Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.01.2022 00:16

Întrebări (rămase fără răspuns) ale liderului sindical Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu!


A A

Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!

Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!

*,,Toți dorim democrație, dar dorim să fie o egalitate de șanse între țările europene. Dacă pe mine mă numești membru al Uniunii Europene, eu zic că trebuie să începem să echilibrăm în așa fel încât nivelul vieții, traiul decent să fie cât de cât apropiat ca să mă numesc și să spun cu tărie și cu mândrie că sunt membru al Uniunii Europene. Este trist că am omorât totul, și pentru ce?’’ 

 

Interviu cu președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică (ASIAA), Constantin Bucuroiu.

 

Rep.: În actualul context politic și militar în care Rusia se pregătește să atace Ucraina, țară aflată în vecinătatea noastră, cum vedeți dumneavoastră situația și la ce ar trebui să se aștepte românii?

- Vorbesc în nume personal dar și în calitate de președinte al ASIAA. Eu consider că România trebuie să fie foarte prudentă în contextul actual  și a fi prudent, pentru mine, înseamnă să ia decizii la rece, decizii bine gândite și în contextul interesului național. Dacă stăm să ne gândim toată lumea vorbește de iminentul război și invazia Rusiei împotriva Ucrainei. Eu, în momentul de față, consider că este o strategie pe care o folosesc ambele puteri, atât Rusia cât și SUA, din care fiecare va câștiga ceva, este clar, dar sigur nu vom fi noi cei care câștigăm. De ce spun acest lucru? Pentru că în momentul de față România se uită la un joc spectaculos în care SUA acuză Rusia de invazie împotriva Ucrainei dar în același timp vedem SUA care de 1-2 ani tot provoacă prin acele aplicații comune în Marea Neagră, prin aducerea de armament cât mai sofisticat și tot mai mult în Europa de Est și în felul acesta Europa de Est este transformată în momentul de față într-o zonă tampon în care țările din zona aceasta, în loc să se ocupe de problemele pe care le au în interiorul statelor, trebuie să suporte acest joc între cele două mari puteri. Dacă stau să mă gândesc foarte bine, în numele democrației și a dorințelor celor din Europa de Vest și a americanilor, noi am distrus cam tot ce se putea distruge în România, metalurgie, siderurgie, minerit, construcții petroliere pentru că eram profesioniști în acest domeniu, industria mobilei, prelucrarea lemnului, industria de apărare, vânzarea pădurilor, etc... Vedem că România, să discutăm de noi, nu de țările din zonă, este cea care a pierdut totul.

Rep.: Susțineți că deși suntem sub umbrela UE și a NATO de ani buni, românii nu au motive de bucurie pentru că trăiesc prost în timp ce  economia a fost decimată de interesele statelor din vest care ne-au vrut ca piață de desfacere?  

- În momentul de față suferă industria și agricultura foarte mult, în momentul de față suntem invadați de produse, atât în industrie cât și în agricultură, din Occident, în timp ce poporul român sărăcește tot mai mult, în timp ce taxele cresc și se înmulțesc... În timp ce noi am omorât toată industria energetică a României și am vândut ce a mai fost de vândut, românul sărăcește și este dus la disperare, în momentul de față stă cu pistolul la tâmplă. Începem să ne punem întrebări, unii dintre noi, pentru că și printre noi sunt foarte foarte mulți care contribuie la jocul acesta. Nu este prea mare tributul pe care îl plătim?

Rep.: Sunteți foarte pesimist... în ceea ce privește viitorul României?

- Stau și mă gândesc, așa, bunăstarea românului adusă de Occident și de americani constă în faptul că băncile au început să-i execute pe români, să-i arunce în stradă iar unii dintre ei să-și pună capăt zilelor, așa cum vedem pe media în ultimul timp? Vedeți, ne punem întrebarea mereu, care a fost prețul democrației, pentru că mie mi se pare prețul prea mare? Toți dorim democrație, dar dorim să fie o egalitate de șanse între țările europene. Dacă pe mine mă numești membru al Uniunii Europene, eu zic că trebuie să începem să echilibrăm în așa fel încât nivelul vieții, traiul decent să fie cât de cât apropiat ca să mă numesc și să spun cu tărie și cu mândrie că sunt membru al Uniunii Europene. Este trist că am omorât totul, și pentru ce? 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM
Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale