Teme principale

Prima paginã (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.04.2024 00:19

Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a confirmat recent...


A A

Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni

Studiu de fezabilitate aprobat pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni

*„Vom avea un drum cu patru benzi, care va ajuta la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brnești și Moțeni”

O veste bun pentru locuitorii din nordul județului, și nu numai, a venit la sfârșitul sptmânii trecute, când Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR a confirmat c traseul propus de Consiliul Județean Dâmbovița pentru centura orașelor Pucioasa și Fieni îndeplinește toate condițiile tehnice și economice! Acest lucru permite autoritților s inițieze, în cel mai scurt timp posibil, licitația pentru proiectarea tehnic și execuția centurii.

„S-a muncit mult în ultimii ani la acest proiect și a meritat! Vom avea un drum cu patru benzi, care va ajuta la eliminarea traficului greu din Pucioasa, Fieni, Brnești și Moțeni. Soluția propus de Consiliul Județean Dâmbovița este un drum cu o lungime de 12,68 km, care pleac din Brnești și urmrește cursul râului Ialomița, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, unde ocolește comuna Moțeni. Punctul de reintrare în DN 71 este la ieșirea din Fieni, în comuna Buciumeni.

Platforma drumului va avea o lțime total de 21,50 m și va fi compus din: -2 benzi pe sens, fiecare având o lțime de 3,50 m; -band median; -benzi de încadrare; -parapete protecție; -4 poduri; -13 pasaje. La capetele traseului, sunt prevzute dou girații pentru a asigura toate relațiile de deplasare. Avem, de asemenea, dou noduri intermediare: unul care va permite legtura cu DC 136A, în Pucioasa, și altul care face legtura cu DN 71, la intrarea în Fieni. Cu centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și cu proiectul de modernizare a drumului național DN 71 Târgoviște – Sinaia, putem spune c Valea Ialomiței va deveni una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere investițional din Dâmbovița și din regiune. Mulțumesc premierului României, Marcel Ciolacu, și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru sprijinul acordat acestui proiect de o importanț major pentru județul Dâmbovița”, a transmis președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Violeta StanciuComentarii

sau

Adaugã comentariul tãu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaºi categorie

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, n Parlamentul European
Trgoviște, pe podiumul național la fonduri UE
Proiecte majore, aprobate n unanimitate
„De salariați calificați avem nevoie peste tot”
Elevii dmbovițeni se pregtesc de vacanț
Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.Spitzenkandidat. Episodul 2. Dezbaterea de la Bruxelles.
Trnosirea Bisericii Parohiei Gura Vulcnii
Militarii și polițiștii, n situație critic
Rezultate de senzație pentru elevii Liceului de Arte „Blașa Doamna”
Alexandru Iorga, „un primar de care orașul Gești are nevoie”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Spitzenkandidat: finalul dezbaterii, n Parlamentul European

Joi, 23 mai 2024, s-a derulat ultima dezbatere dintre posibilii președini ai viitoarei Comisii Europene. Conform tradiție, cu 10 zile înainte de alegerile europene, evenimentul a avut loc în sala mare a Parlamentului European din Bruxelles. La fel a fost în 2014 sau în 2019. Precedentele dezbateri spitzenkandidat de anul acesta au fost la Maastricht și Bruxelles.

Revenim la ceea ce s-a... [citete tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citete tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale