28.05.2014 08:13

2,5 milioane euro promiși pentru canalizare și stație de epurare

2,5 milioane euro promiși pentru canalizare și stație de epurare
Galerie foto

❚ Întreaga lucrare ar trebui să fie terminată complet la finele anului viitor, canalizarea fiind problema cea mai mare cu care se confruntă administrația locală

interviu cu prof. Marin Grigore, primarul comunei

 

VIOLETA STANCIU


Rep.: În ce stadiu se află realizarea rețelei de canalizare în comună?

- Spre bucuria noastră și a locuitorilor comunei, anul acesta a început bine. Promisiunile președintelui CJD, Adrian Țuțuianu, au devenit realitate, în sensul că am primit suma de bani pentru terminarea rețelelor de canalizare de la Costești Deal. Rămâne să „atacăm” stația de epurare. La ultima întâlnire cu președintele CJD, în fața cetățenilor, s-a luat în discuție proiectul stației de epurare și al rețelei de canalizare în localitățile Produlești și Broșteni, investiție care s-ar ridica la peste 2,5 milioane de euro. Suntem obligați să terminăm această lucrare până la finele anului 2015. Este o dorință mai veche a cetățenilor. Avem o rețea de apă foarte bine pusă la punct și bine exploatată (peste 90% din gospodării sunt racordate). Este nevoie de canalizare. La Costești Deal, care este la o distanță mai mare față de celelalte două sate, canalizarea se realizează pe OG 28. Aici suntem în faza de finalizare. Rețeaua de canalizare în satele Produlești și Broșteni o vom realiza pe POS 1 Mediu.

{GOOGLE_AD_BOX1}

Rep.: Ce alte investiții se vor derula în perioada următoare în comună?

- De peste un an și două luni se contestă firmele care au participat la licitația pentru 2 km de asfalt în Produlești și Broșteni. Zilele trecute justiția a dat câștig de cauză celor pe care noi i-am desemnat, de peste un an. Așteptăm hotărârea scrisă, pentru a încheia contractul și a trece la executare. Investiția se ridică la peste 12 miliarde lei vechi. Avem prevăzută această sumă. Este vorba despre o asociere cu CJD.

Rep.: Cum se prezintă starea drumurilor în localitate?

- Localitatea este traversată pe mijloc de drumul județean, iar celelalte sunt drumuri pietruite. După ploile care au fost anul acesta le-am reparat, le-am întreținut. Acum sunt în stare bună, este mai ușor să repari un drum pietruit decât unul cu asfalt.

Rep.: Aveți un mesaj de transmis cetățenilor?

- Aș vrea să mulțumesc oamenilor din comună pentru înțelegerea de care au dat dovadă față de prelungirea acestei situații la asfaltare și întârzierea canalizării în Produlești și Broșteni. Acum s-a ivit ocazia și să dea Domnul ca în cursul anului viitor să rezolvăm canalizarea, care este numărul unu pentru localitate.