Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



12.02.2016 00:18


A A

Viceprimarul de la Butimanu, în război cu ANI

Viceprimarul de la Butimanu, în război cu ANI
Gabriel Olteanu, viceprimar Butimanu

❚ Declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate și nici măcar înștiințat despre acest lucru, Gabriel Olteanu, în prezent viceprimar al comunei și candidat PSD pentru funcția de primar, va contesta decizia Agenției în instanță ❚ „Înarmat” cu documentele necesare, vicele a arătat că SRL-ul pe care susține ANI că l-a deținut în timp ce ocupa funcția publică era suspendat cu 3 luni înainte de a fi validat

ANA MARIA POPESCU


 

Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil, viceprimarul comunei Butimanu contestă decizia! Chiar dacă nu a fost informat oficial de faptul că a fost găsit incompatibil, viceprimarul de la Butimanu, Gabriel Olteanu, a susținut ieri o conferință de presă la sediul județean al PSD, în cadrul căreia a prezentat, cu documente, motivele pentru care susține că decizia ANI este incorectă. Gabriel Olteanu spune că într-adevăr a deținut o societate comercială în urmă cu mai bine de trei ani, însă în acea vreme nu deținea funcția de viceprimar și, în consecință, nici nu poate fi vorba de vreo situație de incompatibilitate.

Mai mult decât atât, activitatea societății a fost suspendată la scurt timp de la înființare, iar anul trecut au fost inițiate procedurile de lichidare, întrucât firma cu pricina nu a avut activitate nici măcar o zi. Viceprimarul de la Butimanu a anunțat că va merge până în pânzele albe, drept pentru care va contesta în instanță decizia ANI.

„Decizia de incompatibilitate pe care a luat-o ANI în privința mea am aflat-o și eu ieri de pe site-ul instituției. În septembrie 2013, atunci când nu eram viceprimar, ci eram director la Ferma Piscicolă din Butimanu, am înființat o societate, un SRL pentru a accesa fonduri europene în agricultură și vroiam să achiziționez un utilaj agricol, dar m-am dezumflat repede, pentru că îmi trebuiau 50.000 de euro în cont pentru a accesa acele fonduri. Ca urmare, în 10 ianuarie 2014, am fost la Registrul Comerțului și am suspendat activitatea firmei pe o perioadă de trei ani, adică până în ianuarie 2017. Am devenit viceprimar la trei luni distanță, adică pe 20 martie și pe 18 aprilie am fost validat în funcția de viceprimar. Unde este incompatibilitatea mea?! Repet, nu am funcționat niciodată cu această firmă, nu am rulat un cent prin ea, nu am avut angajați și am suspendat-o cu trei luni înainte de a fi viceprimar. Acum mai bine de un an ANI mi-a trimis o adresă prin care îmi cerea documente și explicații despre această societate, i-am trimis documentele, așteptam să-mi răspundă sau să mă cheme, dar nu am primit niciun răspuns, iar ieri am aflat de pe site-ul ANI că am fost declarat incompatibil... Anul trecut în octombrie am cerut și lichidarea acestei societăți. Sunt mii de dosare la ANI cu infractori adevărați și sper să-și facă treaba, dar nu pot să nu fiu șocat de asemenea decizii”.

Totodată social democratul a anunțat că nu renunță nici la lupta electorală și își va depune candidatura pentru postul de primar al comunei Butimanu.

„Fac un apel către cetățenii din Butimanu, pentru că se vuiește în toată comuna că sunt incompatibil și nu voi mai candida. Nu, sunt mai hotărât ca niciodată, voi candida pentru Butimanu ”, a declarat viceprimarul Gabriel Olteanu.

Revoltat de decizia ANI s-a arătat și secretarul executiv al PSD Dâmbovița, Alexandru Oprea, care cere să se facă dreptate atât în acest caz, dar mai ales în cazurile clare de incompatibilitate care există la nivelul județului Dâmbovița.

„Și mi se pare puțin ciudat că dl viceprimar al comunei Butimanu este dat foarte repede incompatibil, iar intr-o altă situație în care documentele atestau clar încheierea unor contracte între tată-primar și fiu-consilier local, situație de trei ani semnalată, nicio instituție a statului nu dispune nicio soluție în acest caz. Eu aș atrage atenția asupra respectării legii în toate situațiile și cerem tratament egal pentru membrii PSD în relație cu membrii altor formațiuni politice”, a declarat Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale