Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.10.2013 08:18

Din ce în ce mai mulți liberali dâmbovițeni rup tăcerea


A A

„Mihai Volintiru este un corp străin în PNL Dâmbovița”

„Mihai Volintiru este un corp străin în PNL Dâmbovița”

Interviu cu Sandu Vasile, membru PNL din 1992

ANDREI VASILIU


 

Rep.: Ce v-a determinat să luați atitudine împotriva conducerii PNL Dâmbovița?

-Am cerut ieri (n.n. marți) președintelui organizației PNL Târgoviște dreptul de a adresa un mesaj colegilor din Biroul Politic Municipal. În cele din urmă dânsul a fost de acord și am adresat un mesaj în care am arătat că s-a petrecut un gest fără precedent în istoria PNL. Un lider al PNL a cenzurat o publicație, un post de televiziune local care urma să difuzeze o emisiune cu doi membri ai PNL Dâmbovița, prin presiuni infernale, așa cum s-au exprimat reprezentanți ai postului TV. S-a oprit această emisiune și există pe la colțuri amenințarea că cei care au o astfel de atitudine vor fi excluși din partid. Leam spus colegilor din Biroul Politic Municipal că fiind unul dintre cei mai vechi membri ai PNL, îi cunosc pe toți președinții de organizații locale și pe sute de membri de partid din județ și că toleranța colegilor din PNL față de dl Volintiru, după un an de când este președinte al PNL Dâmbovița, este în acest moment zero. Dl Volintiru încalcă în fiecare zi protocolul USL și statutul PNL. Dl Volintiru colaborează cu liderii PDL care s-au compromis în mandatul trecut și nu are nici un fel de colaborare cu copreședintele USL Dâmbovița. Urma ca Biroul Politic Municipal, cea mai importantă organizație a filialei județene, să-și exprime o opinie, dar nu au comentat deocamdată.

 

„Pentru prima oară în istoria PNL,

un lider liberal a cenzurat un post de televiziune”

Rep.: Despre ce post de televiziune este vorba și care a fost explicația?

-Este vorba despre postul Columna TV, iar explicațiile au mers de la „defecțiuni tehnice” la „presiuni infernale”. Nu știu încă adevărul pentru că nu mă ocup de astfel de cercetări. Este o dezamăgire faptul că s-a întâmplat așa ceva. Am înregistrat o emisiune de aproape o oră, emisiunea „Față în față”. Înregistrarea a avut loc între orele 17.00-19.00 și urma să fie difuzată la ora 21.00. De la ora 19.00 până la ora 21.00, dl Volintiru a intervenit și a oprit difuzarea emisiunii.

Rep.: De unde știți că dumnealui a făcut acest gest? E foarte grav ce spuneți. Aveți dovezi?

-Am primit informația de la cineva, vreau să rămână confidențial numele celui care mi-a transmis-o. Dar pot să demonstrez.

 

„Toleranța colegilor din PNL față de dl Volintiru

este în acest moment zero”

Rep.: De cât timp sunteți în Partidul Național Liberal?

-Sunt membru PNL din 1992, am fost președintele organizației de tineret Titu și sunt membru în Biroul Politic Județean al PNL timp de aproape 10 ani.

Rep.: Ce părere aveți despre memorandumul care circulă printre liberalii dâmbovițeni în legătură cu demiterea președintelui interimar Mihai Volintiru?

-Am semnat chiar ieri acest memorandum, îl susțin în totalitate și chiar voi merge în teritoriu pentru a obține semnăturile colegilor din județ. Mai mulți membri și președinți ai organizațiilor locale m-au împuternicit să spun că dl Volintiru este considerat un corp străin în PNL Dâmbovița și acest memorandum vrem să-l semnăm cât mai mulți și să-l trimitem la București, pentru a înștiința conducerea partidului despre situația din PNL Dâmbovița.

 

 

„Între interesele personale ale dlui Volintiru

și idealurile PNL Dâmbovița este o prăpastie”

Rep.: Cum vi se pare atitudinea deschisă a dlui Volintiru față de primirea unor membri PDL în Partidul Național Liberal?

-Am o singură explicație. Între interesele personale ale dlui Volintiru și idealurile Partidului Național Liberal Dâmbovița este o prăpastie. Dânsul a fost primit de organizație cu speranța că se vor îndeplini obiectivele pentru care a fost trimis. Am participat în campania electorală la parlamentare, am participat la orice acțiune a partidului și am așteptat să avem din partea dlui Volintiru același feedback. Însă dl Volintiru a dovedit că încalcă protocolul USL zi de zi, protocol care spune explicit că este interzisă colaborarea cu liderii compromiși ai guvernării legate de Traian Băsescu și relația pe care o afișează realmente cu acești lideri PDL îl pune pe dl Volintiru în afara statutului PNL și în afara protocolului USL. Cel mai rău e că pune într-o lumină foarte nefavorabilă în ochii electoratului Partidul Național Liberal.

Rep.: Ce părere aveți despre excluderea recentă a tânărului liberal Ciprian Preduț din PNL, cel care a trimis o scrisoare prin care contesta organizarea noului Birou Politic Municipal, acuzând că este nestatutar și ce părere aveți totodată despre amenințările cu excluderi pe care le-au acuzat mai mulți liberali, care nu îndrăznesc să-și exprime punctele de vedere?

-Excluderea dlui Preduț este un abuz. S-a încălcat statutul în toate punctele posibile. Nici măcar nu aveau cunoștință despre modul statutar prin care se face o excludere. Nu se justifică și mai grav este că există amenințări că oricine își permite o opinie în PNL Dâmbovița va fi exclus, dacă acea opinie nu e dirijată de la conducerea județeană.

 

„Mihai Volintiru încalcă în fiecare zi protocolul USL și statutul PNL”

Rep.: Dvs. prin aceste declarații vă asumați și eventualele consecințe. Nu vă este frică să fiți exclus din PNL?

-N-are de ce să-mi fie frică, pentru că excluderea din PNL nu înseamnă pentru mine sfârșitul vieții, al carierei. Așa cum stau lucrurile acum, mi-e rușine să spun că sunt membru PNL și încerc să fac tot ce este omenește posibil să-i conving pe cei care nu cunosc că este doar o etapă negativă în viața unei organizații de partid, că este trecătoare și că lucrurile vor reintra cât de curând în normal.

 

Rep.: Sunteți unul dintre puținii oameni care au ieșit cu steagul în piața publică la protestele din ianuarie 2012?

-Atunci am stat timp de 3 luni, seară de seară, în piață și cred că mi-am făcut datoria față de cei care gândeau la fel, dar n-au avut curajul să vină.

Rep.: Cum vi se pare faptul că unii dintre cei împotriva cărora ați protestat sunt primiți cu brațele deschise la PNL?

-Este o nedreptate, dar dincolo de nedreptate, este o încălcare flagrantă a protocolului USL. Dacă n-ar fi fost explicit exprimat în protocol acest lucru, poate ar fi fost o chestiune subiectivă. Dar în acest caz trebuie să producă și consecințe.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale