Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.03.2017 00:25

Ieri, vizită ministerială la Universitatea Valahia din Târgoviște


A A

Start-Up Nation, șansă pentru micii anteprenori

Start-Up Nation, șansă pentru micii anteprenori

ANA MARIA POPESCU

 


 

Ieri, în cadrul unui eveniment special găzduit de amfiteatrul Corpului B din Campusul Universității Valahia, echipa guvernamentală formată din Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat, Adrian Mlădinoiu, secretar de stat- Secretariatul General al Guvernului și Ciprian Pandea, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului a prezentat tinerilor din județul Dâmbovița Programul „Start-up Nation România”, un program menit să sprijine înființarea de noi afaceri și susținerea micilor întreprinzători. Este vorba despre un program special care încurajează dezvoltarea spiritului anteprenorial pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii și crearea astfel a noi locuri de muncă.

Programul are un buget anual de aproape 480 de milioane de euro și poate finanța până la 10.000 de noi afaceri în fiecare an. Noutatea este aceea că nu există o sumă alocată pentru fiecare județ în parte, nici nu se merge pe principiul primul venit primul servit, ci finanțările se acordă în funcție de punctajul primit de proiectul de afacere. Programul se finanțează din fonduri de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene și este extrem de accesibil tuturor tinerilor și nu numai care au o idee de afacere, dar nu dispun de sumele necesare pentru demararea acesteia. Despre posibilitățile de finanțare și beneficiile acestui program au vorbit ieri tinerilor anteprenori din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița reprezentanții guvernamentali, care și-au propus ca în această perioadă să meargă în cât mai multe județe și orașe ale țării pentru a prezenta Programul Start-up Nation și ai convinge pe tinerii cu idei de afaceri să nu rateze singurul program guvernamental de la Revoluție și până astăzi prin care statul sprijină financiar înființarea de noi întreprinderi mici și mijlocii. Evenimentul s-a bucurat de prezența a numeroși tineri din județ, studenți sau tineri anteprenori, dar și de cea a rectorului Universități Valahia, Călin Oros, a decanului Facultății de Științe Economice, Mircea Duică, a vicepreședintelui CJD, Claudia Gilia, a primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan, dar și a unor reprezentanți ai Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești. Marele absent de la eveniment a fost însuși inițiatorul acestei întâlniri de prezentare a programului Start-Up Nation, senatorul Adrian Țuțuianu, care se pare că a fost reținut cu treburi importante la Parlament.

Călin Oros: „Am considerat că Universitatea Valahia are misiunea de a ajuta dezvoltarea regiunii”

„Noi am considerat că Universitatea noastră, care s-a înființat cu ajutorul comunității locale din oraș, din județ, din regiune, are acum misiunea de a ajuta dezvoltarea regiunii și de aceea cam încercat atât cât putem să spargem acea sferă de cristal, să ieșim din acel turn de fildeș și să venim în întâmpinarea a ceea societatea dorește, iar societatea dorește dezvoltarea orașului Târgoviște, dezvoltarea județului Dâmbovița și dezvoltarea regiunii noastre. Este foarte bine că în România au venit investitori, chiar și din străinătate, este foarte bine că sunt investitori din România, dar cred că este foarte important ca în următoarea perioadă de timp să ne formăm noi investitorii noștri, să ne formăm acei oameni care știu să muncească aici atât pentru ei, cât și pentru noi. Sunt importante firmele multinaționale, apreciem ceea ce fac ele, dar cred că este foarte important ca și ceea ce avem noi specific național, inteligența noastră, forța noastră de muncă, transpirația noastră în ultimă instanță să fie folosită pentru bunăstarea noastră a tuturor. Trebuie să învățăm studenții noștri că este important să știe să-și dezvolte o afacere, cu atât mai mult cu cât poate specializarea pe care o au din facultate exact are ca și obiectiv”, a subliniat rectorul Universității Valahia, Călin Oros.

Claudia Gilia: „Consiliul Județean este permanent preocupat de dezvoltarea comunității dâmbovițene”

„Consiliul Județean este permanent preocupat de dezvoltarea comunității dâmbovițene și ce moment mai bun de start este decât să începem acest lucru de aici, de la Universitatea Valahia să demarăm aceste proiecte pe care le vizează programul guvernamental Start-up Nation. Îi mulțumesc pentru acest lucru celui care a avut această inițiativă, senatorului Adrian Țuțuianu”, a menționat vicepreședintele CJD, Claudia Gilia.

Adrian Mlădinoiu: „Acest program își dorește întărirea clasei anteprenoriale”

„Guvernul României, fără să fie ipocrit, susținut de PSD și de colegii de la ALDE, își dorește transformarea clasei anteprenoriale românești. Cum?! În primul rând prin demararea acestui program Start-Up Nation, care este unul din pilonii programului de guvernare și își dorește să transmită acest lucru prin intermediul studenților, prin intermediul universităților, considerând că este cel mai bun mijloc de a crea viitoarea clasă anteprenorială performantă. Asta pentru că în ultimii peste 20 de ani anteprenoriatul românesc a fost într-o zonă de zbatere, de căutare și este momentul să trecem la o etapă următoare, o etapă a stabilizării și a maturizării clasei anteprenoriale românești. România, în ultimii 10 ani de când este un Uniunea Europeană, a pierdut multă forță de muncă calificată, ne dorim ca acest lucru să se oprească, ba mai mult decât atât, cetățenii noștri care muncesc în străinătate ne-am dorii să-i aducem înapoi, iar acest program, prin măsurile pe care le propune, poate fi un potențial mod de atracție pentru cetățenii români din țară și din străinătate. Acest program își dorește întărirea clasei anteprenoriale, dar ținta efectivă a programului este dezvoltarea unei clase de mijloc puternice care pe viitor să statueze faptul că România este o țară puternică, este o țară frumoasă, o țară în care vrem să trăim, să ne creștem copiii și să ne dezvoltăm”, a susținut Adrian Mlădinoiu, secretar de stat - Secretariatul General al Guvernului.

Ciprian Pandea: „Obiectivul nostru principal de guvernare îl reprezintă creșterea economică”

„Obiectivul nostru principal de guvernare îl reprezintă creșterea economică și ca să avem o creștere economică înseamnă că trebuie să avem un stat puternic. Pentru a avea un stat puternic trebuie să avem o economie și mai puternică, asta înseamnă că noi, reprezentanții Guvernului României, trebuie să facem în așa fel încât să sprijinim statul, să sprijinim înființarea de noi firme. Pentru prima oară de la Revoluție încoace Guvernul României chiar vine cu un spijin în ceea ce privește înființarea de noi firme, în ceea ce privește creșterea economică și în ceea ce privește crearea de noi locuri de muncă”, a declarat Ciprian Pandea, subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului.

Cristian Stan: „Una dintre cheile pentru dezvoltarea unei afaceri este accesul la finanțare”

„Crearea unui mediu de afaceri sănătos reprezintă o componentă esențială a dezvoltării societății. Una dintre cheile pentru dezvoltarea unei afaceri, poate cea mai importantă, este accesul la finanțare, pentru că ai ideea, poate ai și echipa, dar este foarte important să ai posibilitatea de a obține o finanțare, iar o finanțare ghidată cum este acest program reprezintă un ajutor dincolo de ceea ce înseamnă obținerea unor bani. Este vorba practic de a pune la punct un plan de afaceri de natură să asigure dezvoltarea mediului de afaceri. Un sprijin esențial pentru înființarea de noi societăți, creșterea numărului de noi locuri de muncă, reprezintă aspecte esențiale pentru dezvoltarea oricărei societăți”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Harry Ilan Laufer: „Start-up Nation este un proiect de mare anvergură”

„Este un program a cărui principală menire este stimularea de înființare de noi societăți mici și mijlocii în România. Țara noastră în ultimii ani traversează un fenomen în care mai multe societăți comerciale se închid decât cele care se deschid, ceea ce creează un dezechilibru negativ. Prin programul de guvernare și acest program Start-Up Nation este o promisiune asumată, reprezintă una dintre măsurile pe care Guvernul României le adoptă în acest moment pentru a crea un mediu de afaceri mai flexibil, mai facil, unde șansa de reușită este una mai mare. Start-up Nation este un proiect de mare anvergură, are un buget foarte mare, de aproximativ 480 milioane de euro anual, ceea ce înseamnă 1.713.798.000 lei și ca atare dorința noastră este să finanțăm undeva la 10.000 de noi start-up-uri anual. Finanțarea este 100%, fără un aport propriu din partea anteprenorilor, ceea ce reprezintă într-adevăr o șansă. Nu există o sumă alocată per județ, există un buget central care va fi împărțit în funcție de numărul de proiecte depuse și de punctajul pe care aceste proiecte le vor obține”, a precizat Harry Ilan Laufer, secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Anteprenoriat. După prezentarea programului, toți cei prezenți au vizitat campusul Unievrsității Valahia.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale