Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.07.2013 08:20

Scandal politic în Dâmbovița


A A

Alianța ad-hoc PNL-PDL-PPDD încearcă să dinamiteze USL

Alianța ad-hoc PNL-PDL-PPDD încearcă să dinamiteze USL
Adrian Țuțuianu, președinte PSD și copreședinte USL: „Sunt absolut dezamăgit de modul în care Mihai Volintiru înțelege să colaboreze în USL și de modul în care înțelege să-și consolideze organiz

❚ Ședința CLM Târgoviște de marți a fost picătura care a umplut paharul nemulțumirilor: modul în care consilierii municipali liberali au înțeles să facă administrație, în disprețul legii și al avertismentelor colegilor de la PSD și PC, l-au adus la rampă pe președintele PSD și copreședinte USL Dâmbovița ❚ Revoltat, Adrian Țuțuianu acuză că hotărârea nelegală votată în CLM de PNL-PDL-PPDD, prin care s-a modificat ilegal componența AGA la Compania de Apă, urmărește interesele personale ale interimarului PNL Dâmbovița, Mihai Volintiru, și ale clientelei formate în jurul său ❚ Mai ales că, așa cum a avertizat președintele PSD: „La Compania de Apă sunt probleme imense în modul în care s-au pus în aplicare programele cu finanțare europeană pe POS-ul de mediu” ❚ Președintele PSD a sesizat ieri Instituția Prefectului pentru atacarea în instanța de contencios-administrativ a acestei hotărâri ilegale luate în CLM prin votul noii majorități PNLPDL-PPDD ❚ Date fiind mânărelile și interesele transpartinice ale liderului PNL Dâmbovița, Adrian Țuțuianu a solicitat în scris conducerii centrale medierea conflictului PSD-PNL din USL Dâmbovița, nemaisuporând tertipurile „domnului parașutat în județ, Volintiru”

 

 

 

Alianța PNL-PDL-PPDD formată în Consiliul Local Municipal, care în mod nelegal a modificat componența Adunării Generale a Acționarilor (AGA) la Compania de Apă, încearcă să dinamiteze USL Dâmbovița!

 

Hotărâre nelegală la CLM.

A fost sesizată Instituția Prefectului

Revoltat de ceea ce s-a întâmplat în ședința ordinară a Consiliul Local Municipal Târgoviște de marți, 9 iulie, și de modul în care consilierii municipali PNL au înțeles să facă administrație, în disprețul legii, președintele PSD Dâmbovița a solicitat deja prefectului atacarea în instanța de contencios-administrativ a hotărârii nelegale adoptată în ședința CLM. Aceasta, potrivit lui Adrian Țuțuianu, urmărește doar interesele personale ale liderului liberal interimar Mihai Volintiru și ale clientelei formate în jurul acestuia.

„Am constatat la Consiliul Municipal Târgoviște și realizarea unei alianțe politice care dinamitează practic USL în județ. Adică PNL, sub conducerea înțeleaptă a domnului parașutat în județ, Volintiru, a înțeles să facă o alianță cu PDL și cu PP-DD, în disprețul legii, pentru că ceea ce au făcut în ședința CLM, pe lângă aspectele procedurale care au fost susținute de colegii mei din Consiliul Local, privește și Consiliul Județean Dâmbovița. Toate consiliile locale și CJ sunt membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă și nici o modificare a structurii de conducere a Companiei de Apă Târgoviște nu poate fi făcută fără o ședință prealabilă a acestei Asociații și fără ca această Asociație să aprobe lista de candidați din rândul cărora se aleg cei 7 membri ai Consiliului de Administrație. Lucrul acesta nu s-a întâmplat, motiv pentru care și eu am sesizat astăzi (n.n. - ieri) prefectul județului Dâmbovița pentru a ataca în instanța de contencios- administrativ această hotărâre care este nelegală și care nu urmărește decât interesele personale ale domnului Volintiru și ale unei clientele care s-a strâns în jurul domniei sale. La Compania de Apă sunt probleme majore și sunt probleme imense în modul în care s-au pus în aplicare programele cu finanțare europeană pe POS-ul de mediu. (…) Am cerut prefectului să atace în instanța de contencios-administrativ, pentru că acțiunea prefectului are ca efect suspendarea aplicării actului administrativ nelegal adoptat”, a menționat Adrian Țuțuianu, președintele PSD și al CJ Dâmbovița.

 

Probleme cu PNL-ul în USL Dâmbovița.

Au fost sesizați și liderii naționali

Pentru prima dată de la înființarea USLului în Dâmbovița, președintele PSD și copre ședinte al Uniunii în Dâmbovița, a solicitat în scris șefilor de la Centru să intervină în medierea conflictului existent în județ între PSD și PNL. Adrian Țuțuianu susține că s-a săturat de „mânărelile” interimarului de la PNL, Mihai Volintiru, care pe unde apucă negociază cu PDL funcții și numiri și complotează împotriva PSD, cu care, cel puțin teoretic, ar trebui să fie partener.

Sabotajul politic marca PNL-PDL-PPDD din ședința CLM Târgoviște din 9 iulie, scânteia care a declanșat explozia în USL

 

Președintele social-democraților îi reamintește în același timp „partenerului” Mihai Volintiru că în USL Dâmbovița PSD este „vioara întâi”, iar acest lucru se va vedea foarte clar la alegerile europarlamentare din 2014:

„Am solicitat în scris, oficial, e prima dată când o fac, medierea Centrului pe probleme care țin de funcționarea USL în Dâmbovița. Nu mă refer la tot USL-ul, pentru că avem relații excelente cu PC, ci mă refer la ceea ce face domnul Volintiru. Dacă până acum m-am abținut, acum nu mă mai abțin. (…) Săptămâna trecută s-a întâlnit cu domnul Iulică Vladu într-o cârciumă din Găești, a convocat primarul de la Morteni și i-au spus că trebuie să schimbe viceprimarul PSD și să pună un primar de la PDL. În urmă cu câteva zile a mai avut și alte întâlniri, inclusiv aceasta în care au stabilit cum să facă să înlăture actualul Consiliu de Administrație de la Compania de Apă și să aducă în fruntea acestei Companii pe domnul Folescu de la PDL. Tot dânsul a uzat de calitatea pe care o are, de membru în Biroul Permanent la nivel național, și a procedat la schimbarea nelegală, fără nici un motiv, a directorului adjunct de la Finanțe, domnul Paraschiv. Nu l-am văzut în schimb pe domnul Volintiru să vină să spună că a discutat cu vreun ministru al PNL și că e pregătit să mergem să discutăm despre problemele acestui județ. Nu l-am văzut preocupat de a aduce un investitor în acest județ, să creăm un loc de muncă în plus. Sunt absolut dezamăgit de modul în care dânsul înțelege să colaboreze în cadrul USL și dezamăgit de modul în care înțelege să-și consolideze Organizația PNL. Nu poți să-i iei lângă tine pe toți cei care ne-au înjurat până în data de 9 decembrie. Nu poți să faci un parteneriat corect cu PSD când tu aduci pe lângă tine pe Ilie Dinu, care a fost candidat la parlamentare al PDL-ului sau pe toți cei care au fost până în ultimul minut împotriva USL. (…) Domnul Volintiru trebuie să mai înțeleagă un lucru, acela că indiferent cât ar vrea dânsul să pară de mare și de tare, vioara numărul întâi a USL-ului în Dâmbovița este PSD-ul și o să-i arăt lucru acesta la alegerile europarlamentare de anul viitor”, a mai declarat Adrian Țuțuianu.

 

Ana Maria Popescu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de stefan la 11.07.2013 06:36

In sfarsit faceti publice magariile acestei parasute liberale,Volintiru.Daca centrul sustine aceasta abordare ,gata ,terminati cu ei.Stiam ca sunt hahalere dar nici chiar asa.


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale