01.04.2024 00:16

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”

Acțiune de împădurire în „Luna Plantării Arborilor”
Galerie foto

Elevi de la Liceul „Ion Ghica" din Răcari, împreună cu jandarmi și angajați ai Gărzii de Mediu Dâmbovița, au participat activ vineri la o acțiune de plantare în cadrul Lunii Plantării Arborilor. Această acțiune a avut loc în zona Ocolului Silvic Răcari, unde, pe un teren anterior dedicat culturii grâului, s-a demarat un proiect ambițios de regenerare a naturii.

Terenul de 20 de hectare recent intrat în posesia Direcției Silvice Dâmbovița va deveni o pădure de stejar, cer și frasin. Cu mâinile în pământ și cu dorința de a contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător, elevii, alături de forțele de ordine și specialiștii în protecția mediului, au plantat arbori cu grijă și determinare.

„De pe data de 15 martie, până pe 15 aprilie, are loc luna plantării arborilor. Alături de noi sunt elevi și cadre didactice, jandarmi și reprezentanți ai primăriilor din apropiere. Activitățile Direcției Silvice Dâmbovița se concentrează foarte mult pe acțiunile de regenerare a pădurilor, pentru că acest lucru contează foarte mult și este necesar pentru gospodărirea durabilă a pădurilor din județul Dâmbovița. Această activitate este urmărită și la nivel național, modul de gospodărire al puieților, modul de stabilire a amplasamentelor și, bineînțeles, suprafețele în care desfășurăm astfel de activități de regenerare”, a declarat Petre Marin, director al Direcției Silvice Dâmbovița.

„A devenit tradițională participarea Instituției Prefectului la astfel de acțiuni și mă bucur că am fost invitat. Conștientizăm că este nevoie pentru a recrea acest echilibru și pentru a recrea coabitarea omului în mediul înconjurător. Ceea ce mi se pare și mai important, inclusiv din perspectiva civică, este participarea efectivă a tineretului la aceste acțiuni de împădurire. În anii precedenți, de asemenea, reprezentanți ai școlilor erau prezenți, pentru că astfel de acțiuni reprezintă pentru ei nu doar o prezervare a vieții lor în viitor, ci și o lecție civică”, a transmis Adrian Chițescu, subprefect al județului Dâmbovița.

 

 

Ștefan Khalil