Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro01.04.2024 00:16

Organizată de Direcția Silvică Dâmbovița,


A A

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Elevi de la Liceul „Ion Ghica" din Răcari, împreună cu jandarmi și angajați ai Gărzii de Mediu Dâmbovița, au participat activ vineri la o acțiune de plantare în cadrul Lunii Plantării Arborilor. Această acțiune a avut loc în zona Ocolului Silvic Răcari, unde, pe un teren anterior dedicat culturii grâului, s-a demarat un proiect ambițios de regenerare a naturii.

Terenul de 20 de hectare recent intrat în posesia Direcției Silvice Dâmbovița va deveni o pădure de stejar, cer și frasin. Cu mâinile în pământ și cu dorința de a contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător, elevii, alături de forțele de ordine și specialiștii în protecția mediului, au plantat arbori cu grijă și determinare.

„De pe data de 15 martie, până pe 15 aprilie, are loc luna plantării arborilor. Alături de noi sunt elevi și cadre didactice, jandarmi și reprezentanți ai primăriilor din apropiere. Activitățile Direcției Silvice Dâmbovița se concentrează foarte mult pe acțiunile de regenerare a pădurilor, pentru că acest lucru contează foarte mult și este necesar pentru gospodărirea durabilă a pădurilor din județul Dâmbovița. Această activitate este urmărită și la nivel național, modul de gospodărire al puieților, modul de stabilire a amplasamentelor și, bineînțeles, suprafețele în care desfășurăm astfel de activități de regenerare”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

„A devenit tradițională participarea Instituției Prefectului la astfel de acțiuni și mă bucur că am fost invitat. Conștientizăm că este nevoie pentru a recrea acest echilibru și pentru a recrea coabitarea omului în mediul înconjurător. Ceea ce mi se pare și mai important, inclusiv din perspectiva civică, este participarea efectivă a tineretului la aceste acțiuni de împădurire. În anii precedenți, de asemenea, reprezentanți ai școlilor erau prezenți, pentru că astfel de acțiuni reprezintă pentru ei nu doar o prezervare a vieții lor în viitor, ci și o lecție civică”, a transmis Adrian Chițescu, subprefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Modernizare și reabilitare extensivă în școli și licee
ÎPS Nifon, întâlnire cu noua conducere UVT
Polițiștii, în dialog cu școlarii
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Scandalagii reținuți de polițiști
Mobilier modern în 31 de școli și grădinițe din Târgoviște
Eveniment cultural sensibil la Biblioteca Garnizoanei Târgoviște
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Au debutat lucrările pentru modernizarea DJ 720 A
Amenzi de 362.000 lei și 70 de tone de deșeuri confiscate în cadrul unei acțiuni fulger a Gărzii Naționale de Mediu


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)

GEORGE COANDĂ


Un binecunoscut filosof francez Bernard-Henri Levy a deconspirat cum că „suntem în mijlocul celui de-al Treilea Război Mondial”, și că pericolul de moarte, cu toate că pare paradoxal, ne vine din pricina acelei „mari alianțe între islamismul radical și ortodoxia rusă”. Beijingul, totuși, în înțelepciunea lui milenară îndeamnă „părțile relevante... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale