Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.01.2017 00:21

În premieră la Târgoviște, în Cetatea Romanței, se desfășoară...


A A

Zilele Cluburilor UNESCO din România

Zilele Cluburilor UNESCO din România

ANDREI VASILIU

 


 

În perioada 20-22 ianuarie 2017, în premieră la Târgoviște, are loc întâlnirea membrilor Federației Române a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO (FRACCU). Evenimentul „Zilele Cluburilor UNESCO din România” este organizat de FRACCU și Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște. În conformitate cu idealurile și principiile Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) și cu propriile obiective, organizatorii militează pentru implementarea convențiilor UNESCO în domeniul salvgardării patrimoniului cultural material și imaterial, prin acțiuni specifice în sferele educației, științei și culturii, precum și pentru atragerea opiniei publice spre cunoașterea și realizarea lor. Printre participanții de seamă la eveniment se află și doamna Daniela Popescu - președintele Federației Europene a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor pentru UNESCO, proaspăt reconfirmată pentru un nou mandat în această funcție, precum și doamna Virginia Meheș - președintele FRACCU, alături de reprezentanți a 25 de asociații, centre și cluburi pentru UNESCO din România, care vor vizita numeroase obiective cultural- istorice și turistice din municipiul Târgoviște: Curtea Domnească, Muzeul Tiparului și Cărții Vechi, Muzeul de Artă, Muzeul Scriitorilor și, nu în ultimul rând, Mănăstirea Stelea și Mănăstirea Dealu - două dintre bijuteriile ortodoxiei românești. Evenimentul este dedicat Zilei Culturii Naționale, aceasta reprezentând nu numai un prilej prin care celebrăm „Luceafărul” poeziei românești, ci și o perioadă de reflecție asupra culturii române, în genere, a esenței românismului din sufletul fiecăruia dintre noi.

Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” și-au propus astfel să așeze municipiul Târgoviște pe harta UNESCO, primul eveniment de succes în acest sens fiind acordarea patronajului Comisiei Naționale a României pentru UNESCO celei de-a 49-a ediții a Festivalului Național de Romanțe „Crizantema de Aur” din anul 2016. Astfel, Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței” Târgoviște își exprimă convingerea că, împreună cu autoritățile locale și județene, precum și prin colaborarea excepțională cu organizațiile dedicate UNESCO din România, va reuși să identifice oportunități și soluții de promovare națională și mondială a zestrei cultural-istorice, materiale și imateriale, a municipiului Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale