Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



09.11.2015 00:25

Târgoviște - S-a dat ordin la controale dure


A A

Verificări "la sânge" în cluburi și restaurante

Verificări
ISU și Primăria Târgoviște vor verifica tot ce înseamnă localuri la Târgoviște, de la terase și pub-uri, până la cluburi și hoteluri sau pensiuni

❚ După tragedia din Clubul Colectiv din București, primarul interimar Cristian Stan a pus Poliția Locală să execute controale în toate localurile din Târgoviște, pentru a verifica dacă acestea respectă sau nu dispozițiile legale ❚ Cu toate că din luna aprilie municipalitatea nu a mai eliberat autorizații de funcționare dacă la dosare nu existau avizele privind securitatea la incendii, primarul a cerut atenție sporită la toate documentele și avizele necesare unor activități care implică multe persoane

ANA MARIA POPESCU

 


 

După tragedia din Clubul Colectiv din capitală, Primăria Târgoviște întețește controalele la cluburile, restaurantele, pub-urile din municipiu. Chiar dacă încă din luna aprilie a acestui an municipalitatea nu eliberează autorizații de funcționare dacă la dosarul de autorizare nu există avizele privind securitatea la incendiu, primarul interimar Cristian Stan a decis să pună Poliția Locală la treabă și să execute controale în toate localurile din Târgoviște, pentru a verifica dacă acestea respectă sau nu dispozițiile legale.

Edilul interimar susține că în municipiu nu sunt mai mult de patru cluburi funcționale, însă acestea vor fi verificate „la sânge” în perioada următoare și nu vor fi trecute cu vederea niciun fel de abateri de la lege și de la normele de protecție împotriva incendiilor. Mai mult decât atât, conducerea Primăriei Târgoviște a atras deja atenția tuturor salariaților care se ocupă de aceste dosare de autorizare să fie cu ochii-n patru și să verifice în amănunt toate documentele prezentate de solicitanții de autorizații.

„Referitor la cluburi, pub-uri, menționez faptul că începând cu luna aprilie a acestui an la nivelul Primăriei Târgoviște a fost aprobată o procedură operațională potrivit căreia orice autorizație care se eliberează pentru activitățile din clasa 5610 - restaurante, 5630 - baruri trebuie să prezinte autorizația de prevenire și stingere a incendiilor. Deci nu se eliberează autorizații și nu s-a eliberat autorizație de către Primăria Târgoviște fără a exista această autorizație de prevenire și stingere a incendiilor. În situația în care nu era necesară, potrivit legii, obținerea unei asemenea autorizații, lucrul acesta s-a făcut pe baza unei adrese oficiale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență prin care se menționa faptul că pentru spațiul respectiv nu este nevoie de autorizație pentru securitate la incendiu. Cred că în Târgoviște nu sunt mai mult de treipatru cluburi funcționale, sunt mai multe baruri și restaurante. Am discutat cu reprezentanții Primăriei, le-am atras atenția în mod deosebit că la avizele anuale pe care trebuie să le obțină pentru aceste activități este nevoie să ia întreg dosarul și să analizeze perioada de valabilitate la tot ce a însemnat dosarul de autorizare, și mă refer la autorizația sanitară, sanitar- veterinară, autorizația de mediu, autorizația de prevenire și stingere a incendiilor. În momentul de față avem o temă de control pe care o s-o înaintez Poliției Locale pentru a face o analiză completă din punct de vedere al existenței autorizației. Vom vedea care sunt concluziile... Până acum nu a existat un control sistematic așa cum vrem să facem în acest moment, cert este că spre deosebire de alte unități administrativ teritoriale la Târgoviște autorizația de funcționare baruri, restaurante, nu se dă fără această autorizație de securitate la incendiu”, a declarat primarul interimar al municipiului, Cristian Stan.

Autoritățile speră ca, în urma controalelor, să nu existe foarte multe situații în care comercianții din Târgoviște să nu îndeplinească această condiție legală.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale