Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.06.2018 00:18

Pentru oncologie și hepatită cronică,


A A

Criza medicamentelor continuă

Criza medicamentelor continuă

❚ „Această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii” ❚ „Firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate” ❚ „În lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici” Interviu cu farmacist Mihaela Carmen Bâte, președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: Trecem direct la obiect și vă întreb dacă se menține și în prezent criza medicamentelor pentru oncologie și hepatită cronică, pentru că au existat promisiuni, chiar angajamente din partea Guvernului, respectiv Ministerul Sănătății, că această problemă gravă pentru pacienți se va rezolva?

-Vă răspund și eu la obiect, din păcate această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii. În România se practică cele mai mici prețuri din țările din Uniunea Europeană, deși importurile sunt făcute conform legilor. Deci firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate.

Rep.: Ce soluție credeți dumneavoastră, ca președinte al Colegiului Farmaciștilor din județul Dâmbovița și cu experiența dumneavoastră, că s-ar impune? De ce Ministerul Sănătății nu intervine la stoparea cauzelor, într-un domeniu atât de important, esențial, ca sănătatea oamenilor, a pacienților?

- Așa cum v-am spus, problema se referă în primul rând la practicarea unor prețuri rezonabile, pentru ca firmele importatoare să nu piardă. Din păcate, Institutul Român „Cantacuzino”, care realiză medicamente și vaccinuri, încă nu este funcțional, deși revigorarea acestuia menționată de Ministerul Sănătății este pe ordinea de zi în Programul Guvernului.

Rep.: În această stare de fapt gravă și incredibilă în domeniul Sănătății, pentru o țară a Uniunii Europene, ce se întâmplă cu pacienții internați în spitale, în privința medicamentelor?

- În aceste cazuri foarte grave, în lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici.

Rep.: Care sunt raporturile farmaciilor cu Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița?

- În ceea ce privește Casă de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, această este cu plățile la zi.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

"18% dintre muncitorii români lucrează pentru firme offshore, în România"
Sindicatul Automecanica dă ultimatum conducerii societății
Tensiuni la Automecanica Moreni
Provocările zilnice ale unui crescător de capre
Salariile reduse... au crescut
Învățământul profesional, reînviat… teoretic
Primăria Târgoviște preia de la AITT transportul public
Primăria Pucioasa reduce salariile și vrea disponibilizări
Sindicatul Automecanica pune "tunurile" pe conducere
Problemele din Apărare, pe masa noului ministru al Economiei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Uitatul Eminescu

Știați că pe 15 iunie a.c. s-au împlinit 130 de ani de când Mihai Eminescu a fost așezat de Dumnezeu în Panteonul neamului românesc? A, da, ce întrebare tâmpită! La ce bun să se fi știut? Prin media patriei a bătut un vânt al uitării. Altele au fost prioritățile culturale ale momentului, de pildă… Street delivery.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale