Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.04.2015 00:16

Președintele PSD Dâmbovița trage un semnal de alarmă către Prefectură


A A

Tensiuni și ilegalități în Primăria Vulcana Pandele

Tensiuni și ilegalități în Primăria Vulcana Pandele
Problemele din Primăria Vulcana Pandele sunt deja pe masa de lucru la Instituția Prefectului

❚ Potrivit liderului social-democrat din județ, Adrian Țuțuianu, actualul viceprimar cu atribuții de primar, Marius Boștinaru, se află ilegal pe această funcție, întrucât a fost exclus de două luni din PSD și, nemaifiind membru de partid, nu mai are dreptul să ocupe fotoliul de edil ❚ Unul dintre capetele de acuzare care i s-au adus lui Marius Boștinaru în Biroul Permanent al PSD a fost organizarea pe lângă lege a concursului pentru ocuparea funcției de administrator public al comunei ❚ În urma acestui concurs cu grave carențe de la lege, funcția este ocupată de Bogdan Simion, și el în poziție de incompatibilitate atâta vreme cât este și consilier local ❚ Subprefectul Antonel Jîjîie ne-a declarat ieri că situația este în analiză, iar în câteva zile Prefectura va oferi un punct de vedere oficial pe acest subiect care tinde să explodeze

ANA MARIA POPESCU


Primăria Vulcana Pandele funcționează în ilegalitate?! Semnalul de alarmă a fost tras de președintele PSD Dâmbovița, care susține că unitatea administrativ-teritorială este în prezent condusă de un primar interimar ce a fost exclus din Partidul Social Democrat în luna februarie și, în consecință, nemafiind membru de partid, nu mai are dreptul să ocupe funcția de edil.

Liderul PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, solicită Prefecturii și tuturor instituțiilor abilitate ale statului să intervină și să rezolve situația de la Vulcana Pandele înainte ca lucrurile să degenereze într-un conflict greu de controlat.

 

Excluderea lui Marius Boștinaru a fost însoțită

de demisia consilierilor locali PSD

Președintele PSD Dâmbovița susține că cel care ocupă astăzi funcția de viceprimar cu atribuții de primar interimar a pierdut susținerea partidului în luna februarie a.c., când Biroul Permanent PSD l-a sancționat cu excluderea după ce s-a abătut de la regulile și ordinele de partid.

„La Vulcana Pandele am retras sprijinul politic, l-am exclus din partid pe dl Boștinaru Marius, actualul viceprimar cu atribuții de primar interimar, și ca urmare el ocupă nelegal această funcție. Nelegalitatea aceasta implică toate actele administrative adoptate în calitate de primar. Practic, toate sunt nule. (...) Pe dl Boștinaru l-am exclus pentru modul în care își desfășoară activitatea ca primar. Motivele sunt legate de modul absolut nelegal în care a organizat concursul pentru ocuparea funcției de administrator public, de modul în care a înțeles să nu mai consulte pe nimeni pe problemele care privesc localitatea. Această excludere a lui este însoțită și de demisia tuturor consilierilor PSD din Consiliul Local”, a explicat ieri președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

 

Situație tensionată în primărie

Liderii județeni PSD au fost total nemulțumiți și de modul în care fostul lor coleg a organizat concursul pentru ocuparea funcției de administrator public al localității, despre care președintele social-democraților spune că a fost organizat pe lângă lege:

„Nu s-a făcut publicarea în Monitorul Oficial cu 15 zile lucrătoare înainte de data stabilită pentru prima probă și într-un cotidian de largă circulație. Comisia de concurs a fost formată din salariați ai primăriei și nu cum spune legea, din persoane care să dețină cel puțin o funcție egală sau echivalentă cu aceea pentru care se organizează concursul. Niciun salariat din primărie nu se afla în situația de a putea face parte din comisia de concurs. Mai mult, dl Bogdan Simion, cel care ocupă funcția de administrator public, a continuat să ocupe și funcția de consilier local, ceea ce-l așază clar în poziție de incompatibilitate. Se încearcă și timorarea unor persoane sau aducerea lor în situația de a riposta violent la comportamentul pe care îl are administratorul public al localității”, a semnalat ieri Adrian Țuțuianu.

Contactat telefonic, subprefectul județului, Antonel Jîjîie, ne-a declarat că analizează situația de la Vulcana Pandele și în câteva zile va formula și un punct de vedere public legat de ceea ce se întâmplă în administrația acestei localități.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale