Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.01.2023 00:12

La nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, se dorește sprijinirea învățământului


A A

Bani pentru școli și transportul elevilor

Bani pentru școli și transportul elevilor

*Se lucrează la documentațiile a două proiecte care vor veni în sprijinul școlilor din județ! *Urmează să se atragă fonduri pentru transportul școlar și dotarea unităților de învățământ  

 

Două vești bune care vizează unitățile de învățământ din județul Dâmbovița au fost transmise, la începutul acestei săptămâni, de purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma, la conferința de presă de la partid! Potrivit acestuia, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, se lucrează în momentul de față la documentațiile a două proiecte  care vor veni în sprijinul școlilor din județul Dâmbovița. Primul este legat de transportul școlar și se referă la faptul că, în perioada următoare, prin Agenția Fondului de Mediu, se va deschide o linie de finanțare privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

„În momentul de față Consiliul Județean Dâmbovița are toate documentele pregătite pentru a depune  cererea de finanțare pe acest proiect iar suma, nerambursabilă, pe care o vom solicita este în valoare de 50 milioane de lei. La nivelul anului școlar 2022-2023 exista un număr de  58 de localități dâmbovițene care aveau nevoie de mijloace de transport pentru elevi, 55 din mediul rural și 3 din mediul urban, pentru 10.224 de elevi. Vorbim de microbuze 8+1 și 16+1, în funcție de nevoile fiecărei localități în parte’’, a declarat Costin Cozma, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița.

Tot la nivelul CJD se lucrează la un alt proiect, finanțat prin PNRR, care privește dotarea școlilor. Administrația județului deja a întreprins demersurile necesare pentru a depune o cerere de finanțare prin care școlile din  60 de localități, Palatul Copiilor din Târgoviște, dar și cabinetele Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din tot județul vor fi echipate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. ,,Toate acestea vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Deja avem centralizate nevoile școlilor din cele 60 de localități, sumele alocate pentru fiecare dotare în parte fiind suficiente pentru a asigura cel puțin minimul prevăzut de standardele actuale din învățământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Inspecția Muncii, la raport în Colegiul Prefectural
726 de petiții depuse și 89 de persoane primite în audiență la Prefectură
Prefectul Claudia Gilia, la un an de mandat
„În jurul consilierilor locali urmează să apară peste 50 de organizații”
Angajații de la UM Mija și UPS Dragomirești pot ieși la pensie mai devreme!
Sindicatele cer Guvernului acordarea sporului de vechime la privat
DN 71 Bâldana-Târgoviște a intrat „pe un făgaș normal”
Accesarea de fonduri pentru reabilitarea unităților de învățământ
Cinci unități de învățământ vor fi reabilitate
Nicolae Ciucă, „liantul” alianței PSD-PNL!?Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Ministrul Afacerilor Europene la români

Din când în când e bine să reevaluăm strategic anumite abordări. Relaționarea României cu Uniunea Europeană a fost un subiect evolutiv, iar acum ne bucurăm de statutul de membru al acestei uniuni politice și economice de 27 de țări europene.

Optimizarea relaționării cu UE a fost o temã pe agenda țării încă înainte de aderarea din 1 ianuarie 2007. Ne amintim că... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale