Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.09.2015 00:21

Dacă în alte sectoare județul stă pe butuci,


A A

"Explozie" de farmacii în Dâmbovița


Toate localitățile județului dispun de farmacii sau oficine

❚ 89 de localități și 162 de farmacii! Acestea activează pe raza județului, inclusiv în diverse sate mai îndepărtate, afacerea fiind încurajată de Ministerul Sănătății tocmai pentru a nu mai exista pacienți care bat cale lungă pentru un medicament ❚ Cu toate că rețeaua de farmacii este atât de bine dezvoltată, doar trei dintre acestea au și program non-stop: două sunt la Târgoviște și una la Găești

interviu cu Carmen Bâte, președinta Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița

VIOLETA STANCIU

 


 

Rep.: Câte farmacii sunt în județ în momentul de față? Dar în municipiul Târgoviște?

- În Dâmbovița, în acest moment, avem 162 de farmacii. Avem 205 farmaciști ca membri ai Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița. Însă mai activează pe teritoriul județului și alți farmaciști care nu sunt membri ai Colegiului și nici nu sunt șefi de farmacii. Obligativitatea, prin statutul Colegiului, este ca farmacistul șef al unei farmacii să fie membru al Colegiului teritorial al acelui județ. Deci pe lângă cei 205 farmaciști, cred că mai sunt încă 10-15 care sunt membri ai Colegiului. Sunt cei care lucrează în zonele limitrofe Bucureștiului și vin din capitală. Aceștia au un program part-time, cu jumătate de normă. Ei au normă întreagă la București, și lucrează suplimentar în afara programului sau în week-end. În municipiul Târgoviște avem 50 de farmacii.

Rep.: Cum stăm cu farmaciile în satele și comunele județului?

- Sunt deschise farmacii în toate comunele din Dâmbovița și chiar în multe sate. Sunt situații în care sunt sate mai mari sau în zone îndepărtate, au și acolo, dacă nu o farmacie propriu zisă, au o oficină locală de distribuție, care ține de o anumită farmacie și care are grijă de aprovizionarea cu medicamente a populației din acele zone. Rețeaua este foarte bine dezvoltată, în așa fel încât pacienții să nu mai trebuiască să vină la oraș să-și cumpere medicamentele, așa cum se întâmpla în urmă cu mai mulți ani. Din ce în ce mai rar se întâmplă acest lucru deoarece măsura a fost luată de Ministerul Sănătății pentru a se dezvolta rețeaua și în mediul rural. Măsura este foarte bună pentru că în primul rând vine în folosul pacienților, ceea ce ne bucură. Bineînțeles că și colegii noștri, farmaciști și asistenți de farmacii, își pot dezvolta și realiza activitatea așa cum știu ei mai bine.

Rep.: Câte farmacii din județul Dâmbovița funcționează cu program non-stop?

- La nivel de județ sunt 3 farmacii cu program non-stop: două la Târgoviște (la Pavcom și Hyperici, cea din spatele Primăriei), iar a treia este la Găești (în Piața din Găești). Sunt și farmacii care au program destul de lung, până la ora 23.00.

Rep.: Ce impact a avut asupra farmaciilor implementarea cardului de sănătate?

- Nouă aceste măsuri ne-au ușurat foarte mult munca. Pe măsură ce s-a perfecționat sistemul, noi ca farmaciști, la momentul acesta, când pacientul vine cu prescripția electronică și cu cardul, doar introducem cardul și în clipa aceea în sistem apar rețeta și toate datele. Practic noi nu mai trebuie să tastăm nimic. Treaba noastră este doar partea de eliberare de medicamente. Într-adevăr, s-au simplificat mult lucrurile. Bine, asta a însemnat destul de multă muncă, un timp și toate s-au petrecut treptat, întâi s-a introdus prescripția electronică, a trecut o perioadă în care s-a văzut că nu au mai fost probleme, iar acum s-a trecut la cardul de sănătate care atestă calitatea de asigurat și probabil în timp va conține mai multe date.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Moldova cu inimă, minte și literatură

Acum vreo 5 ani descopeream potențialul Republicii Moldova de a intra în Uniunea Europeană. Fiind la Euractiv, la Bruxelles, mi-a plăcut povestea Ministrului de Externe de atunci, Nicu Popescu, iar apoi video-interviul cu Natalia Gavriliță, Prim-ministru, mi-a confirmat că strategia țării este pe direcția bună.

Unii moldoveni mă întreabă de ce îi ajut? Le răspund simplu, fără nici o ezitare.... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale