Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.11.2012 00:20

Ieri, ministrul Mediului, Rovana Plumb, alături de autoritățile județene în...


A A

Vizită pe șantierele de apă - canal Fieni și Pucioasa

Vizită pe șantierele de apă - canal Fieni și Pucioasa
Pe parcursul vizitei de lucru, autoritățile au primit explicații de la directorul Companiei de Apă

❚ Derulate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, în cadrul proiectului “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în Dâmbovița”, cofinanțat din Fondul de coeziune, lucrările sunt realizate 15% ❚ Ministrul Mediului, candidat USL pe Colegiul 2 Camera Deputaților, a cerut un ritm mai accelerat al șantierelor de la Fieni și Pucioasa

 

 

Ministrul Mediului și Pădurilor, Rovana Plumb (candidat USL pentru Colegiul 2 Camera Deputaților), președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și vicepreședintele CJD, Leonardo Badea, s-au aflat ieri, 15 noiembrie, în mijlocul lucrătorilor de pe șantierul de extindere și reabilitare a infrastructurii de apă și apă uzată din orașele Fieni și Pucioasa. Pe parcursul vizitei de lucru, s-au primit explicații în legătură cu stadiul și execuția lucrărilor de la directorul Companiei de Apă Târgoviște Dâmbovița, Radu Vasilescu.

 

Lucrările din Fieni și Pucioasa se derulează în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, cadrul proiectului “Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”, cofinanțat din Fondul de Coeziune. Lucrările sunt specifice investițiilor în rețelele de canalizare menajeră și cuprind, pentru orașul Fieni, extinderea rețelei de canalizare pe 8,112 km, extinderea conductelor de canalizare sub presiune, extindere stații de pompare apă uzată și reabilitare rețea de canalizare.

 

Pentru orașul Pucioasa, se execută extinderea rețelei de canalizare pe 21,832 km, extinderea conductelor de canalizare sub presiune, extindere stație de pompare apă uzată și realizarea stației de epurare, precum și dezvoltare rețele de aducțiune din munte: reabilitarea rezervoarelor Gâlma, extinderea sursei Gâlma, reabilitarea aducțiunii între rezervoarele Mușa și Pucioasa Sat și reabilitarea aducțiunii de apă brută Gâlma - Răteiu, între Berevoiești și rezervoarele Mușa. Proiectul are o perioadă de execuție de 21 de luni, fiind realizat 15%.

 

Programul de acces la apă-canal continuă

Ministrul Rovana Plumb a ținut să precizeze faptul că programul care dă acces la apă și canal va fi continuat cu Buciumeni, Pietroșița și Dragomirești: “Continuăm către nord, în așa fel încât să putem avea acces cât mai mare al cetățenilor la apă și canal”, cerând totodată și intensificarea ritmului de lucru.

 

“Am introdus niște criterii mult mai flexibile, dar în același timp mult mai clare, mai corecte, împreună cu Comisia Europeană. De aceea am și reușit să fie singurul Program Operațional Sectorial pe care l-am salvat. Ținta a fost să menținem plățile pe Programul Operațional și să creștem și rata de absorbție. În momentul de față avem în Autoritatea de Certificare și Plăți DLC-uri în sumă de 125 milioane de euro care vor pleca spre Comisia Europeană. În 5 luni am atras 125 de milioane euro, iar de când a început operaționalizarea Programului Sectorial de Mediu s-au atras, până în 7 mai, 335 milioane de euro. Aceasta datorită echipei performante pe care o avem și a bunei încrederi pe care am primit-o din partea Comisiei Europene, să putem să susținem programul pentru cetățeni. (...) De ani de zile spunem că sistemul de achiziții publice funcționează prost și că nu corespunde normelor europene, dar nu a avut cine să ne audă, pentru că eram în opoziție și cred că nu eram suficient de mult băgați în seamă”, a conchis ministrul Rovana Plumb.

 

Virgil Voinescu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Euro-orașul 2040
Inaugurare ministerială la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște
Premierul Marcel Ciolacu și conducerea CJD, pe șantierul DN 7 Bâldana – Titu
Ședință extraordinară CJD cu proiecte de investiții
Centrul de Transfuzie Dâmbovița a spus adio crizei de sânge
Dezbaterea de la Maastricht
Start campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie
Hramul Mănăstirii Nucet în Arhiepiscopia Târgoviștei
90 de bilete de tratament balnear la Casa de Pensii Dâmbovița
Tur de forță prin municipiile și orașele județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Euro-orașul 2040

Acum, la ceas electoral, e bine să identificăm perspectivele orașului spre orizontul anului 2040. Normal, următorii 4 ani sunt importanți, dar să încercăm și un exercițiu de imaginație pe termen lung.

Dezvoltarea unui oraș în 2040 implică o abordare holistică, îmbinând tehnologia cu durabilitatea și considerând nevoile în schimbare ale populației. Să ne referim... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale