Teme principale

Prima pagină (PDF)

Newsletter

Abonează-te pentru a primi buletinul de știri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.06.2018 00:18

Pentru oncologie și hepatită cronică,


A A

Criza medicamentelor continuă

Criza medicamentelor continuă

❚ „Această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii” ❚ „Firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate” ❚ „În lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici” Interviu cu farmacist Mihaela Carmen Bâte, președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: Trecem direct la obiect și vă întreb dacă se menține și în prezent criza medicamentelor pentru oncologie și hepatită cronică, pentru că au existat promisiuni, chiar angajamente din partea Guvernului, respectiv Ministerul Sănătății, că această problemă gravă pentru pacienți se va rezolva?

-Vă răspund și eu la obiect, din păcate această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii. În România se practică cele mai mici prețuri din țările din Uniunea Europeană, deși importurile sunt făcute conform legilor. Deci firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate.

Rep.: Ce soluție credeți dumneavoastră, ca președinte al Colegiului Farmaciștilor din județul Dâmbovița și cu experiența dumneavoastră, că s-ar impune? De ce Ministerul Sănătății nu intervine la stoparea cauzelor, într-un domeniu atât de important, esențial, ca sănătatea oamenilor, a pacienților?

- Așa cum v-am spus, problema se referă în primul rând la practicarea unor prețuri rezonabile, pentru ca firmele importatoare să nu piardă. Din păcate, Institutul Român „Cantacuzino”, care realiză medicamente și vaccinuri, încă nu este funcțional, deși revigorarea acestuia menționată de Ministerul Sănătății este pe ordinea de zi în Programul Guvernului.

Rep.: În această stare de fapt gravă și incredibilă în domeniul Sănătății, pentru o țară a Uniunii Europene, ce se întâmplă cu pacienții internați în spitale, în privința medicamentelor?

- În aceste cazuri foarte grave, în lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici.

Rep.: Care sunt raporturile farmaciilor cu Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița?

- În ceea ce privește Casă de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, această este cu plățile la zi.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Criză crâncenă de sânge
"Casa Sindicatelor, victima unor grupuri de interese"
"Amenințări, șantaj și răzbunări la COST"
"Primarii au mărit salariile după bunul plac"
Trei sferturi dintre polițiști au salariul minim pe economie
Criză de sânge și de personal la Centrul de Transfuzie
Industria de apărare dă atacul la Guvern
"Rheinmetall omoară Automecanica"
Medicii de familie, ocoliți de creșterile salariale
"Fiscalitatea bramburită"


Editorial

Budapesta hrăpăreață

GEORGE COANDĂ

 


 

Revin asupra „crizei gazului pontic” dintre România și Ungaria. O fac pentru că Budapesta, închipuindu-se buricul Europei și afișând o infatuare obraznică, tot clamând „nedreptatea Troianului”, pune o presiune infernală pe vecina ei de la răsărit, stând cu ochii, ca pe butelie, pe Transilvania. Până una-alta vrea, gaiamațu, gazul românesc din platoul... [citește tot...]


Follow artpress_tgv on Twitter


Poșta redacției: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in secțiunea dedicată postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale