Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.04.2024 00:16

Organizată de Direcția Silvică Dâmbovița,


A A

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Elevi de la Liceul „Ion Ghica" din Răcari, împreună cu jandarmi și angajați ai Gărzii de Mediu Dâmbovița, au participat activ vineri la o acțiune de plantare în cadrul Lunii Plantării Arborilor. Această acțiune a avut loc în zona Ocolului Silvic Răcari, unde, pe un teren anterior dedicat culturii grâului, s-a demarat un proiect ambițios de regenerare a naturii.

Terenul de 20 de hectare recent intrat în posesia Direcției Silvice Dâmbovița va deveni o pădure de stejar, cer și frasin. Cu mâinile în pământ și cu dorința de a contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător, elevii, alături de forțele de ordine și specialiștii în protecția mediului, au plantat arbori cu grijă și determinare.

„De pe data de 15 martie, până pe 15 aprilie, are loc luna plantării arborilor. Alături de noi sunt elevi și cadre didactice, jandarmi și reprezentanți ai primăriilor din apropiere. Activitățile Direcției Silvice Dâmbovița se concentrează foarte mult pe acțiunile de regenerare a pădurilor, pentru că acest lucru contează foarte mult și este necesar pentru gospodărirea durabilă a pădurilor din județul Dâmbovița. Această activitate este urmărită și la nivel național, modul de gospodărire al puieților, modul de stabilire a amplasamentelor și, bineînțeles, suprafețele în care desfășurăm astfel de activități de regenerare”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

„A devenit tradițională participarea Instituției Prefectului la astfel de acțiuni și mă bucur că am fost invitat. Conștientizăm că este nevoie pentru a recrea acest echilibru și pentru a recrea coabitarea omului în mediul înconjurător. Ceea ce mi se pare și mai important, inclusiv din perspectiva civică, este participarea efectivă a tineretului la aceste acțiuni de împădurire. În anii precedenți, de asemenea, reprezentanți ai școlilor erau prezenți, pentru că astfel de acțiuni reprezintă pentru ei nu doar o prezervare a vieții lor în viitor, ci și o lecție civică”, a transmis Adrian Chițescu, subprefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale