Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.04.2014 08:15

Mihai Volintiru s-a dat de gol în prima conferință de presă la care a participat ca președinte interimar al PNL Dâmbovița


A A

Cazul apei de la Aninoasa, exploatat politic

Cazul apei de la Aninoasa, exploatat politic
Mihai Volintiru a reușit să o irite pe Adina Vălean după ce și-a recunoscut interesele legate de preluarea CATD

❚ Lăudat de „prima doamnă a PNL” la începutul conferinței de presă, Mihai Volintiru a reușit ca pe final să o stânjenească și să o irite pe Adina Vălean prin încercarea de a exploata politic cazul apei infestate de la Aninoasa ❚ Mihai Volintiru și-a dat arama pe față, recunoscând că demersul său este unul politic, care vizează acapararea Companiei de Apă prin schimbarea Consiliului de Administrație ❚ Deși îndemnat de Adina Vălean să critice și fostul management al CATD, Mihai Volintiru i-a luat apărarea ex-directorului Radu Vasilescu, spre surprinderea tuturor celor prezenți

 

 

ANDREI VASILIU


 

Președintele interimar al PNL Dâmbovița, Mihai Volintiru, s-a aflat vineri, 4 aprilie a.c., pentru prima oară într-o conferință de presă de când a preluat, în urmă cu un an și jumătate, șefia liberalilor din județ. Inițiativa se pare că a aparținut europarlamentarului Adina Vălean. Lăudat de „prima doamnă a PNL” la începutul conferinței, Mihai Volintiru a reușit ca pe final să o stânjenească și să o irite pe Adina Vălean prin încercarea de a exploata politic cazul apei infestate de la Aninoasa.

 

Deși se erijează în apărătorul public imparțial al cetățenilor afectați de apa infestată, Mihai Volintiru a ajuns în final să recunoască faptul că demersul său este unul politic, care vizează acapararea Companiei de Apă Târgoviște-Dâmbovița prin schimbarea Consiliului de Administrație.

„Motivul pentru care avem astăzi rahat pe masă, mie nu-mi place să mai spun rahat vizazi de situația de la Aninoasa, am adus rahat pe masă astăzi și cu apă plată, îmbuteliată. Este limpede că PSD-ul este foarte… Țuțuianu și PSD-ul sunt foarte îngrijorați de ce se întâmplă la Companie. Vom vedea zilele ce urmează ce decizii politice se vor lua pentru că este un întreg subiect dacă ceea ce am făcut eu și o mare parte din presă este o acțiune politică sau este un lucru care, firesc, și care trebuie să se întâmple, respectiv acela de a comunica și de a face public și în ultimă instanță de a sancționa incompetența unora sau altora care nu sunt în stare să conducă instituții ale statului, instituții publice locale sau centrale”, a declarat Mihai Volintiru, președintele interimar al PNL Dâmbovița.

 

Volintiru contra Volintiru

Doar că la câteva minute s-a contrazis singur…

„Tot ceea ce se întâmplă și ține de instituții publice ale statului sunt discuții politice. Orice discuții pe care le facem vizavi de ce se întâmplă la Compania de Apă, câtă vreme Consiliul de Administrație este votat de consilierii locali Târgoviște, care sunt oameni politici trimiși, mandatați de partide, trimiși de cetățeni să ia decizii pentru bunul mers al Companiei de Apă, care prestează pentru întreg județul, acești oameni sunt politici”, a declarat ulterior Mihai Volintiru, dându-și arama pe față.


Volintiru a apărat fosta conducere a CATD:

„Nu au existat prejudicii reale la Titu și Găești”

„Nu ați părut interesat de felul în care vechea conducere a Companiei de Apă a gestionat fondurile publice. De ce nu ați criticat abuzurile din timpul vechii conduceri, țepele de milioane de euro din timpul vechii conduceri?”, a întrebat reporterul „Jurnal de Dâmbovița”.

 

„Actuala conducere a Companiei s-a interesat de managementul fostei conduceri?”, a întrebat justificat Adina Vălean. „Nu”, s-a grăbit să răspundă Mihai Volintiru, contrar adevărului, ceea ce a supărat-o pe prima doamnă a PNL, care l-a îndemnat pe președintele Volintiru să facă referire și la derapajele fostei conduceri a CATD.

 

„Criticați-le, vă rog, imediat”, și-a pierdut răbdarea europarlamentarul Adina Vălean. Doar că Mihai Volintiru a procedat exact invers, spre surprinderea tuturor, luându-i apărarea fostului director al CATD, Radu Vasilescu. „Eu nu eram aici. Putem să luăm presa de la momentul sosirii, stabilirii noului Consiliu de Administrație, în urma căruia Staicu a devenit director general.

 

Citind presa vremii, o să constatăm că nu s-au făcut referiri atât de vaste, de adânci în subteranele Companiei de Ape conduse de Vasilescu, că așa era presa. Toate țepele, toți banii care s-au plătit către anumite companii au avut în spate scrisori de garanție bancară. Nu au existat prejudicii reale”, s-a scuzat președintele Mihai Volintiru, deși cotidianul „Jurnal de Dâmbovița” a publicat ample anchete referitoare la cheltuirea iresponsabilă a banilor publici la Compania de Apă Târgoviște- Dâmbovița, despre care noua conducere a PNL nu a suflat o vorbă în „presa vremii”, pe atunci alimentată cu sume uriașe din bugetul CATD.

 

Practic, dacă toată campania președintelui Volintiru s-ar fi oprit la demisia directorului Companiei, Dorin Staicu, poate că ar fi lăsat în urma ei o firavă doză de credibilitate. Dar presiunile făcute pentru schimbarea Consiliului de Administrație al CATD demască mai degrabă interesele unei grupări politice de a controla Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița și fondurile publice ale acesteia.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale