Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro22.04.2024 00:18

Mâine, la Târgoviște,


A A

Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”

Ziua internațională a cărții, la Muzeul „Casa Romanței”

*În cadrul evenimentului „Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor”, zi instituită de UNESCO, va fi lansată la Târgoviște campania „Podul de cărți TVR Iași” - colectă de carte în limba română pentru sate din Republica Moldova

 

 

comunicat de presă

 

Asociația Culturală „Cetatea Romanței” Târgoviște, împreună cu Federația Română a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO (FRACU) și Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, organizează marți, 23 Aprilie 2024, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CĂRȚII ȘI A DREPTURILOR DE AUTOR, zi instituită de UNESCO.

În program: Orele 09.00 – 13.00 – vizite în format fizic și online la Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște, la care participă grupuri din România, Basarabia și Bucovina, alături de invitați speciali UNESCO și personalități ale vieții culturale.

Ora 15.00 - Eveniment editorial „Prietenii cărții”. Participă membri ai Societății Scriitorilor Târgoviște ai UZPR – Filiala Dâmbovița „Ion Heliade Rădulescu”, ai Asociației Naționale „Cultul Eroilor – Regina Maria”, Filiala Dâmbovița „Mihai Viteazul”, ai Cenaclului „Arena literară” București. ⁠Invitat special - poetul Viorel Dinescu, membru al Uniunii Scriitorilor din România. Lansări de carte: Ecaterina Petrescu Botoncea „Scrisorile toamnei”; George Coandă „Melancoliile”; In memoriam col. Ioan Costăchel „Așa cum a fost” - jurnalul unui ofițer român pe frontul de est (1941-1945); Cărți omagiu pentru mari poeți ai Romanței, compozitori și interpreți (George Coșbuc, Octavian Goga, Vasile Alecsandri, Ionel Fernic, Ioana Radu).

Totodată, în cadrul evenimentului va fi lansată, la Târgoviște, Campania „Podul de cărți TVR Iași” - colectă de carte în limba română pentru sate din Republica Moldova (proiect realizat în colaborare cu Consulatul General al Republicii Moldova la Iași). Colecta va fi deschisă în perioada 23 aprilie – 20 mai 2024.

Moderatorii evenimentului: Alina Mavrodin Vasiliu – președintă a Federației Române a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO (FRACU); George Coandă, vicepreședinte al Asociației Culturale „Cetatea Romanței” Târgoviște; Andrei Vasiliu – muzeograf, Muzeul „Casa Romanței” din Târgoviște.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Târnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcănii
Militarii și polițiștii, în situație critică
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Găești are nevoie”
Întreruperi de energie electrică programate
Trafic închis temporar în Târgoviște
Dorul toxic după imperiul defunct (III)
Semnarea asocierilor pentru Programul Județean de Dezvoltare Locală
Daruri elevilor participanți la proiectul „Învăț să mă protejez”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.

Marți, 21 mai 2024, s-a derulat a doua dezbatere dintre posibilii presedinți ai viitoarei Comisii Europene. Evenimentul a fost organizat de think tank-ul Brugel și prestigioasa publicație Financial Times. Tema principală a fost legată de dezvoltarea economică a UE. A fost a doua dezbatere de acest gen din acest sezon, după cea de la Maastricht.

La întrevederea de 75 de minute, începând cu ora 17.00 CET, au... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale