19.01.2023 00:12

Bani pentru școli și transportul elevilor

Bani pentru școli și transportul elevilor
Galerie foto

*Se lucrează la documentațiile a două proiecte care vor veni în sprijinul școlilor din județ! *Urmează să se atragă fonduri pentru transportul școlar și dotarea unităților de învățământ  

 

Două vești bune care vizează unitățile de învățământ din județul Dâmbovița au fost transmise, la începutul acestei săptămâni, de purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma, la conferința de presă de la partid! Potrivit acestuia, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, se lucrează în momentul de față la documentațiile a două proiecte  care vor veni în sprijinul școlilor din județul Dâmbovița. Primul este legat de transportul școlar și se referă la faptul că, în perioada următoare, prin Agenția Fondului de Mediu, se va deschide o linie de finanțare privind îmbunătățirea calității aerului și reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puțin poluante de tipul microbuzelor electrice hibride și alimentate cu gaz natural comprimat.

„În momentul de față Consiliul Județean Dâmbovița are toate documentele pregătite pentru a depune  cererea de finanțare pe acest proiect iar suma, nerambursabilă, pe care o vom solicita este în valoare de 50 milioane de lei. La nivelul anului școlar 2022-2023 exista un număr de  58 de localități dâmbovițene care aveau nevoie de mijloace de transport pentru elevi, 55 din mediul rural și 3 din mediul urban, pentru 10.224 de elevi. Vorbim de microbuze 8+1 și 16+1, în funcție de nevoile fiecărei localități în parte’’, a declarat Costin Cozma, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița.

Tot la nivelul CJD se lucrează la un alt proiect, finanțat prin PNRR, care privește dotarea școlilor. Administrația județului deja a întreprins demersurile necesare pentru a depune o cerere de finanțare prin care școlile din  60 de localități, Palatul Copiilor din Târgoviște, dar și cabinetele Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională din tot județul vor fi echipate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. ,,Toate acestea vor fi finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Deja avem centralizate nevoile școlilor din cele 60 de localități, sumele alocate pentru fiecare dotare în parte fiind suficiente pentru a asigura cel puțin minimul prevăzut de standardele actuale din învățământ”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma.

 

 

Violeta Stanciu