Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.05.2014 08:13

La Produlești


A A

2,5 milioane euro promiși pentru canalizare și stație de epurare

2,5 milioane euro promiși pentru canalizare și stație de epurare

❚ Întreaga lucrare ar trebui să fie terminată complet la finele anului viitor, canalizarea fiind problema cea mai mare cu care se confruntă administrația locală

interviu cu prof. Marin Grigore, primarul comunei

 

VIOLETA STANCIU


Rep.: În ce stadiu se află realizarea rețelei de canalizare în comună?

- Spre bucuria noastră și a locuitorilor comunei, anul acesta a început bine. Promisiunile președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, au devenit realitate, în sensul că am primit suma de bani pentru terminarea rețelelor de canalizare de la Costești Deal. Rămâne să „atacăm” stația de epurare. La ultima întâlnire cu președintele CJD, în fața cetățenilor, s-a luat în discuție proiectul stației de epurare și al rețelei de canalizare în localitățile Produlești și Broșteni, investiție care s-ar ridica la peste 2,5 milioane de euro. Suntem obligați să terminăm această lucrare până la finele anului 2015. Este o dorință mai veche a cetățenilor. Avem o rețea de apă foarte bine pusă la punct și bine exploatată (peste 90% din gospodării sunt racordate). Este nevoie de canalizare. La Costești Deal, care este la o distanță mai mare față de celelalte două sate, canalizarea se realizează pe OG 28. Aici suntem în faza de finalizare. Rețeaua de canalizare în satele Produlești și Broșteni o vom realiza pe POS 1 Mediu.

Rep.: Ce alte investiții se vor derula în perioada următoare în comună?

- De peste un an și două luni se contestă firmele care au participat la licitația pentru 2 km de asfalt în Produlești și Broșteni. Zilele trecute justiția a dat câștig de cauză celor pe care noi i-am desemnat, de peste un an. Așteptăm hotărârea scrisă, pentru a încheia contractul și a trece la executare. Investiția se ridică la peste 12 miliarde lei vechi. Avem prevăzută această sumă. Este vorba despre o asociere cu CJD.

Rep.: Cum se prezintă starea drumurilor în localitate?

- Localitatea este traversată pe mijloc de drumul județean, iar celelalte sunt drumuri pietruite. După ploile care au fost anul acesta le-am reparat, le-am întreținut. Acum sunt în stare bună, este mai ușor să repari un drum pietruit decât unul cu asfalt.

Rep.: Aveți un mesaj de transmis cetățenilor?

- Aș vrea să mulțumesc oamenilor din comună pentru înțelegerea de care au dat dovadă față de prelungirea acestei situații la asfaltare și întârzierea canalizării în Produlești și Broșteni. Acum s-a ivit ocazia și să dea Domnul ca în cursul anului viitor să rezolvăm canalizarea, care este numărul unu pentru localitate.

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!
Societățile din Apărare nu au bugetele aprobate pe 2021
Alianța de guvernare PSD-PNL, sub lupa sindicală


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale