Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.05.2024 00:16

Ieri, la Târgoviște, la cea de-a 25-a ediție, în Joia Mare, după Denia celor 12 Evanghelii,


A A

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"

Mii de candele aprinse la

Ștefan Khalil


 

Centrul municipiului Târgoviște s-a transformat într-o cale a luminii, într-o simfonie a speranței și a bucuriei. De peste două decenii, inițiativa pictorului Mihai Șerbănescu a adus în inimile oamenilor din întreg județul tradiție încărcată de emoție și semnificație „Calea Luminii”.

Anul acesta, la cea de-a 25-a ediție, evenimentul a atins noi culmi, cu 5000 de candele aprinse pe traseul care străbate orașul: de la Catedrala Mitropolitană până la Gara Târgoviște. Oameni din toate colțurile țării au venit să se alăture acestei ceremonii unice în România, iar cei mai entuziasmați au fost, fără îndoială, copiii.

Începând cu slujba Deniei celor 12 Evanghelii din fața Catedralei Mitropolitane și continuând prin Piața Mihai Viteazul și Bulevardul Carol I, mii de candele au luminat în seara Joii Mari, aducând lumină în inimile celor prezenți. Fundalul muzical emoționant, în interpretarea regretatului cântăreț de muzică folk, Lorin Stănescu, a amplificat atmosfera de comuniune și bucurie.

La fel ca în fiecare an, alături de localnici au fost prezente autoritățile locale și județene, precum președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, și prefectul județului, Claudia Gilia. Profesorul Mihai Șerbănescu, inițiatorul acestei tradiții remarcabile, a fost și el în mijlocul mulțimii, împreună cu reprezentanții administrației locale și județene, parlamentari, politicieni și preoți.

Părintele Vicar Ionuț Ghibanu a subliniat în discursul său importanța acestei ceremonii în contextul Săptămânii Mari, oferind oamenilor un moment de reflecție și spiritualitate înainte de Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Calea Luminii nu este doar o tradiție locală, ci și un simbol al unității și al luminii care încălzește inimile într-o lume plină de întuneric.

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Pieri-vor românii? (II)
Investiții în infrastructura rutieră din Târgoviște
Cuplurile de „argint” și de „aur”, omagiate de Ziua Familiei
Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, la 100 de ani de existență
„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”
Protest spontan la APM Dambovita
„Elaborare PUZ - Lotizare teren pentru construirie locuințe”
Pieri-vor românii? (I)
La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic
Olimpici naționali la religie ortodoxă


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale