Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.05.2022 00:14

Președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu, semnalează:


A A

„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”

„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”

*„În comparație cu metalurgia din Dâmbovița, drepturile salariale sunt departe de ce înseamnă metalurgie și când spun metalurgie mă refer la Erdemir, Oțelinox, Cromsteel unde salariile sunt mult mai bune’’

 

Interviu cu președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu

Rep.: Ce se întâmplă în momentul de față la COS Târgoviște, când se reia producția?

- Cu siguranță se va relua producția, pe partea de laminare, în luna iunie, cel târziu iulie, și au început să cheme oamenii la angajare și pe partea de Oțelărie. Deocamdată știm că pe partea de laminare s-au făcut angajări iar utilajele sunt în revizii și suntem pregătiți să ni se aducă țagla.

Rep.: Materia primă se aduce din afară...?

- Cu siguranță materia primă, pentru început, nu vine de la Târgoviște, trebuie să vină din altă parte. Până nu dă drumul la Oțelărie nu vom avea materie primă, încă.

Rep.: Aveți informații câte persoane s-au angajat până în momentul de față la COS Târgoviște?

- Peste 100 de persoane sunt angajate până în momentul de față. Dintre acestea, peste 90% sunt persoane care au lucrat și cunosc utilajele, sunt foștii lucrători, unii chiar pensionari.

Rep.: Oamenii sunt mulțumiți de salarii?

- Nu! Salariile sunt foarte mici, sunt dezamăgitor de mici, toate drepturile salariale sunt foarte mici.  Argumentul este că au un contract de muncă încheiat la Călărași pe care îl aplică și la Târgoviște până vom avea parte de un alt contract de muncă. Deocamdată este  dezamăgire mare pentru că într-adevăr  drepturile salariale sunt foarte mici. În comparație cu metalurgia din Dâmbovița, drepturile salariale sunt departe de ce înseamnă metalurgie și când spun metalurgie mă refer la Erdemir, Oțelinox, Cromsteel unde salariile sunt mult mai bune. La COST salariile sunt în medie la 2500 lei net, deci foarte jos, iar aici intră cei care au vechime și au dovada calificărilor, ceea ce este dezamăgitor.

Rep.: Sunt promisiuni de majoare a salariilor după reluarea producției?

- Promisiunea este bucuria prostului. De promisiuni suntem sătui. Deocamdată acestea sunt salariile. Noi nu suntem reprezentativi, ca sindicat, în Dâmbovița nimeni nu este reprezentativ, sunt reprezentativi colegii de la Călărași... Acesta este contractul care funcționează acolo și care funcționează și la Târgoviște... Important este să dea drumul la activitate.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Care neutralitate?

A scrie editoriale e un lucru fantastic. Poți să lansezi idei, dar și să explici teorii, care de cele mai multe ori sunt știute, dar imposibil de exprimat deschis în spațiul public. Pentru astăzi am ales tema neutralității, cu precădere cea de la nivelul Republicii Moldova. Sub deviza „noi suntem între două mari blocuri, cel Vestic și cel rus”, Republica a bâjbâit de la independența obținută... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale