Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.10.2014 00:20

Situație incredibilă la Pietrari


A A

Al doilea an cu școala nouă închisă

Al doilea an cu școala nouă închisă
Deși au școală nou-nouță, copiii sunt nevoiți să se înghesuie în două schimburi // Școala nouă, fără centrală termică și curtea interioară un crater

❚ Clădirea este gata, are mobilier și calorifere, însă îi lipsește centrala termică, iar curtea este doar o groapă imensă ❚ Este al doilea an când noua școală nu își deschide porțile pentru cei 250 de elevi din localitate, iar potrivit primarului, dacă autoritățile județene nu găsesc o soluție, imobilul va rămâne așa și 10 ani ❚ Asta deși în proiectul pe fonduri europene, care a costat aproximativ 35 de miliarde de lei, partea autorităților locale este de aproximativ 3 miliarde lei, adică exact banii pentru centrală și amenajarea curții, fonduri pe care acum primarul spune că nu are de unde să le facă rost

CORVIN DUMITRICĂ


Elevii din comuna Pietrari învață în două schimburi în vechea școală și în grădiniță! Asta deși noul imobil este gata, însă îi lipsește centrala termică, elevii folosesc o toaletă fără apă curentă și încălzire, iar curtea școlii arată ca după bombardament.

Mai mult, zidurile exterioare ale școlii noi au început să se degradeze, pentru că în lipsa unei canalizări apa se infiltrează.

 

„Alții nu au unde să învețe,

iar noi avem spațiu și nu putem să-l folosim!”

Este al doilea an când noua școală din comuna Pietrari nu își deschide porțile pentru cei 250 de elevi din localitate.

„Lipsește centrala termică. Motiv pentru care învățăm și acum chinuiți în două schimburi. Pe vremea asta să circuli la ora 18.00 nu e chiar ușor. Clădirea nouă se deteriorează, ploile au bătut în ziduri. Astă vară când am reparat școala unde funcționăm, a trebuit să mai dăm și aici cu var. Responsabilitatea achiziționării centralei și a sistematizării sunt în atribuția primăriei. E păcat. Alții nu au unde să învețe, iar noi avem spațiu și nu putem să-l folosim!”, a declarat prof. Elena Tănase, directorul Școlii Pietrari.

 

„Cei care sunt la centru să mă cheme și să găsim o soluție comună”

Edilul localității spune că prea curând nu va putea da în folosință noua școală pentru că nu are bani să cumpere centrala termică, chiar dacă în proiectul finanțat din bani europeni autoritățile locale erau obligate să co-finanțeze lucrările, partea locală reprezentând chiar centrala termică și amenajarea curții interioare. Edilul tot speră ca autoritățile județene să-l sprijine.

„Nu avem rezolvare la școală. (…) Sincer să fiu, dacă 10 ani de aici înainte nu se vor găsi soluții la nivel central, va rămâne școala așa, exact în stadiul în care a fost făcută. Rugămintea mea este ca cei care sunt la centru să mă cheme și să găsim o soluție comună”, a precizat primarul Cornel Coman.

 

De doi ani, chinul e pe copii

Clădirea nouă a fost construită printr-un proiect pe fonduri europene și a costat aproximativ 35 de miliarde de lei, din care partea autorităților locale este de aproximativ 3 miliarde lei, bani care la vremea implementării proiectului au fost asumați, însă la această dată primarul spune că nu are de unde să îi facă rost. Până când autoritățile locale vor găsi o soluție, dacă vor găsi, elevii se vor înghesui în vechea clădire, dar și în grădiniță, lucru care îi revoltă deopotrivă pe dascăli și pe părinți.

Nici cu transportul școlar autoritățile din Pietrari nu au stat prea bine. După ce săptămâna trecută presa a sesizat că microbuzul zace într-un service de la finele lunii mai, iar copiii merg la școală cu o dubă de marfă sau chiar cu o căruță, în sfârșit mașina care transportă elevii a fost reparată!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale