Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.07.2015 00:25

FOTO VIDEO :: Cu ocazia aniversării unui deceniu de existență și de rezistență a Antenei 3, campania "Fii la putere" a ajuns și în Dâmbovița


A A

Târgoviște pe harta caravanei Antena 3

Târgoviște pe harta caravanei Antena 3

ANDREI VASILIU


Ieri, postul național de televiziune Antena 3 a sărbătorit 10 ani de existență și de rezistență. Sărbătoarea a fost precedată de un tur de forță al jurnaliștilor Antena 3 prin țară. Caravana „Fii la putere” a poposit printre oameni pentru a sărbători împreună cu cei mai fideli telespectatori aniversarea unui deceniu de profesionalism, de luptă și de performanță.

Ultima oprire a vedetelor Antena 3 a fost la Târgoviște, unde prezența caravanei „Fii la putere” a atras mulți dâmbovițeni care au vrut să-i salute și să-i felicite pe jurnaliștii preferați, dar și să le transmită problemele și durerile profunde cu care se confruntă în Dâmbovița.

Echipa cotidianului Jurnal de Dâmbovița, condusă de Alina Mavrodin Vasiliu, senior editor, a venit cu steaguri, cu buchete de crizanteme, cu ziare și cu albume „Povești de Dragoste” pentru colegii de la Antena 3 pentru a le ura și a le cânta „La mulți ani!” și mai ales pentru a fi împreună în acest moment aniversar. La rându-le, ziariștii de la Jurnal de Dâmbovița au fost asaltați de dâmbovițenii veniți pe Platoul Prefecturii. Ne-au bucurat mesajele lor de susținere, dar ne-au întristat problemele grele despre care ne-au vorbit.

Astăzi redăm toate aceste mesaje într-o ediție care va ajunge atât pe mesele autorităților, cât și la redacția postului de televiziune Antena 3.

 

VOX POPULI - PRINTRE OAMENI

Durerile dâmbovițenilor: „În județ nu s-a schimbat nimic după alegeri. Iohannis e băsist”

􀁺 „Am 80 de ani. Am fost la lansarea domnului președinte Iohannis, am stat acolo în picioare, cu medicamentele cum sunt și acuma, și am mai luat și alte doamne cu mine. Și am văzut că era înconjurat numai de PDLi ști. Și doamnele pe care le-am adus cu mine, tot în vârstă, zic «Doamna Popescu, de ce ne-ați adus aici? Ca să privim PDL-iștii? Nu vedeți că domnul Iohannis aduce PDL-iștii?». Dar m-am convins când l-a ales pe domnul Ungureanu, care are atâtea bube. I-am rugat pe cei de la Antena 3 să dea pe post mai mult. În județ nu s-a schimbat nimic după alegeri. Ce să se schimbe? La noi la Brănești e dezastru. S-a schimbat cât de cât, așa, dar nu la așteptările pe care le aveam. Am trei nepoți plecați în Scoția, unul are fetița la Brănești. Să stai în Scoția și fetița să fie aici?”.

􀁺 Pe cățelușul dingo Florin Popescu, cățelușul lui Udrea, să nu-l lăsați. Sunt cu ziarul dumneavoastră în mână. S-a mai schimbat ceva în județ, speranțe cred că sunt, dar de la Dumnezeu. Au început unii să slăbească. Din 700 de kilograme de pui câte au mâncat… Nea Mitică de la UPET sunt, eram secretar la uzină, scoteam tineretul la muncă. M-am angajat la UPET când aveam 14 ani și jumătate și am lucrat 45 de ani. Mă înțepa în inimă când vedeam ce prostii au făcut cu UPET-ul, știind câte am făcut acolo. Mai sunt 300 și ceva de oameni”.

􀁺 „Poate vor veni timpuri mai bune pentru cei care așteaptă de la noua conducere locuri de muncă și o viață mai bună, salarii mai bune pentru ei. ”

􀁺 „Așteptăm și noi pensionarii un trai mai bun. Suntem vai de noi, am muncit 35 de ani și am 6 milioane pensie (n.red. 600 lei noi). Așteptăm să fie mai bine și pentru noi, dar după cum se vede… S-a schimbat și pentru noi cu pensiile astea, dar bineînțeles că așteptăm mai mult să facă”.

􀁺 „Am venit fiindcă suntem supărați, ne-a ajuns până aici (n.red. face semn în dreptul gâtului), dar nu suntem supărați pe Antena 3. Suntem supărați pe politicieni. Dar ce să facem noi acuma, că pe toți îi ia la pușcărie, și pe-o ușă îi bagă și pe cealaltă îi scoate? Nu e corect. Unii poate merită. Dar nu vrem să stea la pușcărie. Bănuții, doamnă, să dea înapoi bănuții, pentru că eu am muncit 32 de ani și nu am o pensie, am ajutor social. Că 650 de lei nu se numește o pensie după 32 de ani de muncă. Dreptatea este încuiată, din 90, cu lacăte foarte mari. Urlă, dar nu are cine să o audă și nu poate nimeni să-i dea drumul”. Aici a intervenit, cu o notă de sarcasm, un dâmbovițean: „Lăsați doamnă că ne face Iohannis de toate acuma. Puternici ne face…”. Replica a venit prompt: „Păi tot Băsescu e în spate. E tot băsist!”.

􀁺 „Băsescu conduce din umbră, acest om trebuie băgat 30-40 de ani la pușcărie. Pe vremea lui Ceaușescu s-au construit toate și le-au furat ei. Poporul a construit tot ce se vede. Uitați-vă la Oțeluri Speciale, se dărâmă tot acolo. Au venit niște hoți. Florin Popescu în loc să-și vadă de profesoratul lui, s-a băgat în politică. Un escroc și el. Eu am lucrat în învățământ ”.

􀁺 „L-au primit și pe primarul (n.red. fost PDL) din Brănești la PSD. Sunt nemulțumită”.

􀁺 „Sunt învățător, cu 42 de ani vechime. Sunt venită în numele unor veterani de război din Satul Valea Leurzii, Buciumeni. 100 de veterani de război au loturile furate în Cota 1000, punctul turistic Păduchiosu, de primarii a 2 comune, Buciumeni și Moroeni. Nu știm cui au dat aceste terenuri pe care le-au stăpânit pe vremea comuni știlor țăranii de la mine din sat, veteranii, oameni care au luptat și au venit cu decorații de pe front. De 8 ani trăim cu o hotărâre definitivă și irevocabilă și ne rugăm de toți prefecții de aici din Dâmbovița. Cel puțin 6 nume: Aurelian Popa, Lazăr Mirel, Caracota în 20 de audiențe. S-a băgat acum la partidul domnului Iohannis. Ce să facă, să fie apărat? Ce să se întâmple în această țară? Nimic, suntem disperați, mi-e rușine. Am vorbit de 3 ori cu actualul prefect, domnul Marinescu, a spus că numai DNA-ul îmi rezolvă cazul. E posibil să ne dorim pușcăria român la român? Nu, noi trebuie să ne dorim dreptatea. Așteptăm ca domnul prefect să rezolve această problemă, pentru că poate. Terenurile sunt împrejmuite, au garduri. Țăranii nu vor renunța, aceia care mai trăiesc și moștenitorii acestora nu vor renunța, fiindcă e amintire și moștenire de la părinții noștri. I-am spus și domnului Teodor Vasiliu la televiziune (n.red. fosta TV ARTPRESS) și la Jurnal de Dâmbovița. Am un geamantan de acte doveditoare, de plângeri, de la Arhivele Naționale, de la OCPI Dâmbovița, de la ADS București. I-am lăsat și domnului Ciuvică în scris documentele. Oamenii sunt distruși, nu au cu ce plăti un executor judecătoresc, ne-au cerut 22 de milioane și a spus că doar îl amenință pe dl primar de la Moroeni. Oamenii nu au bani de-o pâine. Nu se poate așa ceva! Te umilesc când ajungi la audiențe, te calcă în picioare. Ne-au distrus. Un procuror de serviciu mi-a spus că sunt 27 de dosare penale. Unde sunt acele dosare de la Primăria Moroeni? Ce-o să-mi facă? M-a lovit într-o zi cu o mașină mică. Ce-o să ne facă? O să ne omoare? Nu mai avem încredere în nimeni în ziua de azi. E revoltător, e distrugător”.

􀁺 „Nu cred în Justiție, nu se face dreptate. DNA în loc să facă dreptate, se duce să o ia pe doamna Maria de la Rădăuți”.

Mesaje pentru Antena 3 și Jurnal de Dâmbovița: „Vă iubim pentru că spuneți mereu adevărul”

􀁺 „Domnului Gâdea să-i dea Dumnezeu cea mai mare putere, i-am trimis o iconiță. Cea mai mare bucurie mi-au făcut cei de la Antena 3 că au venit la Târgoviște. Să trăiască cel care a înființat acest post și tot personalul de acolo, toți jurnaliștii. Dorim și cotidianului Jurnal de Dâmbovița mult succes în continuare și să nu-l lăsați pe Florin Popescu!”.

􀁺 „Să-i dea Dumnezeu sănătate dlui Tedi Vasiliu, pe care l-am cunoscut din tinerețe, și doamnei Alina Mavrodin Vasiliu. Jurnal de Dâmbovița e singurul ziar care mai luptă cu tâmpenia conducătorilor. Mă supără poziția politică a multora de la MDI. Au alte concepții… Nu sunt pe calea cea bună pe care ați fost dumneavoastră și înainte, cu Antena 1 Târgoviște”.

􀁺 „Iubim Antena 3 să aibă cât mai multe emisiuni frumoase, pentru că acolo se spune tot adevărul. Dumneavoastră de la Jurnal de Dâmbovița vă dorim cât mai multe ediții, viață lungă!”.

􀁺 „Le spunem La mulți ani celor de la Antena 3. Să revină TV ARTPRESS!”

􀁺 „Noi iubim Antena 3, cele mai bune știri de la ei le aflăm. Îi iubim pe Mugur Ciuvică, pe Mircea Badea, pe Mihai Gâdea, pe Oana Stancu, toată echipa. Toți sunt foarte buni. Le spunem La mulți ani, îi iubim pe toți! Iubim și Jurnal de Dâmbovița, e singurul care ne spune adevărul. Și pe dumneavoastră, doamnă, la fel vă iubim”.

􀁺 „Îi iubim pe cei de la Jurnal de Dâmbovița, să fie la fel de corecți cum au fost și cum îi știm dintotdeauna”.

􀁺 „Dorim celor de la Antena 3 multă sănătate și putere de muncă. Să aibă curaj în continuare”.

 

Mesaje de la vedetele Antena 3 pentru Jurnal de Dâmbovița

Vedetele Antena 3 s-au bucurat de întâlnirea cu echipa Jurnal de Dâmbovița, ne-au oferit autografe pe ziar (îl vom înrăma și-l vom pune la loc de cinste în redacție) și nu au ezitat să le transmită mesaje de susținere și de apreciere atât dâmbovițenilor, cât și jurnaliștilor noștri.

 

 

Ionuț Cristache: „Jurnal de Dâmbovița a rămas singurul cotidian independent în Dâmbovița”

„Citiți singurul ziar, singurul cotidian rămas în Dâmbovița, singurul cotidian independent, pentru că doar așa aflați realitatea, ce se întâmplă cu viețile voastre. Vă mulțumesc că ați venit să ne așteptați aici în Târgoviște”.

 

Cătălina Porumbel: „Jurnal de Dâmbovița este singurul ziar care spune adevărul”

„Jurnal de Dâmbovița este singurul ziar rămas pe baricade. Citiți-l, pentru că este singurul ziar care spune adevărul. Echipei de la Jurnal de Dâmbovița îi spun că o susțin în toate demersurile ei. Să reziste și să spună tot timpul adevărul, așa cum a făcut-o până acum, să-i ajute pe oameni”.

 

Nadina Câmpean: „În Jurnal de Dâmbovița, Antena 3 are un partener de nădejde”

„Vă doresc să fiți foarte puternici în continuare, să nu lăsați pe nimeni să vă intimideze și să știți că în Jurnal de Dâmbovița, Antena 3 are un partener de nădejde”.

 

Mugur Ciuvică: „Nu simt că s-au schimbat lucruri esențiale din 2012 încoace”

„Să reușiți să scoateți în continuare ziarul, acesta e mesajul. Știu că e greu. Sper ca dâmbovițenii să prindă vremuri mai bune. I-am găsit triști pe dâmbovițeni, e multă lume cu probleme care țin de autorități. Autoritățile sunt ori indolente, ori părtașe la tot felul de combinații. Oamenii se plâng și-și pun speranța în Antena 3. Vom încerca să investigăm reclamațiile primite. Dar, pe de altă parte, știți că Antena 3 are problemele ei cu autoritățile și nu reușește să le rezolve. Unele lucruri care apar sensibilizează autoritățile, altele rămân în emisiuni de televiziune și nu se întâmplă nimic. Nu simt că s-au schimbat lucruri esențiale din 2012 încoace. S-au schimbat niște lucruri la nivel economic, dar în rest, în tot ce ține de sistem nu s-a schimbat mare lucru și nici nu văd să se schimbe în continuare. Din fericire, din punct de vedere economic și al anumitor chestiuni sociale s-au mai îndreptat. Problema e că în România suntem atât de jos, încât trebuie multă muncă și din partea guvernanților pentru a ajunge la un nivel de viață decent. Un lucru poate bun este că din 2012 încoace n-am mai auzit de mari scandaluri de corupție, ceea ce înseamnă că ceva s-a schimbat la nivelul autorităților locale. Pe de altă parte, problemele cetățenilor am văzut că rămân și multe țin ori de Primărie, ori de Prefectură, deci presupun că și cei de aici pot să facă mai mult pentru cetățeni. E bine că nu mai sunt campionii corupției, dar în rest nu văd foarte foarte mult sensibilitatea față de nevoile punctuale ale cetățenilor”.

 

Felix Rache: „Îi rog pe dâmbovițeni din tot sufletul meu să cumpere Jurnal de Dâmbovița”

„Târgoviște este un oraș care a avut și boieri, dar și baroni. Baronul puilor am văzut că a slăbit. Înseamnă că se pregătește, în celulă e puțin loc. Poate că se obișnuiește cu mâncarea care se bagă pe sub ușă. Eu aș vrea să fac o dezvăluire, noi eram colegi la Jurnalul Național. Îmi aduc aminte de dumneavoastră când veneați noaptea cu ziarul la tipar. Eu eram adjunctul lui Marius Tucă. Îmi pare bine că v-am găsit aici, ați rămas singura care a rezistat în orașul ăsta, unde s-au întâmplat foarte multe lucruri. Ați fost omul cu iluzia, pentru că au fost atât de multe deziluzii aici. Câteodată poate simțim împreună că nu s-a schimbat nimic. Am vrut să scăpăm de toată mizeria aia. N-am vrea să o băgăm acum sub preș. Ca să închei cu o glumă, mi-au arătat colegii astăzi că undeva la Curtea Domnească s-au pus termopane. De parcă turcii n-ar fi venit să dea cu tunul, ci cu pietre în geam. Dar știți cum e, la PSD sunt termopane turcești, la PDL sunt termopane germane, numai noi cred că avem termopane grecești, adică de-alea, numai perdeluța o avem la geam. Îi rog pe dâmbovițeni din tot sufletul meu de moldovean, noi suntem inimă de vioară, să cumpere Jurnal de Dâmbovița. Nu mă pot abține, trebuie să fac o glumă cu moldoveni, că altfel nimeni nu face: noi avem două lucruri de recuperat de la turci - sabia lui Ștefan cel Mare și pe Victor Ponta. Citiți Jurnal de Dâmbovița!”.

 

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale