Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.09.2017 00:25

Și în Dâmbovița, din cauza lipsei de autorizații de securitate la incendii,


A A

Sute de școli cu probleme arzătoare

Sute de școli cu probleme arzătoare
Ieri, în Colegiul Prefectural, șefii instituțiilor deconcentrate implicate în pregătirea unităților de învățământ au prezentat, rând pe rând, raportul de activitate

❚ Stadiul pregătirii unităților de învățământ din județ în vederea începerii anului școlar 2017-2018 a fost prezentat ieri de inspectorul școlar general, prof. Sorin Ion, prefectului Antonel Jîjîie și președintelui CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea ❚ Dacă în privința autorizațiilor sanitare de funcționare, județul a făcut pași importanți față de anii trecuți, doar 2% dintre unități începând anul școlar fără aceste documente, în ceea ce privește autorizațiile de securitate la incendii, chiar dacă cifrele sunt mai bune decât în multe județe, mai este mult de lucru

VIOLETA STANCIU


Colegiul Prefectural Dâmbovița s-a întrunit ieri pentru a lua act de stadiul pregătirilor unităților de învățământ din județul Dâmbovița în vederea începerii anului școlar 2017-2018. În prezența prefectului județului, Antonel Jîjîie, și a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, șefii instituțiilor deconcentrate implicate în pregătirea unităților de învățământ pentru un nou început de an școlar au prezentat, rând pe rând, raportul de activitate.

71.623 elevi și preșcolari, așteptați luni la cursuri

Prof. Sorin Ion, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, a făcut o sinteză a acestor pregătiri, care, conform celor spuse de domnia sa, au fost urmărite și supervizate de toate instituțiile cu rol de control din județul Dâmbovița, respectiv Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliție Dâmbovița.

„În anul școlar 2017- 2018, la nivelul județului Dâmbovița, vor funcționa 153 unități de învățământ cu personalitate juridică, ce includ 533 de unități structuri. Resursa umană este formată din circa 5000 de cadre didactice a căror activitate se adresează unui număr de 71.623 elevi și preșcolari. Peste 95% dintre posturile disponibile sunt ocupate cu personal didactic, ultima ședință publică de repartizare fiind programată în data de 8 septembrie 2018”.

În ceea ce privește obținerea autorizațiilor sanitare de funcționare, reprezentantul ISJ Dâmbovița, prof. Sorin Ion a ținut să sublinieze că, față de media națională sau față de alte județe, Dâmbovița stă foarte bine.

„Numărul de unități școlare care la această dată nu au autorizație este extrem de mic comparativ cu numărul total, respectiv sub 2%”. Unitățile de învățământ care funcționează fără autorizație sanitară sunt următoarele: Grădinița Tătărani, Grădinița Bunget (com. Văcărești), Școala Primară Lăculețe și Grădinița Lăculețe (com. Glodeni), Grădinița Glodeni, Grădinița Schela (com Glodeni), Școala Primară și Grădinița Program Normal Satu Nou (com. Corbii Mari), Grădinița Program Normal nr.2 Ungureni (com. Corbii Mari), Grădinița Program Normal Baraceni (com. Corbii Mari), Grădinița Cârlănești (com. Vârfuri), Școala Primară Dâmbovicioara (com. Braniștea), Grădinița nr.3 Doicești. „În anul școlar 2016- 2017, au fost autorizate sanitar, ca urmare a înființării sau modificării structurii funcționale, 52 unități de învățământ”, a declarat inspectorul general prof. Sorin Ion.

Autorizații de securitate la incendiu

Nici în ceea ce privește obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu, conform celor declarate de prof. Sorin Ion, județul Dâmbovița nu stă foarte rău, asta dacă ne raportăm la nivel național. Iată situația în Dâmbovița: 81 corpuri de clădire – licee (7 dețin autorizație de securitate la incendiu, 18 necesită autorizație de securitate la incendiu, 56 nu necesită autorizație de securitate la incendiu); 248 corpuri de clădire – școli (15 dețin autorizație de securitate la incendiu, 131 necesită autorizație de securitate la incendiu, 102 nu necesită autorizație de securitate la incendiu); 256 corpuri de clădiri – grădinițe (33 dețin autorizație de securitate la incendiu, 61 necesită autorizație de securitate la incendiu, 162 nu necesită autorizație de securitate la incendiu). De asemenea, în urma vizitelor inspectorilor școlari în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița, au fost identificate anumite situații de risc pentru securitatea elevilor. Astfel, la Școala primară Telești, comuna Ludești, și la Grădinița Ludești au fost depistate puțuri de apă necorespunzător asigurate, iar la Școala Cornești, unde lipsește o poartă de acces, există riscul ca elevii să părăsească incinta școlii către DN 1.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale