel de solicitări? Acestea se soluționează favorabil? Mai este necesară intervenția instanțelor de judecată, în cazul în care nu se ajunge la înțelegere?

- Curtea de Arbitraj funcționează, avem arbitri... Noi suntem instanță de drept comercial, hotărârea noastră se învestește cu drept executoriu.

- Durează mult această procedură?

- Maxim șase luni, nu avem voie să dureze mai mult. Din păcate sunt societăți care nu apelează la Curtea de Arbitaj a CCIA Dâmbovița din mai multe motive. Unul dintre motive este incultura juridică comercială, adică nu cunosc lucrul acesta. Al doilea avantaj al Curții de Arbitaj este nu numai că se soluționează în șase luni, dar este și cu 30% mai ieftin decât la instanțele de drept comercial. Lista de arbitri este formată din profesori de drept, avocați, juriști, specialiști în drept, nu judecători pentru că nu au voie, și nici procurori. În afară de consultanță juridică și arbitraj, noi le face firme, aflăm și date despre firme din alte țări, din alte județe, culegem informații, participăm la târguri, expoziții... Din banii pe care îi primim pe aceste servicii, pe care le prestăm, din asta funcționează Camera de Comerț. Din asta plătim TVA, impozit pe clădiri, impozit pe profit... care ne dărâmă.

- Revoluția aceasta fiscală vă afectează și pe dumneavoastră aici la Camera de Comerț?

- Chestia cu fiscalitatea aceasta bramburită, care nu se mai potolește odată, este emanația unor neprofesioniști. Oamenii aceștia, care cine știe pe unde au lucrat, vin și ne țin nouă lecții despre fiscalitate, azi spun o vorbă, mâine alta și înnebunește toată societatea, și persoane fizice, și persoane juridice, și ne bagă pe toți în ceață, pentru că sunt absolut lipsiți de profesionalism. Ei nu înțeleg, indiferent de la ce partid, de la ce Guvern, din 1990 până astăzi, nici un regim nu a înțeles că economicul trebuie să fie bine pus la punct, nu lătrătura și politica. Aici nu există partid mai bun sau mai rău, toate sunt în aceeași găleată, impostori din punct de vedere economic sau chiar dacă au oameni pregătiți în domeniul economiei, în diverse partide, aceștia s-au dat deoparte pentru că trebuie să fie promovați și să conducă numai yesmani, indiferent că sunt PSD, PNL, USL... Conduc numai yesmanii.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic
Primăria Târgoviște preia de la AITT transportul public
Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări
Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere
Problemele din Apărare, pe masa noului ministru al Economiei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Parlamentul European - whisky sau limonadă?

“Parlamentul European e precum băutura Canada Dry, pare whisky, dar e limonadă”. Așa am învățat acum 20 de ani la masterul în studii europene de la Bruxelles. “Orice Executiv se bazează pe o majoritate în Legislativ pentru a pune în aplicare un program de Guvernare”, completa profesorul. Desigur, la nivel european situația este mai complexă, dar poate inspirarea din sistemele democratice funcționale e ceva de aprofundat.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale