Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.12.2011 00:01

Cu Florin Popescu președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și cu tatăl Nicolae Popescu reprezentant cu puteri depline la PROCOR S.A.


A A

Afacerea PROCOR + Popescu = profit record în anul electoral 2009: 16,8 miliarde lei

Afacerea PROCOR + Popescu = profit record în anul electoral 2009: 16,8 miliarde lei

❚ Președintele CJD, Florin Popescu, a pompat 78 MILIARDE lei vechi în firma Procor (reprezentată cu puteri depline de tatăl său Nicolae Popescu), imediat după învestirea sa în funcție, încheind acte adiționale de 67 MILIARDE lei vechi în 2008 și plătind 11 MILIARDE în februarie 2009, drept „aport” ❚ Monitorul Oficial consemnează că pe 28.07.2008, adică la două săptămâni de la vânzarea acțiunilor, Popescu Nicolae este împuternicit de Procor să reprezinte firma cu puteri depline ❚ Anul electoral 2009 a fost an record pentru firma Procor: cifra de afaceri a fost de 242 MILIARDE lei vechi, iar profitul net a fost de 16,86 MILIARDE lei vechi ❚ Pe șantierul de la Priboiu, al cărui beneficiar este CJD, prezidat de Florin Popescu, au lucrat de zor cu spor utilajele firmei Procor reprezentată cu puteri depline de tăticul Nicolae Popescu

 

 

După vânzarea acțiunilor sale și ale fiilor săi în 11 iulie 2008, Nicolae Popescu, tatăl președintelui CJ Dâmbovița Florin Popescu, s-a întors imediat la PROCOR S.A., după doar două săptămâni, în postura de… dar chiar, în ce postură mai exact? Hotărârea PROCOR din 28 iulie 2008, publicată în Monitorul Oficial al României, nu spune, ba chiar îl menționează în continuare pe vicepreședintele societății, Gogescu Gheorghe, împuternicit să întocmească și să semneze procura în fața unui notar public pentru învestirea cu puteri depline a fostului administrator Nicolae Popescu. Președintele societății rămâne tot un anume domn State Ion.

 

 

Și atunci ce funcție a căpătat Nicolae Popescu la firma PROCOR? Pentru că felul în care e redactată hotărârea Consiliului de Administrație dă de înțeles că tatăl lui Florin Popescu s-a întors într-o poziție de conducere, din care să țină în continuare toate frâiele firmei PROCOR. Adică tot un fel de administrator sau de director general, sau chiar mai mult, omul care are în mână și pâinea și cuțitul societății PROCOR. Hotărârea CA spune negru pe alb că împuternicitul Popescu Nicolae negociază, încheie și supraveghează executarea contractelor, le achită sau le încasează contravaloarea, are control complet asupra vânzărilor și cumpărărilor efectuate de firmă, asupra conturilor ei, „și, în general, reprezintă S.C. PROCOR S.A. cu puteri depline”… „până la revocarea sa expresă”.

 

Cătălin Popescu, fratele președintelui CJ Dâmbovița,

apare și el în continuare la PROCOR, după vânzarea acțiunilor

 

De altfel, oricine intră pe internet pentru a afla câte ceva despre firma PROCOR S.A. se izbește peste tot de numele POPESCU. Unde apare PROCOR, hop! și POPESCU. Spre exemplu, pe site-ul www.e-licitatie.ro, la care președintele CJ Dâmbovița ne tot trimite pe mine și pe colegii de la ARTPRESS pentru a evita să răspundă la întrebările despre cheltuirea banilor publici, firma PROCOR îl are ca reprezentant legal pe Nicolae Popescu. Persoana de contact menționată este și ea… tot din familie: Cătălin Popescu, fratele președintelui CJ Dâmbovița! Dacă tot nu credeți, vă invit să-l întrebați personal! Îi puteți scrie chiar pe adresa de e-mail, [email protected], așa cum apare pe platforma online de achiziții publice www.e-licitatie.ro. De altfel, chiar și pe site-ul oficial al firmei PROCOR, www.procor.ro, fratele Cătălin Popescu figurează în continuare ca director tehnic.

 

 

 

Domnule președinte Florin Popescu,

v-am găsit caii! Sunt în curtea PROCOR!

 

„Firma PROCOR nu aparține familiei mele, așa că sunteți în căutare de cai morți”, ne-a zis, la Bezdead, Florin Popescu. Ei bine, avem o veste „bună” pentru președintele CJ Dâmbovița, Florin Popescu, autorul replicii. I-am găsit caii! Au fost tot timpul în curtea PROCOR, domnule președinte! Stați liniștit, sunt grași și frumoși, au fost hrăniți bine cu bani publici și au zburdat voioși, nestingheriți, pe drumurile județului Dâmbovița. Noi le-am luat urma copitelor (care, apropo, au lăsat gropi peste tot de ne-am rupt mașinile!) și am ajuns la PROCOR, unde caii „morți” erau… cât se poate de vii și călare pe bugetele publice, hrănindu-se lacom din banii dâmbovițenilor cu zeci și zeci de miliarde. Vestea proastă pentru cei aflați în conflict de interese este că, odată găsiți, caii ăștia de la PROCOR trebuie să fie călăriți bine de Direcția Națională Anticorupție, de Parchet, de Poliție și de Agenția Națională de Integritate. Vă spun drept că va fi foarte interesant să aflăm motivele pentru care tatăl Nicolae Popescu a fost împuternicit să reprezinte cu puteri depline firma PROCOR S.A. după retragerea familiei din grupul de acționari și după ce fiul său, Florin Popescu, președinte PDL Dâmbovița, a devenit în iunie 2008 președintele Consiliului Județean Dâmbovița, funcție din care a semnat contracte de zeci de miliarde chiar cu… firma PROCOR S.A.!

 

 

Nu cumva este un conflict de interese

flagrant și extrem de grav?

 

Hotărârea societății PROCOR din 28 iulie 2008, publicată în Monitorul Oficial, spune foarte clar că domnul Popescu Nicolae este împuternicit să negocieze, să încheie și să supravegheze executarea contractelor, să le achite sau să le încaseze contravaloarea, are control complet asupra vânzărilor și cumpărărilor efectuate de firmă, asupra conturilor ei, „reprezintă S.C. PROCOR S.A. cu puteri depline” și semnează „în numele societății, în calitate de reprezentant al S.C. PROCOR S.A. Târgoviște, (…) semnătura sa fiind opozabilă societății”. Vă mărturisesc că încă de la începutul mandatului lui Florin Popescu ca președinte al CJ Dâmbovița mi-a venit greu să cred că familia Popescu & fiii a rupt absolut orice fel de legătură cu firma PROCOR, aflată pe valul contractelor cu fonduri guvernamentale de aproape 100 de miliarde lei vechi, bani obținuți doar pe filiera OG 7/2006.

 

 

Dar mai sunt și bugetele locale, bașca cel județean. Mare mi-a fost mirarea când documentele obținute de Trustul de presă ARTPRESS de la Consiliul Județean au dezvăluit că firma PROCOR a contractat și încasat, în anul electoral 2009, zeci de miliarde lei vechi de la Consiliul Județean Dâmbovița. Documentele care dovedesc toate aceste cifre au fost obținute incredibil de greu, după niște procese extrem de lungi cu instituția condusă de președintele Florin Popescu, fiindcă acesta a refuzat să ne răspundă de bunăvoie și nesilit de instanțele judecătorești la adresele noastre pe Legea 544/2001. Tare curios și lucrul acesta! Mai puneți la socoteală și alungarea noastră de la conferințele de presă ale lui Florin Popescu, asmuțirea poliției locale împotriva noastră, amenințările și insultele fără număr pe care ni le-a adresat continuu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, sau faptul că s-a încuiat în biroul de la CJD, ori în sediul PDL, de frica întrebărilor noastre, ca să aveți o imagine despre „strategia de comunicare și transparență a cheltuirii banilor publici” pe filiera afacerilor de familie din Dâmbovița.

 

 

De ce atâta secretomanie în jurul firmei PROCOR? Că doar președintele CJ Dâmbovița Florin Popescu ne-a asigurat că nu mai era acționar al firmei. Ne-a și spus-o la Bezdead, în mai 2009: „Firma PROCOR nu aparține familiei mele, așa că sunteți în căutare de cai morți”. Și atunci de ce a trebuit să dăm Consiliul Județean Dâmbovița în judecată ca să aflăm ce sume a virat din bani publici firmei PROCOR? Vă vine să credeți că pe site-ul de achiziții publice www.e-licitatie.ro, firma PROCOR figurează, din 1 iulie 2008 și până în prezent, cu un singur contract atribuit de Consiliul Județean Dâmbovița? Este vorba despre proiectare și execuție lucrări pentru „Apărare mal și prag de fund râu Cricov, strada Prahovei la Moreni” din data de 20.10.2010 (unul, dar cu cântec, pentru că a fost atribuit prin negociere fără anunț de participare, pe motivul unei „situații de urgență extremă survenită în urma unor evenimente ce nu puteau fi prevăzute”.

 

Care a fost oare urgența aceasta atât de mare, de a fost nevoit Consiliul Județean, prezidat de Florin Popescu, să negocieze imediat un contract de 2 miliarde lei vechi cu firma PROCOR, al cărui reprezentant legal era tăticul său, Nicolae Popescu?). Așa că de unde a obținut PROCOR sumele exorbitante în anul electoral 2009? Să fi fost din actele adiționale încheiate la contractele mai vechi? Să fi fost din subcontractări? Sigur însă au fost masiv fondurile guvernamentale prin OG 7/2006, pe care primarii PDL din Glodeni și Vișinești le-au achitat la PROCOR cu mare dărnicie, chiar și pentru lucrări neexecutate sau supraevaluate, recepționate de comisii ilegale. Curtea de Conturi a descoperit aceste ilegalități, noi doar le-am consemnat pentru informarea corectă a opiniei publice.

 

În anul electoral 2009, după instalarea lui Florin Popescu

în fotoliul de președinte al CJ Dâmbovița,

PROCOR a avut cel mai mare profit net

de la data înființării firmei: 16,86 miliarde lei vechi!

 

Anul electoral 2009 a fost chiar un BOOM al societății PROCOR! Din datele financiare ale firmei PROCOR, depuse la Ministerul Finanțelor Publice, reiese că în anul 2009 cifra de afaceri a societății reprezentate oficial „cu puteri depline” de Nicolae Popescu, tatăl președintelui PDL și al CJ Dâmbovița Florin Popescu, a crescut cu aproape 50%. O creștere și mai spectaculoasă a fost însă cea a profitului firmei. De la 1-2 miliarde cât a avut excedent în anii 2007-2008, firma PROCOR a obținut în anul 2009 CEL MAI MARE PROFIT NET DE LA DATA ÎNFIINȚĂRII FIRMEI: 1.686.451 lei noi! Adică aproape 17 miliarde lei vechi PROFIT NET al firmei PROCOR în anul 2009, adică imediat după instalarea în funcția de președinte CJ Dâmbovița a fostului acționar al firmei, Florin Popescu. Un adevărat record! Vă dați seama ce a avut și ce a pierdut Florin Popescu? A părăsit firma mega-profitabilă PROCOR pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița și pentru un salariu de bugetar de câteva zeci de milioane lei vechi amărâți acolo. Când spun amărâți, mă gândesc la ce profit uriaș a avut firma PROCOR imediat după instalarea lui Florin Popescu la conducerea CJ Dâmbovița.

 

 

Păi numai dacă încasa dividende din profitul exorbitant de aproape 17 miliarde lei vechi, înregistrat de PROCOR S.A. în anul 2009, familia Popescu & fiii ar fi obținut 1.120.815 lei noi, adică peste 11 miliarde lei vechi. Ar fi plătit un 16% acolo impozit pe profit și ar fi rămas cu 941.484 lei noi, adică peste 9 miliarde lei vechi, banii lor personali! Și-ar mai fi vândut oare familia Popescu acțiunile de la PROCOR în iulie 2008 dacă ar fi bănuit că în 2009 ar fi putut încasa aproape aceeași sumă din dividende? Ar fi interesant să aflăm toate aceste răspunsuri de la președintele CJ Dâmbovița Florin Popescu. Pe de altă parte, faptul că firma PROCOR a avut o ascensiune economică atât de fulminantă imediat după venirea lui Florin Popescu la șefia Consiliului Județean Dâmbovița ridică foarte multe semne de întrebare. Cu atât mai multe, cu cât după vânzare, tatăl președintelui CJ Dâmbovița a fost împuternicit de noul acționariat să reprezinte cu puteri depline firma PROCOR peste lucrări, contracte, relații, credite etc. Nu cumva este un conflict de interese extrem de grav? Ce pot să înțelegi din astfel de manevre? Bine ar fi să caute răspunsuri la aceste întrebări și Direcția Națională Anticorupție, Parchetul, Poliția și Agenția Națională de Integritate.

(va urma)


vă invităm să citiți și celelalte episoade ale anchetei:

 

 

 

 

 

Andrei Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale