Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.04.2017 00:25

A surclasat instituțiile spitalicești din Pitești și Ploiești


A A

Spitalul de Urgență Târgoviște, în prima jumătate a clasamentului național

Spitalul de Urgență Târgoviște, în prima jumătate a clasamentului național
Unitatea spitalicească din Târgoviște ocupă un loc foarte bun în economia națională sanitară

*În ceea ce privește domeniul sanitar, dâmbovițenii stau mult mai bine decât vecinii din Argeș și Prahova, acest lucru fiind afirmat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea

*Cu toate acestea, șeful forului administrativ județean recunoaște că nu toate lucrurile sunt perfecte, insistând asupra deficitului de medici, fenomen care încă persistă la cea mai importantă unitate spitalicească și pentru eradicarea căruia se caută soluții

*O altă supărare se îndreaptă înspre Ministerul Sănătății pentru că, până la această dată, Spitalului Județean de Urgență Târgoviște nu i-au fost repartizați bani pentru investiții, deși există contracte semnate care presupun o bugetare multianuală a acestora

VIOLETA STANCIU


Din punct de vedere economic, în special al investițiilor atrase, între județul Dâmbovița și județele vecine Argeș și Prahova nu poate exista niciun termen de comparație, însă există un domeniu de activitate în care am reușit să-i surclasăm pe prahoveni și argeșeni! Este vorba despre sănătate, mai exact de Spitalul Județean de Urgență Târgoviște (SJUT), unde dâmbovițenii stau mult mai bine decât vecinii, iar acest lucru a fost recunoscut recent chiar de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

„Vreau să vă spun că SJUT, în economia spitalelor de la nivel național, este undeva în prima jumătate a clasamentului, și ca indicatori și ca problematică, ceea ce este bine dintr-un anumit punct de vedere, este dătător de speranță pentru ceea ce avem de făcut la spital... și aici sunt lăudabile eforturile echipei manageriale de a încerca să corecteze acei indici după care se calculează decontarea tratamentelor făcute în cadrul contractului cu Casa de Asigurări de Sănătate. Au existat astfel de preocupări și din acest punct de vedere stăm mai bine față de spitale mult mai bine clasate, dintr-un anumit punct de vedere, și mă refer la spitalele de la Ploiești și Pitești. Spitalul este al nostru, al tuturor, dar v-aș ruga să mergeți la Pitești sau la Ploiești și să comparați. Avem un spital care poate fi un exemplu pentru multe județe din România”, a declarat Alexandru Oprea.

Locuințe ANL pentru medici

Cu toate acestea, șeful forului administrativ județean recunoaș- te că nu toate lucrurile sunt perfecte la SJUT, insistând asupra deficitului de medici, fenomen care încă persistă la cea mai importantă unitate spitalicească din județul Dâmbovița. Pentru eradicarea acestuia se caută soluții, iar unele au fost deja identificate.

„Există un deficit de medici și asta este preocuparea noastră de bază. Sperăm să reușim să-i atragem prin construirea acelor locuințe ANL, cu destinație de locuință de serviciu pentru personalul medical, dar și prin noile salarii propuse prin legea salarizării unitare. Din acest punct de vedere, pentru personalul medical, s-au făcut deja niște îmbunătățiri vizibile. De exemplu, un medic de la UPU, cu gărzi cu tot, iese foarte bine din punct de vedere al veniturilor pentru nivelul municipiului Târgoviște. La fel se întâmplă și cu Medicina Legală, dar și cu celelalte secții unde se fac gărzi. Deci, din acest punct de vedere, anumite lucruri s-au reglementat și sigur se vor reglementa și pe viitor”, a mai punctat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Supărare mare pe ministrul Sănătății

De asemenea, Alexandru Oprea a salutat decizia luată de conducerea SJUT pentru reducerea cheltuielilor, bineînțeles acolo unde s-a putut face acest lucru, pentru că, așa cum a recunoscut chiar domnia sa, nu se pot tăia fonduri de la medicamente sau de la alte produse de strictă necesitate. Ba mai mult, se pare că tăierile operate cu ceea ce înseamnă telefonia mobilă, dar și partea de contracte de servicii cu anumite societăți au adus deja îmbunătățiri vizibile și notabile la SJUT.

„Pe de altă parte trebuie înțeles un lucru. Și eu mi-aș dori, de la nivelul CJD, să putem ajuta de o manieră mai consistentă activitatea SJUT. Eu sper ca pe viitor bugetul CJD să crească, urmare a activității unor agenți economici, și să direcționăm aceste resurse spre cei care au cu adevărat nevoie de ele. Asta nu înseamnă că nu mai sunt lucruri de făcut. Avem, săptămânal, întâlniri cu conducerea SJUT și discutăm despre prioritățile de urmărit. Sigur avem o nemulțumire față de conducerea Ministerului Sănătății pentru că, până la această dată, Spitalului Județean de Urgență Târgoviște nu i-au fost repartizați bani pentru investiții, deși avem contracte semnate care presupun o bugetare multianuală a acestora. Mă refer aici la investiția de la Spitalul Moroeni, la Stația de producere a oxigenului, la Secția de medicină nucleară. Ni s-a promis că vor fi prinse în buget doar cheltuieli infime, de ordinul câtorva sute de mii de lei, legate de unele activități de conformare, în speță niște racorduri de făcut între anumite secții ale spitalului și vizavi de stațiile de epurare (partea de conformitate), ceea ce este foarte puțin față de necesitățile pe care le avem identificate la nivelul SJUT”, a precizat președintele CJD, Alexandru Oprea.

Și cum ministrul Sănătății este așteptat să sosească foarte curând în județul Dâmbovița, Alexandru Oprea este pregătit să-i aducă la cunoștință toate aceste nemulțumiri și neajunsuri legate de investițiile de la SJUT.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale