Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.10.2022 00:16

„Oamenii au spus că pe salariile acestea nu se mai întorc”


A A

Greva de la QUADRA merge înainte!

Greva de la QUADRA merge înainte!

*„Ultima grevă la QUADRA a fost de 51 de zile”

*„Plusvaloarea pe care o adăugau oamenii aceștia care sunt în grevă și care erau plătiți prost nu o va face nimeni”

Interviu cu președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște,

Nicolae Dragodănescu

 

Rep.: Ce se întâmplă în momentul de față cu greva de la QUADRA? Ați reușit să discutați cu patronatul, să ajungeți la un consens?

- Nu avem nicio discuție, cu subiect și predicat, ci doar lozinci afișate de administratorul societăți care are un reprezentant... o persoană fizică. E complicat totul acolo, nu avem un director, cum aveam... Avem administrator - o persoană juridică, iar firma respectivă a desemnat o persoană fizică. Adică vechiul administrator-persoană fizică și-a înființat o firmă și administrează pe firma respectivă societatea. Cine își imaginează că în trei săptămâni de grevă ai rezolvat o problemă de genul QUADRA se înșală. Ultima grevă la QUADRA a fost de 51 de zile. Am fi vrut să vorbim cu proprietarul, numai că proprietarul până una alta este greu de pus la masă, olandezul. I-a dat mână liberă firmei din România care administrează și cu siguranță firma din România știe că poate să reziste în piață încă o lună de zile fără probleme... Vedem după aceea ce se va întâmpla?

Rep.: Câte persoane sunt efectiv în grevă?

- Din cele 100 de persoane angajate, jumătate suntem în grevă. Ca să fim în grevă trebuie să ai jumătate plus unul, deci am făcut jumătatea necesară care vrea să facă grevă. Deci oamenii sunt în grevă, niciunul nu a spart greva. Personalul TESA, pe unii îi ține la timp redus de lucru pentru că nu au ce să le dea să muncească, iar celălalt personal a fost pus să facă diverse munci de la încărcat camioane până la curățenie prin societate. Tapițeria și croitoria de la QUADRA au rămas unitari în grevă.

Rep.: Ce produce societatea QUADRA?

- Mobilă de lux din lemn masiv. Numai din lemn masiv, nu există placaj. Prețurile sunt astronomice, de aceea nici nu vedem mobilierul lor pe piața românească, totul se vinde la export. Mobila este numai pentru Europa, nu o să vedeți mobilă de la QUADRA prin casele românilor. Deci toată producția este vândută 100% la export și contractată la export de cine credeți? De firmele unde sunt acționari și asociați tot proprietarii noștri. Adică firmele, magazinele lor ne cumpără mobila pe un preț foarte mic iar dânșii acolo o revând la un preț foarte mare. Cam așa se fac afacerile în România, forța de muncă să fie cât mai ieftină. Știți că olandezi erau cei mai dibaci negustori de sclavi! Deci greva merge înainte, oamenii au spus că pe salariile acestea nu se mai întorc. Cei care au rămas să muncească... e dreptul lor, să vedem cum vor face producție și cum vor face mobilier. Cu ei nu pot să facă, știm că pot încărca, pot descărca, pot muta de colo colo, dar plusvaloarea pe care o adăugau oamenii aceștia care sunt în grevă și care erau plătiți prost nu o va face nimeni.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală
Electrica a cerut falimentul COS Târgoviște
Fond suplimentat la CARP Omenia pentru ajutoarele de deces


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Să nu ne uităm istoria

Când îți uiți istoria, ca popor, efectul este unul singur și tragic: ești exclus din istorie. Când, de bunăvoie, sau la ordinul venit de la un factor de putere dictatorial de peste fruntarii - de pildă de la tiranii inventatori ai globalizării neo-marxiste – îți uiți trecutul, mai ales lecțiile sale existențiale, este bine știut/și de știut că nu ai posibilitatea să-ți prevezi și, astfel, să-ți construiești viitorul.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale