Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.07.2014 07:19

Pamflet


A A

Vampiriada

Vampiriada

TEODOR VASILIU


„Românie, Românie, cât de dragă-mi ești tu mie/ C-am crescut pe a ta glie”... Și-ai ajuns o pușcărie! Cântecul, până la glie, era mare șlagăr tovărășesc în România epocii de aur. În epoca astălaltă, a ajuns o mare și fascinantă pușcărie care și-a extins gratiile până și la domiciliile clienților politici.

 

Cu executare, ori cu suspendare, arestările sunt la ordinea zilei, mai ceva ca producția la hectar până în ‘89. Înjurații de atunci aveau și ei o dambla: să dea la toți, la toți... nu să bea, ci locuri de muncă. Băuta nu prea era în programul partidului unic, care-și muncea fabricile în 3 schimburi și închidea cârciumile la ora 10 noaptea. Păi cum să nu-i ciuruiești p-ăia, să vii la putere, ca să închizi apoi fabricile și să ții cârciumile deschise non-stop?

 

Iată-mă și nostalgic, deși nu sunt, cei care mă cunosc știu bine chestia asta, dar am termene de comparație și d-aia mă risc cu ele-n public, dacă tot mi-a înmulțit Dumnezeu zilele prin presa românească, atâta câtă mai e și ea! E de-a dreptul macabru să văd puzderie de cunoștințe politice aruncate claie peste grămadă dintr-o celulă în alta sau pândite de arestări cu damf de reglare de conturi.

 

Ca și cum în România nu mai există vedete politice, ci doar vendete. E o împroșcare de sânge electoral pe pereții țării mele, cândva mândră-n toate cele, de te aștepți să o sugă vampirii zi și noapte. Și când mi-amintesc ce-i mai bombăneam pe tovarășii din „Românie, Românie, cât de dragă-mi ești tu mie” fiindcă m-alergau cu Daciadele și Cântările... prin toată țara ca să facem inventarul cincinalelor în patru ani jumate...

 

Măcar pe vremurile alea mult hulite, dacă stai strâmb, dar le judeci drept, se mai producea și altceva decât arestări la comandă. În astea democratice, de atâtea libertăți, draga Românie riscă să ajungă o mare pușcărie. Și uite-așa, șlagărul „tovarășilor” se va transforma într-o manea a „democraților”, la câtă activitate culturală se face în spatele gratiilor. Ideea e totuși că această vampiriadă politică a depășit orice limită.

 

Ciomăgeala asta între partide n-are nici în clin, nici în mânecă, nici p-un crac doctrinar, nici pe altul, cu lupta anticorupție cu care mi-au împuiat toți capul în ultimii 25 de ani. Seamănă mai degrabă cu un fel de campionat al arestărilor, transmis în direct pe toate televiziunile mai ceva ca revoluția din ’89. Mi-e teamă că vampiriada asta o să transforme România într-o baltă de sânge, la câtă sete de putere văd că au unii în anul ăsta electoral!

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale