Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.05.2016 00:25

Ieri, ministrul Petre Tobă, în direct cu județele


A A

Videoconferință cu prefecții pe tema campaniei electorale

Videoconferință cu prefecții pe tema campaniei electorale
Prefectul județului, jr. Antonel Jîjîie, subprefectul Ciprian Pasailă și membrii Comisiei Tehnice Județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale au participat ieri la vide

❚ Noutatea acestui proces electoral o reprezintă sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu ❚ La MAI au fost elaborate planurile de măsuri și a fost activat deja Centrul Național de Conducere Integrată, care va funcționa în regim permanent pentru a asigura coordonarea tuturor structurilor atât la nivel central, cât și teritorial

VIOLETA STANCIU


Din Salonul Albastru al sediului administrativ județean, prefectul județului Dâmbovița, jr. Antonel Jîjîie, subprefectul Ciprian Pasailă și membrii Comisiei Tehnice Județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale au participat ieri la videoconferința susținută de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă. Tema acesteia a fost organizarea alegerilor de către autoritățile administrației publice locale, mai ales că începând de astăzi (6 mai) debutează oficial și campania electorală pentru alegerile locale.

Potrivit ministrului Petre Tobă, elementul de noutate al procesului electoral îl reprezintă sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu. Pentru alegerile locale din acest an vor fi organizate, la nivel național, 18.616 secții de votare și se va vota doar în localitatea de domiciliu sau de reședință. Bugetul destinat alegerilor locale din acest an este de 350.663.000 lei, iar alocarea sumelor de la bugetul de stat se realizează prin bugetele MAI, Secretariatului General al Guvernului, Autorității Electorale Permanente și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

„Având în vedere tocmai caracterul de noutate al sistemului informatic, am cerut colegilor de la Autoritatea Electorală Permanentă și de la Serviciul de Telecomunicații Speciale să efectuăm trei testări, în condiții tot mai apropiate cu cele din timpul alegerilor și am stabilit ca prima testare să aibă loc pe data de 22 mai, într-o zi de duminică, pentru a putea identifica eventualele vulnerabilități ale sistemului și a lua măsurile care se impun. De asemenea, MAI asigură confecționarea ștampilelor cu mențiunea votat, imprimarea autocolantelor care se vor aplica pe cărțile de identitate ale alegătorilor. Vor fi realizate 93.000 de ștampile cu mențiunea votat. Pentru asigurarea liniștii și ordinii publice, MAI a elaborat deja planurile de măsuri. Avem pregătiți 50.000 de polițiști, jandarmi, pompieri care vor fi angrenați în măsurile de ordine și liniște publică aferente procesului electoral. Din cele 50.000 de cadre ale MAI, aproximativ 30.000 vor asigura paza birourilor electorale de circumscripție și a celor 18.616 secții de vot”, a transmis Petre Tobă, ministrul MAI.

La MAI a fost activat deja Centrul Național de Conducere Integrată, care va funcționa în regim permanent pentru a asigura coordonarea tuturor structurilor atât la nivel central, cât și teritorial.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale