Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.10.2013 08:18


A A

Dâmbovița și Argeș: proiecte comune de dezvoltare

Dâmbovița și Argeș: proiecte comune de dezvoltare
Deocamdată, colaborarea între CJ Dâmbovița și CJ Argeș este la stadiul de semnături și de domenii pe care se va acționa

❚ Ieri, la Primăria Stoenești din județul Argeș, s-a semnat protocolul de colaborare pe șapte domenii ce vor face obiectul unor proiecte cu finanțare europeană din exercițiul 2014-2020 ❚ Acesta a fost doar primul pas, „nu-i vorba că batem palma azi și mâine se fac proiectele” – a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, arătând că ele vor dura mai mulți ani, importante fiind colaborarea și perseverența celor două consilii județene ❚ Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a precizat, de asemenea, că sunt proiecte care se vor duce și după anul 2020, iar ele vizează investiții pentru ambele județe

 

A.M.P.


 

Primăria comunei Stoenești din județul Argeș a găzduit ieri, 14 octombrie, întâlnirea dintre președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu. A fost semnat protocolul de colaborare pe mai multe domenii ce vizează întocmirea de proiecte cu finanțare europeană pentru exercițiul 2014–2020.

 

La eveniment au mai participat primarul comunei Stoenești, Marin Ion, și directori din cadrul celor două consilii județene. Președintele CJD a subliniat importanța colaborării dintre Dâmbovița și Argeș, în direcția întocmirii proiectelor, obținerea finanțării și realizarea unor investiții de care să se bucure comunitățile celor două județe:

„Este important că am făcut acești pași concreți și sunt convins că vom găsi și soluțiile de finanțare: fonduri europene, fonduri guvernamentale și fonduri de la cele două consilii județene. Sunt proiecte care se vor duce chiar și după anul 2020. Important este să existe un început și o continuitate. (…) Vor avea prioritate la finanțare acele proiecte care tind să rezolve problemele din mai multe unități administrativ teritoriale mari, cum sunt județele, acele proiecte care dezvoltă zone ținând de mai multe regiuni de dezvoltare economică și, sigur, proiectele care, pe lângă infrastructură, asigură dezvoltarea economică, realizarea unor facilități de ordin social. Pornind de la aceste premise, Consiliile Județene Argeș și Dâmbovița au convenit să acționeze împreună pe mai multe proiecte de interes comun pentru locuitorii celor două județe”.

 

Colaborare pe 7 domenii de interes comun

Protocolul de colaborare vizează șapte domenii de interes, evidențiate în cadrul întâlnirii de președintele CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu:

„Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Leaota - acces, eleborare planuri de urbanism zonal, infrastructură - acest proiect este unul care nu se poate realiza decât în condițiile accesării unor fonduri europene pe exercițiul financiar 2014-2020; reabilitarea, modernizarea drumurilor de legătură dintre cele două județe; gestionarea integrată a cursurilor de apă din bazinul Argeș–Vedea, regularizări, protecții la inundații; dezvoltarea pomiculturii prin sprijinirea Institutului Național de Cercetare Pomicolă Mărăcineni - Argeș și a Stațiunii Pomicole Voinești - Dâmbovița; sprijinirea învățământului superior cu accent pe întărirea cercetării și inovării, există universitate și în Târgoviște și în Pite ști; conurbația București-Titu-Găești-Topoloveni-Pitești, sunt locatități cu potențial de creștere economică important; promovarea unor trasee turistice”.

 

Președintele Consiliul Județean Argeș:

„Regiunea începe să funcționeze”

După cum a precizat și președintele CJ Argeș, protocolul de parteneriat va fi supus dezbaterii și aprobării celor două consilii județene:

„Suntem în faza instituțională, de a crea condițiile de lucru și, după aceea, departamentele tehnice de la cele două consilii județene vor intra într-o colaborare ceva mai aplicată. Pentru a pune în funcțiune un proiect cum este Leaota, durează cam între 3 și 5 ani. Nu-i vorba că batem palma azi și mâine se fac proiectele. Va trebui perseverență din partea celor două consilii. (...) Vom face o prioritizare a obiectivelor care deocamdată sunt domenii, iar în funcție de șansa obținerii finanțării, vom întocmi proiectele. Protocolul semnat astăzi (n.r. – ieri) se va transforma în hotărâri ale celor două consilii județene, iar proiectele europene se vor întocmi în comun. Regiunea începe așadar să funcționeze”.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Problemele sanitare, discutate în ședința pensionarilor
Dinu Marian este noul candidat PSD la Primăria Gura Șuții
Deputatul PSD Dâmbovița, Marian Țachianu vrea să revină la Primăria Braniștea
Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Militarii români sunt trimiși iar pe aiurea-n lume…

...că, zău, dacă înțeleg de ce este musai să servească, de fapt, nu pacea-n omenire, ci interesele afaceriste ale altora sub strigătul NATO și, în mod very special, ale lui „Uncle Sam”. Ca să-și arate loialitatea în „cea mai puternică alianță militară din lume”, oștirea țării și-a trimis soldații, alături de cei yankei, prin, deșerturile Irakului și prin pustiitățile muntoase din Afganistan, ba și prin „continentul... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale