Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2015 00:19

Editorial


A A

Viziunea lui Dom’ Cioloș

Viziunea lui Dom’ Cioloș

GEORGE COANDĂ


De bună seamă că un guvern de tehnocrați nu se legitimizează decât prin faptul că a fost validat de un Parlament legitim ales. Am spus validat. Dar legitimitatea lui este îndoielnică, întrucât, ținând seama obligatoriu de rigorile constituționale ale democrației, el nu este o emanație a voinței majorității parlamentare rezultate din locurile semnificativ obținute de un partid sau de o coaliție (uniune) de forțe politice în fotoliile din aulele (senat, camera deputaților) instituției supreme legiuitoare a statului.

De obicei, ori de regulă, un guvern tehnocrat este o lucrătură nefirească, antidemocratică și anticonstituțională, ca atare nu intră în practica statelor cu democrație consolidată. Analfabeții într-ale vieții politice și oportuniștii de serviciu din partea lui Păcală și Tândală, dar și consilierii huzurind pe lângă președintele României, și președintele însuși – și fac trimitere directă la cel deacum în exercițiul funcțiunii -, jură cu deștele încălecate că un guvern de tehnocrați vine de pică, cică, la vreme de criză și, uite-așa, ar fi un fel de colac de salvare națională. Însă o astfel de viziune este o abureală pentru naivi și în beneficiul, în cazul nostru, „omului de la Cotroceni”, care a ținut morțiș și fățiș să aibă „la purtător” un guvern de casă, gata să-i facă precum îi vor fi poftele de reformare a „clasei politice” corupte.

„Corupția ucide”, parcă așa zis-a. Mă simt însă îndemnat să fac o precizare: nu este deloc cușer să vorbești de funie în casa spânzuratului. Sau când ai o muscă pe căciulă. N-ar fi „political corectly” să înceapă mult trâmbițata reformă cu Domnia–Sa? Asta da cauterizare politico-morală! Are acum însă „guvernul meu”, adus peste rând și cu dedicație de la Bruxelles, și care, tras de sfori tot de pe acolo, a și pus de-o faptă măreață: înghețarea măririi de salarii pe anul 2016. Oho, și la noi să fie numai bucurie! Iar Domnia-Sa, premierul Dacian Cioloș, a ținut de la bun început să asigure națiunea – care a și rămas cu respirația tăiată – că nu dă doi bani pe Parlamentul României (citez: expresia eufemistică și anume că „vom forța nota”) și guvernul va lua o seamă de măsuri (ordonanțe de urgență), fără să le mai treacă pe sub văzul aleșilor neamului din „Casa poporului”. Binecuvântările le va lua doar de la Cotroceni. Allons, monsieur premier – ministre, fiți serios! Ce ziseră unii cu atenție vigilentă vreți să se adeverească? Sau ce-am zis și eu deunăzi, că, pas cu pas, țara se-ndreaptă spre dictatură? Păi dacă-i dați Parlamentului cu tifla-n nas, este clar că asta va fi să urmeze. Herr prezident, liniștit în cuibușorul de la Cotroceni, va reforma „clasa politică”, iar „guvernul meu” va fi executantul fidel al măsurilor de asanare viitoare și țara, astfel purificată, va râde la soare.

Clănțănindu-i dinții. (N.B. Frumoasa doamnă Valerie, soața premierului nostru, după cum auzirăm, cântă tres charmant. Sincer, ne-a plăcut. Îi propunem ca la culcare, după o zi încărcată de probleme presante la guvern, să-i cânte iubitului său soț Dacian o blândă melodie de domolit nervii. În loc de nani, nani. Asta e o cântare răsuflată).



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale