Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.06.2018 00:18

Pentru oncologie și hepatită cronică,


A A

Criza medicamentelor continuă

Criza medicamentelor continuă

❚ „Această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii” ❚ „Firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate” ❚ „În lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici” Interviu cu farmacist Mihaela Carmen Bâte, președintele Colegiului Farmaciștilor Dâmbovița

PETRE DRĂGUȚOIU


Rep.: Trecem direct la obiect și vă întreb dacă se menține și în prezent criza medicamentelor pentru oncologie și hepatită cronică, pentru că au existat promisiuni, chiar angajamente din partea Guvernului, respectiv Ministerul Sănătății, că această problemă gravă pentru pacienți se va rezolva?

-Vă răspund și eu la obiect, din păcate această criză continuă în detrimentul populației, al pacienților care suferă din lipsa acestor medicamente din farmacii. În România se practică cele mai mici prețuri din țările din Uniunea Europeană, deși importurile sunt făcute conform legilor. Deci firmele importatoare de profil nu pot să-și desfășoare o activitate în condiții cât de cât normale de rentabilitate.

Rep.: Ce soluție credeți dumneavoastră, ca președinte al Colegiului Farmaciștilor din județul Dâmbovița și cu experiența dumneavoastră, că s-ar impune? De ce Ministerul Sănătății nu intervine la stoparea cauzelor, într-un domeniu atât de important, esențial, ca sănătatea oamenilor, a pacienților?

- Așa cum v-am spus, problema se referă în primul rând la practicarea unor prețuri rezonabile, pentru ca firmele importatoare să nu piardă. Din păcate, Institutul Român „Cantacuzino”, care realiză medicamente și vaccinuri, încă nu este funcțional, deși revigorarea acestuia menționată de Ministerul Sănătății este pe ordinea de zi în Programul Guvernului.

Rep.: În această stare de fapt gravă și incredibilă în domeniul Sănătății, pentru o țară a Uniunii Europene, ce se întâmplă cu pacienții internați în spitale, în privința medicamentelor?

- În aceste cazuri foarte grave, în lipsa medicamentelor pentru oncologie și hepatite cronice se folosesc înlocuitori, evident cu efecte terapeutice mult mai mici.

Rep.: Care sunt raporturile farmaciilor cu Casa de Asigurări de Sănătate Dâmbovița?

- În ceea ce privește Casă de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, această este cu plățile la zi.Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Creșterea salariului minim, salutată de sindicate
Salariații din Apărare pregătesc proteste în stradă
Sindicatul polițiștilor, în conflict deschis cu M.A.I.
Bacalaureat cu incidente
Primari "la cuțite" cu DSVSA
Sindicaliștii vor să cheme Ministerul Economiei în instanță
Război rece cu rușii de la COST
Comandament județean contra Pestei Porcine Africane
Reabilitarea halelor Automecanica
Criză crâncenă de sânge


Editorial

Onoarea lui herr Iohannis?

GEORGE COANDĂ


Că, la români, a căuta bube în cap politicienilor care intră în bătălia electorală ține de firea lucrurilor, nu mai miră pe nimeni. Nici chiar pe omuleții verzi, pogorâți din cine știe ce străfunduri ale cosmosului. Însă sunt de făcut câteva observații de fond, generate de o dihotomie: la români, în funcție de unele „interese majore” electorale, reale sau inventate, bubele-n... [citește tot...]Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale