Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro20.06.2022 00:15

Fenomen îngrijorător, semnalat din Dâmbovița:


A A

Bibliotecarii migrează spre funcționari publici

Bibliotecarii migrează spre funcționari publici

În 11 localități din județul Dâmbovița, bibliotecile publice nu mai funcționează. Unul dintre motivele care au dus la această situație este migrarea bibliotecarilor către primării. Mulți aleg această opțiune din cauza salariului mai avantajos. În cadrul unei conferințe de presă susținute recent la sediul filialei Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, managerul instituției, Agnes Terezia Erich, a declarat că migrarea bibliotecarilor spre primării devine o problemă care ia amploare la nivel național.

Legea bibliotecii se află acum la cabinetul parlamentarului Ionuț Vulpescu, nu se știe când va intra în vigoare, dar cu siguranță ar ajuta la reducerea numărului de localități care nu au nicio bibliotecă. Exisă și exemple pozitive, a mai dezvăluit managerul Agnes Terezia Erich. Gura Ocniței are două filiale de bibliotecă și biblioteca comunală.

„Există o problemă la nivel județean, dar și național în ceea ce privește bibliotecarii. Mulți dintre aceștia migrează spre primării. Motivul este pentru că salariile sunt mai mari. Din acest motiv, foarte multe biblioteci ajung să se închidă. Încercăm pe toate căile să-i facem pe primari să conștientizeze rolul important al bibliotecii și faptul că biblioteca l-ar putea ajuta chiar și pe primar în activitatea lui. Este o instituție care oferă vizibilitate. Avem și exemple pozitive, Gura Ocniței, care are două filiale, pe lângă biblioteca comunală. În acest moment, legea bibliotecii este la cabinetul domnului Ionuț Vulpescu. Ne punem de acord la nivelul Comisiilor Naționale al bibliotecilor de tehnică legislativă” , a transmis managerul Bibliotecii Județene, Agnes Terezia Erich.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale