Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.03.2024 00:19

Ieri, președintele Administrației Fondului de Mediu a semnat...


A A

31 de contracte de finanțare cu primarii la CJD

31 de contracte de finanțare cu primarii la CJD

*Contractele sunt pentru amenajarea de stații de încărcare auto și piste de biciclete și au o valoare totală de peste 46.000.000 de lei

 

Dâmbovița a fost  primul județ din țară unde s-au semnat ieri contractele de finanțare pentru amenajarea de stații de încărcare auto și piste de biciclete! Alături de președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan a participat ieri la semnarea a 31 de contracte cu o valoare de peste 46.000.000 de lei.

La capitolul stații de încărcare auto, cu sprijinul AFM, în localitățile Sălcioara, Bezdead, Runcu, Ocnița, Nucet, Conțești, Aninoasa, Hulubești, Bucșani, Gura Foii, Cojasca, Răzvad, Ludești, Tătărani, Fieni, Cornățelu, Butimanu, Tărtășești, Petrești, Vișina, Cobia, Perșinari, Potlogi și Șelaru, se vor amenaja 369 de stații în valoare de 22.000.000 de lei. Totodată, în comunele Hulubești, Morteni, Mănești, Valea Mare, Brezoaele și Poiana, se vor realiza 24,5 km de piste de biciclete, proiectele acestor administrații ridicându-se la peste 24.500.000 de lei.

„Mă bucur că primarii dâmbovițeni înțeleg importanța infrastructurii dedicate vehiculelor electrice, prin amenajarea stațiilor de încărcare auto, dar și a facilităților pentru bicicliști, prin construirea de piste de biciclete. Îi felicit pe toți și sunt convins că, în perioada următoare, și alte comunități dâmbovițene vor beneficia de finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu pentru proiecte de acest tip. Îi mulțumesc d-ului președinte Laurențiu Neculaescu pentru toată activitatea pe care o are la AFM și bineînțeles pentru sprijinul pe care îl acordă tuturor primarilor din județul Dâmbovița”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Un mesaj pentru primari, dar și pentru președintele AFM a transmis și prefectul județului Dâmbovița, Laurențiu Neculaescu. „Vă felicit pe toți cei care ați depus proiecte, proiecte care sunt binevenite pentru fiecare comunitate. Vreau să-l felicit și pe d-ul director și AFM pentru eforturile pe care le fac pentru a implementa în comunitățile noastre aceste investiții foarte bune pentru întreaga comunitate. Mult succes în implementare și în dezvoltarea de noi proiecte”, a transmis prefectul Claudia Gilia.

La rândul său, președintele Administrației Fondului de Mediu, Laurențiu Neculaescu a ținut să le aducă la cunoștința primarilor dâmbovițeni prezenți în sală, și nu numai, că urmează să se mai deschidă și alte axe de finanțare foarte importante pentru comunitățile locale, invitându-i pe primari să depună cât mai multe proiecte pentru accesarea acestor fonduri.

„Astăzi semnăm contracte pentru două axe de finanțare deschise anul trecut de AFM. Am avut bugetul aprobat acum 10 zile și imediat după aprobarea bugetului am pornit motoarele la maxim la Administrația Fondului pentru Mediu și în primul Comitet de Avizare am avizat contracte de aproape 2 miliarde de lei. Printre aceste contracte se numără și cele de la Dâmbovița. Este prima locație unde am venit pentru semnarea acestor contracte pentru că sunt dâmbovițean, sunt acasă și de aici am pornit pentru a sprijini unitățile administrativ teritoriale. În urmă cu o săptămână am mai pornit câteva acțiuni de finanțare extrem de importante pentru UAT-uri. Avem programul de apă-canal unde știu că există un interes deosebit din partea primarilor unde am alocat un buget de 1,5 miliarde de lei. Vom merge pe o supracontractare de 200%, ceea ce înseamnă un buget total de 3 miliarde de lei. Axa va fi deschisă pe 5 aprilie, când se deschide aplicația vă rog să citiți cu atenție ghidul de finanțare și să depuneți proiecte la finanțare. De asemenea am mai deschis și probabil se va publica astăzi (n.n. ieri) în Monitorul Oficial o axă de finanțare pentru mediul privat unde vom finanța capacitățile de reciclare la nivelul României. Noi am estimat un număr de 26 de fabrici de reciclare la nivelul României. 26 de fabrici înseamnă locuri de muncă, înseamnă o întreagă dezvoltare a economiei atât pe orizontală cât și pe verticală astfel încât să ne apropiem și noi de conceptul de economie circulară în care deșeul să devină materie primă și nu ceva pe care să-l depozităm într-o groapă de gunoi. Mai fac un anunț astăzi (n.n. ieri) la Târgoviște. Pe data de 19 martie va demara programul rabla clasic și rabla local. Pentru UAT –uri am majorat prima de casare la 120.000 de lei, dacă doriți să vă achiziționați o mașină pur electrică nu aveți obligativitatea de a casa o mașină veche”, a declarat Laurențiu Neculaescu.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale