Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.02.2022 00:18

La capitolul salarizare...


A A

„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”

„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”

*„La Automecanica Moreni nu mai avem salariu minim. În momentul de față ne-am depărtat... de el. Nu mai există salariu minim nici la cel pe care îl angajează mâine”

 

 

Interviu cu Constantin Bucuroiu,

liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, președintele ASIAA

 

Rep.: Aveți o mare problemă socială la fabricile de tehnică militară de la Cugir din cauza salariilor foarte mici? Ați fost acolo, alături de secretarul de stat din ministerul Economiei, Daniela Nicolescu. Ce soluții s-au luat pentru aplanarea conflictului de muncă?    

- Sunt și societăți din industria de apărare care în momentul de față stau bine și nu au astfel de probleme. În ceea ce privește Cugirul, lucrurile... nu s-au limpezit. Eu care am fost acolo, în mijlocul oamenilor, timp de două zile, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Economiei, Daniela Nicolescu, vreau să vă spun că există și o reticență din partea conducerilor celor două fabrici... în negociere. Vreau să vă spun că la Cugir este o reticență din partea conducerii, cu toate că au în momentul de față contracte și comenzi bune, ei au în prezent vânzări de armament în cantități considerabile, mai ales Fabrica de Arme Cugir... Dacă venim și spunem ,,legea nu-mi permite...”, atunci eu am pus întrebarea ,,dar legea vă permite să înfometați oamenii?”. Și Automecanica Moreni are datorii, dar directorul de aici și-a asumat răspunderea, în final, chiar dacă a mai luat șuturi, dar și-a asumat și a făcut două tranșe de majorări de salarii, pentru că bugetele suportă, hârtia suportă anumite lucruri în care să jonglezi în așa fel încât și salariatului să-i fie un pic mai bine. La Cugir, directorul a mers doar pe o majorare de 6,5%, care de fapt este inflația, nimic în plus, și nu au cedat nicio secundă la altceva. Oamenii, bineînțeles, au răbufnit pentru că sărăcia, mai ales acum când au apărut facturile, pentru oamenii aceia a fost o lovitură cruntă.

Rep.: Deci, la Cugir, salariile se puteau majora?

- Consiliul de Administrație și Consiliul de Conducere de la cele două societăți din Cugir pot face mult mai mult pentru acei salariați în așa fel încât să arate o deschidere. Atâta timp cât nu le oferi condiții... Acolo condițiile de muncă sunt foarte grele, sunt foarte mizerabile. Deci nu le oferi condiții, muncesc în frig, nu au niciun fel de căldură și să nu le oferi o răsplată a muncii care să-l facă pe om să poată să meargă liniștit acasă, să poată să-și întrețină familia.

Rep.: Uzina Automecanica Moreni stă mult mai bine decât Uzina de la Cugir la capitolul salarizare?

- Da, Automecanica Moreni stă mai bine decât Cugir. Și la noi au mai fost astfel de acțiuni, dar s-au spălat aici... cu ajutorul presei, cu conducerea sindicatului și a societății. Atâta timp cât sunt președinte de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, conducerea societății trebuie să știe un singur lucru, că eu reprezint omul, restul, societatea... o reprezintă ei. Ca societatea să existe trebuie să fie în centru omul, iar o societatea fără oameni este zero.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM
Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale